Traplopen is gezond. Sowieso veel beter uiteraard dan de lift nemen. Maar hoeveel calorieën je precies verbranden kunt met traplopen is voor veel mensen een raadsel. Voor mij eigenlijk ook. Dus ik heb even een beetje onderzoek gedaan. En ik heb wel wat cijfers gevonden. Bijzondere cijfers hoor. Daarom heb ik even voor jullie een rekensommetje gemaakt en een heel duidelijk voorbeeld gevonden.
Met traplopen verbrand je per minuut ongeveer 0,13 keer je lichaamsgewicht. Wanneer je tien minuutjes per dag aan traplopen doet en je weegt een goede 70 kilo, dan zal je zo ongeveer 90 à 100 calorieën verbranden. Dat is een goed glas rode wijn. Of iets meer dan een halve croissant.
Je kunt ook per trede gaan rekenen. Per trede zou je zo’n 0,17 calorieën verbranden. Een normale verdieping telt tussen de 12 en de 20 trappen. Dus één verdieping oplopen zal je een dikke 3 calorieën laten verbranden. Met één verdieping maak je dus geen immens verschil. Maar het is een begin.
Voor het stevige werk moet je dus een hoger gebouw gaan bezoeken. Ik zeg maar iets: de Eiffeltoren. Helemaal naar boven telt die 1665 treden. Als je die op kunt wandelen zal je dus in totaal 283 calorieën verbrand hebben. Een Big Mac heeft 257 calorieën. Dan kun je dus nog 26 calorieën frietjes eten. Als je rekent dat een frietje bijna 7 calorieën telt…. dan kun je na je beklimming van de Eiffeltoren nog 4 frietjes bij je Big Mac eten. Feestje!
Laat deze cijfers je niet ontgoochelen. Een paar honderd calorieën verbranden maakt meteen wel een flink verschil. En bewegen is gezond. Dus: hoppa, die Eiffeltoren op. Of, de trap op op het werk. Succes.
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer