Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?
Nieuws

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie. Hij drinkt veel water en eet goed. Hij spint non-stop. Een ronkend kacheltje is het.

Maar wat hij ontzettend fascinerend vindt is het eten dat wij eten. Het liefste zou hij zelfs op tafel springen en z’n neus in onze borden stoppen. Meer nog, pannen op het vuur, ovens die aanstaan, hij vindt het allemaal razend spannend. En de verleiding is groot om hem eens mee te laten proeven.

Bij geen enkele van de vorige katten hebben we dat gedaan. Maar hij is zo’n vleier en zo’n lieverd, en misschien worden we wat softer door ouder te worden. Het kriebelt dus wel. Maar toch gaan we ons proberen in te houden. En wel om deze redenen.

  1. Ook al lijkt het gewoon lekker eten, en is het dat ook voor ons, maar mensenvoedsel kan schadelijk zijn en leiden tot gezondheidsproblemen bij katten.
  2. Sommige ingrediënten zoals uien en chocolade zijn zelfs giftig voor katten.
  3. Het kan slechte eetgewoonten en overgewicht bevorderen.
  4. Katten hebben specifieke voedingsbehoeften die niet altijd worden vervuld door mensenvoedsel.
  5. Het is beter om katten te voeden met hoogwaardig kattenvoer dat is afgestemd op hun behoeften.

We gaan ons dus inhouden. Geen hapjes van tafel. We af en toe specifieke kattensnoepjes, veel gezond eten, knuffels en streeltjes. Dat lijkt me het gezondst.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer