Elke zomer zijn er wel wat nieuwe pop-ups en ik vind dat persoonlijk zeer fijn. Zo eens eten op een unieke locatie, vaak in openlucht, het geeft zo’n zomer extra veel sfeer. Dan kan je midden in de maïsvelden eten, op een vlot op een grote vijver, in de tuin van een kasteel of bengelend aan een kraan, hoog in de lucht. Heerlijk.
En dit jaar komt er een bijzondere pop-up bij, van nu maandag 17 juni tot 14 juli. Culinair genot aan de rand van een wijngaard bij zonsondergang, moet je nu even niet naar het Zuiden van Frankrijk maar kun je de komende weken afreizen naar plukweide Purfruit in Oeselgem. Topchef Lieven Lootens van ’t Aards Paradijs pakt daar (in samenwerking met Gilles De Backer van Utopia Events) namelijk uit met Dinner With The Queen.
Lootens brengt daar een hommage aan de koninginnebij en haar ijverige onderdanen. Bijen zijn uiteraard zeer belangrijk in ons ecosysteem, en ze zijn ook de producent van het ‘nectar van de goden’, de honing. Je maakt onder meer een wandeling langs de fruitranken van de plukweide, je krijgt een deskundige uitleg van een lokale imker en er is live cooking op de teppanyaki. Lieven Lootens draagt de titel ‘Beste Culinaire Bloemenchef van de Benelux’, en in het prachtige 5 gangenmenu dat hij serveert zullen bloem- en honingtoetsen de boventoon voeren in een sfeervolle open hooischuur. Lijkt me een topervaring.
Een deel van de opbrengsten gaat naar de aanplanting van ‘bijenvriendelijke’ bomen en nieuwe bijenkasten voor de imkers.
Wie zich even in Zuid-Frankrijk wil wanen te Oeselgem kan reserveren via de website www.dinnerwiththequeen.be. Niet wachten, gewoon doen, dit is gewoon een uniek event. En niet alleen particulieren zijn welkom, maar ook bedrijven kunnen er een teambuilding of klantenevent op maat organiseren.
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer