Zoveel calorieën kun je verbranden met knuffelen

Het is vandaag “wereld hugging day”. De dag om elkaar eens goed vast te pakken; om te knuffelen dus. Een dag die je elk jaar uitgebreid moet proberen te vieren, maar dit jaar mag dat dus niet. Het is verboden en het is niet slim. Want we willen corona wel buiten blijven houden. Niet knuffelen dus. Enfin, toch niet buiten je bubbel. Voor je eigen veiligheid. Je gezinsgenoten, en zeker je partner, mag je vandaag wel eens goed vastpakken.

Weet je trouwens hoeveel calorieën je met stevig knuffelen kunt verbranden? 70 calorieën per uur! Dat is aardig, maar nu ook weer niet zo bijzonder. Met gewoon slapen kun je al 57 calorieën verbranden, en wanneer je wakker ligt in je bed, en je ligt te piekeren, dan kun je tot drie maal zoveel verbranden.

Het wordt veel boeiender als van dat knuffelen met je partner vanavond nog wat meer komt. Met intens kussen ga je al snel 6 calorieën per minuut verbranden, dus 360 per uur. En als er wilde seks van komt dan is het hek helemaal van de dam. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon gaan wandelen…