De meest chille muziek voor jouw zwoele zomeravonden!

Zomerse avonden verdienen volgens mij de juiste soundtrack! En ik heb daarom een hele goede tip voor jou. Ik heb zelf op Spotify namelijk een paar jaar geleden een lijst met songs gelanceerd die ik heel graag opzet wanneer ik op reis ben of van vakantie droom en alles lekker lazy mag klinken. De lijst is intussen uitgebreid en steeds langer geworden, maar de sfeer blijft steeds super zomers. Een beetje lounge, een beetje soul, een beetje disco, een beetje jazz, een beetje bossa nova, een beetje fado, wat ingetogen covers. Maar vooral met veel zon.

Voor mij de perfecte mix die me doet genieten van zorgeloze zomerse tijden, in mijn geval hier op mijn kleine terrasje in Barcelona. En voor jou is dat misschien op een tropisch strand ergens ver weg, of op een rustige groene camping in de Ardèche. Misschien geniet je wel van de zalige zomer in je eigen gezellige tuin in Vlaanderen met een bbq en leuke vrienden om je heen. Of met de voeten plonzend in dat zalig verkoelende zwembad in Toscane. Genieten mag en moet. Je leeft tenslotte maar één keer. En de zomer is voorbij voor we het doorhebben!

Ik raad je aan om deze lijst lekker op shuffle te zetten, dan krijg je elke keer een nieuwe mix. Zo doe ik het zelf ook het liefste. En om vooral chill te genieten. En met al wie je lief is te klinken op het leven met een heerlijk glas Wijn Ornelis…