Zou dit toch de openingsdatum worden voor onze horeca?
Nieuws

Zou dit toch de openingsdatum worden voor onze horeca?

Beetje bij beetje werd er de voorbije dagen al wat nieuws gelekt over de versoepelingen die er vandaag al dan niet aankomen. Kappers en contactberoepen leven in hoop. Misschien mogen ze onder strikte voorwaarden volgende week weer aan de slag. De experts zijn tegen, maar vanuit het mentale welzijn zou een net kapsel mensen een boost kunnen geven. Ik kan er me, als gelukkige kaalkop, weinig bij voorstellen, maar goed, ik gun iedereen een fris kopke nu de lente nog even uitblijft. Als het allemaal maar veilig kan.

De horeca heeft ook perspectief gevraagd. Ze hadden zelf gevraagd om begin of ten laatste half maart weer open te mogen. Ook daar zou nu over nagedacht worden. Is het een goed idee om stapsgewijs weer open te gaan? Eerst enkel voor de lunch, zoals bijvoorbeeld in Barcelona? Eerst de echte restaurants, later pas de eetcafés en nog later de gewone cafés? Of gaan we eerst de terrassen open laten gaan?

Ik heb de voorbije dagen van verschillende mensen in de sector gehoord dat er voor de horeca wel een datum zou komen. Een beetje zoals nu bij de kappers: als de cijfers niet de pan uitswingen, dan mag je op die datum weer voorzichtig openen. En dan hoor ik toch steeds twee data opduiken: begin maart is er één van. Verschillende mensen maken zich sterk dat het effectief zo vroeg zou mogen.

Anderen spreken dan weer van het begin of het einde van de paasvakantie. Heel concreet zou dat 2 of 18 april zijn. Ik denk eerlijk gezegd dat dat tweede scenario wat realistischer is. Tegen half april is er al meer kans op goed weer. Daar houdt het virus niet van, en op de koop toe kun je dan weer makkelijker terrassen openen. En anderzijds moeten de meest kwetsbare mensen tegen dan toch een vaccin gekregen hebben. Ik duim van harte mee. Voor een goede gezondheid. Fysiek. Mentaal. En voor een gezonde restaurantsector.

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer