Zomerse pop-up ter ere van de koninginnebij: Dinner With The Queen

Elke zomer zijn er wel wat nieuwe pop-ups en ik vind dat persoonlijk zeer fijn. Zo eens eten op een unieke locatie, vaak in openlucht, het geeft zo’n zomer extra veel sfeer. Dan kan je midden in de maïsvelden eten, op een vlot op een grote vijver, in de tuin van een kasteel of bengelend aan een kraan, hoog in de lucht. Heerlijk.

En dit jaar komt er een bijzondere pop-up bij, van nu maandag 17 juni tot 14 juli. Culinair genot aan de rand van een wijngaard bij zonsondergang, moet je nu even niet naar het Zuiden van Frankrijk maar kun je de komende weken afreizen naar plukweide Purfruit in Oeselgem. Topchef Lieven Lootens van ’t Aards Paradijs pakt daar (in samenwerking met Gilles De Backer van Utopia Events) namelijk uit met Dinner With The Queen.

Lootens brengt daar een hommage aan de koninginnebij en haar ijverige onderdanen. Bijen zijn uiteraard zeer belangrijk in ons ecosysteem, en ze zijn ook de producent van het ‘nectar van de goden’, de honing. Je maakt onder meer een wandeling langs de fruitranken van de plukweide, je krijgt een deskundige uitleg van een lokale imker en er is live cooking op de teppanyaki. Lieven Lootens draagt de titel ‘Beste Culinaire Bloemenchef van de Benelux’, en in het prachtige 5 gangenmenu dat hij serveert zullen bloem- en honingtoetsen de boventoon voeren in een sfeervolle open hooischuur. Lijkt me een topervaring.

Een deel van de opbrengsten gaat naar de aanplanting van ‘bijenvriendelijke’ bomen en nieuwe bijenkasten voor de imkers.

Wie zich even in Zuid-Frankrijk wil wanen te Oeselgem kan reserveren via de website www.dinnerwiththequeen.be. Niet wachten, gewoon doen, dit is gewoon een uniek event. En niet alleen particulieren zijn welkom, maar ook bedrijven kunnen er een teambuilding of klantenevent op maat organiseren.