Zou jij de duurste burger ter wereld willen proeven?

In Las Vegas (USA) houden ze van extreme luxe, van bling bling, en alles mag er serieus “over the top zijn”. En zelfs als het op eten aankomt willen ze Parijs, Londen en Dubai overtroeven. De Franse chef Hubert Keller runt er het restaurant Fleur. Het is zeker niet de het duurste restaurant ter wereld, maar The Fleur Burger 5000 breekt wel alle prijsrecords. Deze hamburger kost maar liefst 5.000 dollar. Slik! Maar wat maakt The Fleur Burger zo duur en exclusief ?

Ga even zitten, want het is wel wat. De burger bestaat uit Wagyu beef van de hoogste kwaliteit, gegrilde foie gras en geschaafde zwarte truffels, geserveerd op een brioche met truffel. De Fleur Burger wordt overigens samen opgediend met een waanzinnige fles Bordeaux: de Chateau Petrus uit 1995, die vanzelf al zo’n 2.500 dollar kost. Die Chateau Petrus wordt dan ook nog eens geschonken in dure Ichendorf-glazen, die je aan het einde van de maaltijd mee naar huis krijgt. Dat mag ook wel voor dat onnozele bedrag.

Oh, nog iets. Je krijgt ook een authenticiteitsverklaring mee om te bewijzen dat je wel degelijk The Fleur Burger, de duurste hamburger ter wereld, verorberde. Leuk om mee te stoefen bij je rijke vrienden. Is het gezegde niet : “What happens in Vegas, stays in Vegas”? Ach, de burger klinkt wel erg lekker, met al die topingrediënten, maar het is natuurlijk vooral show voor mensen die niet meer weten wat te doen met hun centen. Ik gun het hen van harte, maar zelf zal ik het er nooit gaan proeven, en ik denk ook niet dat het me zoveel gelukkiger zou maken.

Maar als iemand me eens wil trakteren op een glas Petrus, bel me gerust op!