In Las Vegas (USA) houden ze van extreme luxe, van bling bling, en alles mag er serieus “over the top zijn”. En zelfs als het op eten aankomt willen ze Parijs, Londen en Dubai overtroeven. De Franse chef Hubert Keller runt er het restaurant Fleur. Het is zeker niet de het duurste restaurant ter wereld, maar The Fleur Burger 5000 breekt wel alle prijsrecords. Deze hamburger kost maar liefst 5.000 dollar. Slik! Maar wat maakt The Fleur Burger zo duur en exclusief ?
Ga even zitten, want het is wel wat. De burger bestaat uit Wagyu beef van de hoogste kwaliteit, gegrilde foie gras en geschaafde zwarte truffels, geserveerd op een brioche met truffel. De Fleur Burger wordt overigens samen opgediend met een waanzinnige fles Bordeaux: de Chateau Petrus uit 1995, die vanzelf al zo’n 2.500 dollar kost. Die Chateau Petrus wordt dan ook nog eens geschonken in dure Ichendorf-glazen, die je aan het einde van de maaltijd mee naar huis krijgt. Dat mag ook wel voor dat onnozele bedrag.
Oh, nog iets. Je krijgt ook een authenticiteitsverklaring mee om te bewijzen dat je wel degelijk The Fleur Burger, de duurste hamburger ter wereld, verorberde. Leuk om mee te stoefen bij je rijke vrienden. Is het gezegde niet : “What happens in Vegas, stays in Vegas”? Ach, de burger klinkt wel erg lekker, met al die topingrediënten, maar het is natuurlijk vooral show voor mensen die niet meer weten wat te doen met hun centen. Ik gun het hen van harte, maar zelf zal ik het er nooit gaan proeven, en ik denk ook niet dat het me zoveel gelukkiger zou maken.
Maar als iemand me eens wil trakteren op een glas Petrus, bel me gerust op!
Chicken fingers, ook wel chicken tenders of kippenreepjes genoemd, zijn in feite niets meer of minder dan stukjes kipfilet die in langwerpige reepjes worden gesneden en daarna gepaneerd en gebakken of gefrituurd … Lees meer
Zaterdag 26 juli is het officieel Bagel Day. Een goeie reden om dat heerlijke broodje op Would Be Chef eens in de schijnwerpers te zetten. Bagels zijn ronde broodjes met een gaatje in het midden, en ze hebben een bijzondere bereiding: eerst worden ze kort gekookt, daarna gebakken … Lees meer
Er is al heel veel geschreven over de ideale wijn bij kaas. Sommeliers en wijnkenners zijn het opvallend vaak met elkaar eens: witte wijn past in veel gevallen beter bij kaas dan rood … Lees meer
Er zijn van die drankjes waar ik bewust ver van weg blijf. En tequila is er zo eentje. Ik drink al jaren bijna geen sterke drank meer. Geef mij maar een goed glas wijn bij het eten … Lees meer
Ik ben een grote fan van mango. Het is zo’n heerlijke, tropische vrucht die meteen aan zomer, zon en vakantie doet denken. Maar één ding is zeker: om echt lekker te zijn, moet een mango perfect rijp zijn … Lees meer
Wist je dat het op 21 juli, onze Belgische nationale feestdag, óók de Internationale Dag van het Junkfood is? Toeval? Misschien. Maar voor de meeste echte Belgen: een perfecte match … Lees meer
Vandaag is het Fortune Cookie Day, en dat brengt me spontaan terug naar die gezellige etentjes vroeger bij de Chinees. Aan het eind van de maaltijd kreeg je altijd zo’n knapperig koekje met een papiertje erin … Lees meer
Vandaag, 16 juli, is het Internationale Hotdogdag. En wie zegt daar nu nee tegen? De hotdog is één van die guilty pleasures waar je af en toe gewoon met volle goesting van moet genieten … Lees meer