In Las Vegas (USA) houden ze van extreme luxe, van bling bling, en alles mag er serieus “over the top zijn”. En zelfs als het op eten aankomt willen ze Parijs, Londen en Dubai overtroeven. De Franse chef Hubert Keller runt er het restaurant Fleur. Het is zeker niet de het duurste restaurant ter wereld, maar The Fleur Burger 5000 breekt wel alle prijsrecords. Deze hamburger kost maar liefst 5.000 dollar. Slik! Maar wat maakt The Fleur Burger zo duur en exclusief ?
Ga even zitten, want het is wel wat. De burger bestaat uit Wagyu beef van de hoogste kwaliteit, gegrilde foie gras en geschaafde zwarte truffels, geserveerd op een brioche met truffel. De Fleur Burger wordt overigens samen opgediend met een waanzinnige fles Bordeaux: de Chateau Petrus uit 1995, die vanzelf al zo’n 2.500 dollar kost. Die Chateau Petrus wordt dan ook nog eens geschonken in dure Ichendorf-glazen, die je aan het einde van de maaltijd mee naar huis krijgt. Dat mag ook wel voor dat onnozele bedrag.
Oh, nog iets. Je krijgt ook een authenticiteitsverklaring mee om te bewijzen dat je wel degelijk The Fleur Burger, de duurste hamburger ter wereld, verorberde. Leuk om mee te stoefen bij je rijke vrienden. Is het gezegde niet : “What happens in Vegas, stays in Vegas”? Ach, de burger klinkt wel erg lekker, met al die topingrediënten, maar het is natuurlijk vooral show voor mensen die niet meer weten wat te doen met hun centen. Ik gun het hen van harte, maar zelf zal ik het er nooit gaan proeven, en ik denk ook niet dat het me zoveel gelukkiger zou maken.
Maar als iemand me eens wil trakteren op een glas Petrus, bel me gerust op!
Het is vandaag Goede Vrijdag, de dag waarop katholieken de kruisiging van Jezus Christus herdenken. Vandaag is die dag misschien voor weinig mensen nog belangrijk, maar ik herinner me als kind dat we om drie uur ‘s middags naar de kerk gingen voor de kruisweg, een dienst waarin het sterven van Jezus aan het kruis werd herdacht … Lees meer
Vandaag wordt in Duitsland de Zwarte Woud Taart gevierd. Je kunt ze heel af en toe bij ons ook wel eens kopen, maar als je de real thing wil proeven moet je toch eens naar Duitsland gaan … Lees meer
Er bestaan veel theorieën over de oorsprong van de aprilvis. Eentje die ik persoonlijk misschien wel het meest plausibel vind komt uit de 16e eeuw in Frankrijk … Lees meer
Vandaag is internationale whiskey-dag. Zo geschreven dus: whiskey. En niet whisky. Misschien heb je je wel eens afgevraagd wat het verschil is. Ik ook … Lees meer
Zondag 10 maart is Pretzel day. Maar wat zijn pretzels eigenlijk? Het is een soort zout gebakken deegsnack, meestal gemaakt van een deeg op basis van bloem, water, gist en zout … Lees meer
Dit blijf ik een bijzondere groente vinden, ook al omdat de naam zo bijzonder is: Jeruzalem artisjok in het Engels, topinambour in het Frans, Aardpeer in het Nederlands … Lees meer
Niks gaat boven verse groenten. Maar met diepvriesgroenten is ook niks fout. Wel integendeel. Soms zijn ze zelfs gezonder dan de groenten die je in de supermarkt vindt … Lees meer
We eten zelf graag iets extra als het koud is buiten, of als de dagen kort zijn. Maar is het ook slim om vogeltjes te voederen? Ik vroeg het me af omdat 3 februari Feed The Birds Day is … Lees meer