Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?
Nieuws

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie. Hij drinkt veel water en eet goed. Hij spint non-stop. Een ronkend kacheltje is het.

Maar wat hij ontzettend fascinerend vindt is het eten dat wij eten. Het liefste zou hij zelfs op tafel springen en z’n neus in onze borden stoppen. Meer nog, pannen op het vuur, ovens die aanstaan, hij vindt het allemaal razend spannend. En de verleiding is groot om hem eens mee te laten proeven.

Bij geen enkele van de vorige katten hebben we dat gedaan. Maar hij is zo’n vleier en zo’n lieverd, en misschien worden we wat softer door ouder te worden. Het kriebelt dus wel. Maar toch gaan we ons proberen in te houden. En wel om deze redenen.

  1. Ook al lijkt het gewoon lekker eten, en is het dat ook voor ons, maar mensenvoedsel kan schadelijk zijn en leiden tot gezondheidsproblemen bij katten.
  2. Sommige ingrediënten zoals uien en chocolade zijn zelfs giftig voor katten.
  3. Het kan slechte eetgewoonten en overgewicht bevorderen.
  4. Katten hebben specifieke voedingsbehoeften die niet altijd worden vervuld door mensenvoedsel.
  5. Het is beter om katten te voeden met hoogwaardig kattenvoer dat is afgestemd op hun behoeften.

We gaan ons dus inhouden. Geen hapjes van tafel. We af en toe specifieke kattensnoepjes, veel gezond eten, knuffels en streeltjes. Dat lijkt me het gezondst.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer