Zomerse pop-up ter ere van de koninginnebij: Dinner With The Queen
Nieuws

Zomerse pop-up ter ere van de koninginnebij: Dinner With The Queen

Elke zomer zijn er wel wat nieuwe pop-ups en ik vind dat persoonlijk zeer fijn. Zo eens eten op een unieke locatie, vaak in openlucht, het geeft zo’n zomer extra veel sfeer. Dan kan je midden in de maïsvelden eten, op een vlot op een grote vijver, in de tuin van een kasteel of bengelend aan een kraan, hoog in de lucht. Heerlijk.

En dit jaar komt er een bijzondere pop-up bij, van nu maandag 17 juni tot 14 juli. Culinair genot aan de rand van een wijngaard bij zonsondergang, moet je nu even niet naar het Zuiden van Frankrijk maar kun je de komende weken afreizen naar plukweide Purfruit in Oeselgem. Topchef Lieven Lootens van ’t Aards Paradijs pakt daar (in samenwerking met Gilles De Backer van Utopia Events) namelijk uit met Dinner With The Queen.

Zomerse pop-up ter ere van de koninginnebij: Dinner With The Queen
Zomerse pop-up ter ere van de koninginnebij: Dinner With The Queen
Zomerse pop-up ter ere van de koninginnebij: Dinner With The Queen

Lootens brengt daar een hommage aan de koninginnebij en haar ijverige onderdanen. Bijen zijn uiteraard zeer belangrijk in ons ecosysteem, en ze zijn ook de producent van het ‘nectar van de goden’, de honing. Je maakt onder meer een wandeling langs de fruitranken van de plukweide, je krijgt een deskundige uitleg van een lokale imker en er is live cooking op de teppanyaki. Lieven Lootens draagt de titel ‘Beste Culinaire Bloemenchef van de Benelux’, en in het prachtige 5 gangenmenu dat hij serveert zullen bloem- en honingtoetsen de boventoon voeren in een sfeervolle open hooischuur. Lijkt me een topervaring.

Een deel van de opbrengsten gaat naar de aanplanting van ‘bijenvriendelijke’ bomen en nieuwe bijenkasten voor de imkers.

Zomerse pop-up ter ere van de koninginnebij: Dinner With The Queen
Zomerse pop-up ter ere van de koninginnebij: Dinner With The Queen
Zomerse pop-up ter ere van de koninginnebij: Dinner With The Queen

Wie zich even in Zuid-Frankrijk wil wanen te Oeselgem kan reserveren via de website www.dinnerwiththequeen.be. Niet wachten, gewoon doen, dit is gewoon een uniek event. En niet alleen particulieren zijn welkom, maar ook bedrijven kunnen er een teambuilding of klantenevent op maat organiseren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer