Zou dit toch de openingsdatum worden voor onze horeca?
Nieuws

Zou dit toch de openingsdatum worden voor onze horeca?

Beetje bij beetje werd er de voorbije dagen al wat nieuws gelekt over de versoepelingen die er vandaag al dan niet aankomen. Kappers en contactberoepen leven in hoop. Misschien mogen ze onder strikte voorwaarden volgende week weer aan de slag. De experts zijn tegen, maar vanuit het mentale welzijn zou een net kapsel mensen een boost kunnen geven. Ik kan er me, als gelukkige kaalkop, weinig bij voorstellen, maar goed, ik gun iedereen een fris kopke nu de lente nog even uitblijft. Als het allemaal maar veilig kan.

De horeca heeft ook perspectief gevraagd. Ze hadden zelf gevraagd om begin of ten laatste half maart weer open te mogen. Ook daar zou nu over nagedacht worden. Is het een goed idee om stapsgewijs weer open te gaan? Eerst enkel voor de lunch, zoals bijvoorbeeld in Barcelona? Eerst de echte restaurants, later pas de eetcafés en nog later de gewone cafés? Of gaan we eerst de terrassen open laten gaan?

Ik heb de voorbije dagen van verschillende mensen in de sector gehoord dat er voor de horeca wel een datum zou komen. Een beetje zoals nu bij de kappers: als de cijfers niet de pan uitswingen, dan mag je op die datum weer voorzichtig openen. En dan hoor ik toch steeds twee data opduiken: begin maart is er één van. Verschillende mensen maken zich sterk dat het effectief zo vroeg zou mogen.

Anderen spreken dan weer van het begin of het einde van de paasvakantie. Heel concreet zou dat 2 of 18 april zijn. Ik denk eerlijk gezegd dat dat tweede scenario wat realistischer is. Tegen half april is er al meer kans op goed weer. Daar houdt het virus niet van, en op de koop toe kun je dan weer makkelijker terrassen openen. En anderzijds moeten de meest kwetsbare mensen tegen dan toch een vaccin gekregen hebben. Ik duim van harte mee. Voor een goede gezondheid. Fysiek. Mentaal. En voor een gezonde restaurantsector.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer