Zoek niet verder: zo kun je rode wijnvlekken verwijderen
Nieuws

Zoek niet verder: zo kun je rode wijnvlekken verwijderen

Iedereen maakt wel eens een rode wijn vlek. Vervelend hoor. Zeker op prachtige witte tafellakens ziet dat er dramatisch uit. Het verwijderen van rode wijnvlekken kan een hele uitdaging zijn, maar er bestaan wel degelijk verschillende methoden die je kunt uitproberen en die effect zullen hebben. Ik zet de slimste “oplossingen” (pun intended) even voor je op een rijtje.

Dep de vlek sowieso onmiddellijk!

Verwijder zo snel mogelijk de overtollige wijn door voorzichtig te deppen met een schone doek of keukenpapier. Vermijd wel om teveel te wrijven, omdat dit de vlek kan verspreiden.

Spoel met koud water.

Spoel de vlek onder koud stromend water. Hou de stof onder de lopende kraan zodat het water door het tafelkleed naar de andere kant van de vlek stroomt, om te voorkomen dat de vlek dieper doordringt in de stof.

Gebruik zout of sodawater.

Bestrooi de vlek royaal met zout of giet wat sodawater over de vlek. Dit kan helpen om de wijn te absorberen. Laat het enkele minuten intrekken en spoel het vervolgens uit met koud water.

Gebruik melk of witte wijn.

Zelf twijfel ik wat over deze methode, maar veel experts raden ze toch aan: week de rode wijn vlek in melk of giet er wat witte wijn over en dep dan voorzichtig droog. Deze vloeistoffen kunnen namelijk helpen om de rode wijn te neutraliseren en op te lossen.

Gebruik vlekverwijderaar of wat afwasmiddel.

Breng een kleine hoeveelheid vlekverwijderaar of afwasmiddel aan op de vlek en wrijf die zachtjes in de vlek. Laat het zo enkele minuten intrekken en spoel het tafellaken daarna opnieuw grondig uit met koud water.

Onthou vooral dat het belangrijk is om vlekken zo snel mogelijk aan te pakken, omdat oude vlekken moeilijker te verwijderen zijn. Bovendien is het altijd een goed idee om de instructies op het label goed te controleren voordat je een van de bovenstaande methoden zou toepassen, omdat sommige stoffen echt wel speciale reinigingsinstructies vereisen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer