Zot einde van m’n vakantie

Ik heb net een beetje een impulsieve beslissing genomen. De vakantieplannen voor de laatste dagen even aangepast. Ik zou tot vrijdag in Barcelona blijven en dan terugvliegen, want vrijdag is DJ-night voor mij, en maandag begin ik weer radio te maken. Maar ik had een oude studiemaat van mij uit Leuven aan de lijn, die intussen een paar jaar in Condom woont, in het Zuiden van Frankrijk. Vorig jaar waren we er twee dagen te gast, en hij vroeg me: waarom kom je dit jaar niet even af?

Jorge is intussen de 70 voorbij, en hij is één van mijn beste vrienden sinds meer dan 25 jaar. Maar we zien elkaar niet al te vaak meer. En ik dacht daarom: waarom ook niet? Wat tijd doorbrengen met de mensen die je graag ziet en waardeert is goud waard, en de tijd vliegt, dus je mag kansen op momenten vol vriendschap niet kwijtspelen. Dus ik heb mijn ticket Barcelona-Brussel van vrijdag even herboekt naar ergens in november, en ik heb totaal onverwacht een ticket naar Bordeaux gekocht voor morgenvroeg.

De prijzen vielen super mee, en ach je leeft maar één keer. En ik weet dat ik drie onverwacht toffe dagen ga beleven bij super lieve vrienden. En dat ze een geweldige wijnkelder hebben is alleen maar meegenomen.

Dus mijn zes weken Barcelona zitten er net iets vroeger op dan verwacht. Maar er komen nog een paar mooie onverwachte dagen vol vriendschap, lekker eten, en mooie babbels aan, in de hoofdstad van de Armagnac, in Condom. Ja, ik ben echt super blij.