Zot einde van m'n vakantie
Nieuws

Zot einde van m’n vakantie

Ik heb net een beetje een impulsieve beslissing genomen. De vakantieplannen voor de laatste dagen even aangepast. Ik zou tot vrijdag in Barcelona blijven en dan terugvliegen, want vrijdag is DJ-night voor mij, en maandag begin ik weer radio te maken. Maar ik had een oude studiemaat van mij uit Leuven aan de lijn, die intussen een paar jaar in Condom woont, in het Zuiden van Frankrijk. Vorig jaar waren we er twee dagen te gast, en hij vroeg me: waarom kom je dit jaar niet even af?

Jorge is intussen de 70 voorbij, en hij is één van mijn beste vrienden sinds meer dan 25 jaar. Maar we zien elkaar niet al te vaak meer. En ik dacht daarom: waarom ook niet? Wat tijd doorbrengen met de mensen die je graag ziet en waardeert is goud waard, en de tijd vliegt, dus je mag kansen op momenten vol vriendschap niet kwijtspelen. Dus ik heb mijn ticket Barcelona-Brussel van vrijdag even herboekt naar ergens in november, en ik heb totaal onverwacht een ticket naar Bordeaux gekocht voor morgenvroeg.

De prijzen vielen super mee, en ach je leeft maar één keer. En ik weet dat ik drie onverwacht toffe dagen ga beleven bij super lieve vrienden. En dat ze een geweldige wijnkelder hebben is alleen maar meegenomen.

Dus mijn zes weken Barcelona zitten er net iets vroeger op dan verwacht. Maar er komen nog een paar mooie onverwachte dagen vol vriendschap, lekker eten, en mooie babbels aan, in de hoofdstad van de Armagnac, in Condom. Ja, ik ben echt super blij.

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer