Zou dit toch de openingsdatum worden voor onze horeca?
Nieuws

Zou dit toch de openingsdatum worden voor onze horeca?

Beetje bij beetje werd er de voorbije dagen al wat nieuws gelekt over de versoepelingen die er vandaag al dan niet aankomen. Kappers en contactberoepen leven in hoop. Misschien mogen ze onder strikte voorwaarden volgende week weer aan de slag. De experts zijn tegen, maar vanuit het mentale welzijn zou een net kapsel mensen een boost kunnen geven. Ik kan er me, als gelukkige kaalkop, weinig bij voorstellen, maar goed, ik gun iedereen een fris kopke nu de lente nog even uitblijft. Als het allemaal maar veilig kan.

De horeca heeft ook perspectief gevraagd. Ze hadden zelf gevraagd om begin of ten laatste half maart weer open te mogen. Ook daar zou nu over nagedacht worden. Is het een goed idee om stapsgewijs weer open te gaan? Eerst enkel voor de lunch, zoals bijvoorbeeld in Barcelona? Eerst de echte restaurants, later pas de eetcafés en nog later de gewone cafés? Of gaan we eerst de terrassen open laten gaan?

Ik heb de voorbije dagen van verschillende mensen in de sector gehoord dat er voor de horeca wel een datum zou komen. Een beetje zoals nu bij de kappers: als de cijfers niet de pan uitswingen, dan mag je op die datum weer voorzichtig openen. En dan hoor ik toch steeds twee data opduiken: begin maart is er één van. Verschillende mensen maken zich sterk dat het effectief zo vroeg zou mogen.

Anderen spreken dan weer van het begin of het einde van de paasvakantie. Heel concreet zou dat 2 of 18 april zijn. Ik denk eerlijk gezegd dat dat tweede scenario wat realistischer is. Tegen half april is er al meer kans op goed weer. Daar houdt het virus niet van, en op de koop toe kun je dan weer makkelijker terrassen openen. En anderzijds moeten de meest kwetsbare mensen tegen dan toch een vaccin gekregen hebben. Ik duim van harte mee. Voor een goede gezondheid. Fysiek. Mentaal. En voor een gezonde restaurantsector.

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer