Beetje bij beetje werd er de voorbije dagen al wat nieuws gelekt over de versoepelingen die er vandaag al dan niet aankomen. Kappers en contactberoepen leven in hoop. Misschien mogen ze onder strikte voorwaarden volgende week weer aan de slag. De experts zijn tegen, maar vanuit het mentale welzijn zou een net kapsel mensen een boost kunnen geven. Ik kan er me, als gelukkige kaalkop, weinig bij voorstellen, maar goed, ik gun iedereen een fris kopke nu de lente nog even uitblijft. Als het allemaal maar veilig kan.
De horeca heeft ook perspectief gevraagd. Ze hadden zelf gevraagd om begin of ten laatste half maart weer open te mogen. Ook daar zou nu over nagedacht worden. Is het een goed idee om stapsgewijs weer open te gaan? Eerst enkel voor de lunch, zoals bijvoorbeeld in Barcelona? Eerst de echte restaurants, later pas de eetcafés en nog later de gewone cafés? Of gaan we eerst de terrassen open laten gaan?
Ik heb de voorbije dagen van verschillende mensen in de sector gehoord dat er voor de horeca wel een datum zou komen. Een beetje zoals nu bij de kappers: als de cijfers niet de pan uitswingen, dan mag je op die datum weer voorzichtig openen. En dan hoor ik toch steeds twee data opduiken: begin maart is er één van. Verschillende mensen maken zich sterk dat het effectief zo vroeg zou mogen.
Anderen spreken dan weer van het begin of het einde van de paasvakantie. Heel concreet zou dat 2 of 18 april zijn. Ik denk eerlijk gezegd dat dat tweede scenario wat realistischer is. Tegen half april is er al meer kans op goed weer. Daar houdt het virus niet van, en op de koop toe kun je dan weer makkelijker terrassen openen. En anderzijds moeten de meest kwetsbare mensen tegen dan toch een vaccin gekregen hebben. Ik duim van harte mee. Voor een goede gezondheid. Fysiek. Mentaal. En voor een gezonde restaurantsector.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer