In Las Vegas (USA) houden ze van extreme luxe, van bling bling, en alles mag er serieus “over the top zijn”. En zelfs als het op eten aankomt willen ze Parijs, Londen en Dubai overtroeven. De Franse chef Hubert Keller runt er het restaurant Fleur. Het is zeker niet de het duurste restaurant ter wereld, maar The Fleur Burger 5000 breekt wel alle prijsrecords. Deze hamburger kost maar liefst 5.000 dollar. Slik! Maar wat maakt The Fleur Burger zo duur en exclusief ?
Ga even zitten, want het is wel wat. De burger bestaat uit Wagyu beef van de hoogste kwaliteit, gegrilde foie gras en geschaafde zwarte truffels, geserveerd op een brioche met truffel. De Fleur Burger wordt overigens samen opgediend met een waanzinnige fles Bordeaux: de Chateau Petrus uit 1995, die vanzelf al zo’n 2.500 dollar kost. Die Chateau Petrus wordt dan ook nog eens geschonken in dure Ichendorf-glazen, die je aan het einde van de maaltijd mee naar huis krijgt. Dat mag ook wel voor dat onnozele bedrag.
Oh, nog iets. Je krijgt ook een authenticiteitsverklaring mee om te bewijzen dat je wel degelijk The Fleur Burger, de duurste hamburger ter wereld, verorberde. Leuk om mee te stoefen bij je rijke vrienden. Is het gezegde niet : “What happens in Vegas, stays in Vegas”? Ach, de burger klinkt wel erg lekker, met al die topingrediënten, maar het is natuurlijk vooral show voor mensen die niet meer weten wat te doen met hun centen. Ik gun het hen van harte, maar zelf zal ik het er nooit gaan proeven, en ik denk ook niet dat het me zoveel gelukkiger zou maken.
Maar als iemand me eens wil trakteren op een glas Petrus, bel me gerust op!
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer
5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer
Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer
Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer
Deze week gingen we nog eens dineren bij een van onze favoriete restaurants van de afgelopen jaren in Barcelona, Molino de Pez. Het is intussen een vaste traditie geworden om er tijdens elke vakantie minstens één keer te gaan eten, en ze kennen ons daar ondertussen al goed … Lees meer
In de aanloop naar Halloween zie je ze overal: pompoenen aan voordeuren, in interieurs en etalages. Maar veel mensen vragen zich af: kun je zo’n volledige pompoen ook gewoon in de oven klaarmaken … Lees meer
De calzone is een pizza in zakvorm, een opgerolde variant van de klassieke Italiaanse pizza. Oorspronkelijk komt hij uit Napels, de bakermat van de pizza, en de naam betekent letterlijk “broekspijp” in het Italiaans — een knipoog naar zijn opgerolde vorm … Lees meer