Traplopen is gezond. Sowieso veel beter uiteraard dan de lift nemen. Maar hoeveel calorieën je precies verbranden kunt met traplopen is voor veel mensen een raadsel. Voor mij eigenlijk ook. Dus ik heb even een beetje onderzoek gedaan. En ik heb wel wat cijfers gevonden. Bijzondere cijfers hoor. Daarom heb ik even voor jullie een rekensommetje gemaakt en een heel duidelijk voorbeeld gevonden.
Met traplopen verbrand je per minuut ongeveer 0,13 keer je lichaamsgewicht. Wanneer je tien minuutjes per dag aan traplopen doet en je weegt een goede 70 kilo, dan zal je zo ongeveer 90 à 100 calorieën verbranden. Dat is een goed glas rode wijn. Of iets meer dan een halve croissant.
Je kunt ook per trede gaan rekenen. Per trede zou je zo’n 0,17 calorieën verbranden. Een normale verdieping telt tussen de 12 en de 20 trappen. Dus één verdieping oplopen zal je een dikke 3 calorieën laten verbranden. Met één verdieping maak je dus geen immens verschil. Maar het is een begin.
Voor het stevige werk moet je dus een hoger gebouw gaan bezoeken. Ik zeg maar iets: de Eiffeltoren. Helemaal naar boven telt die 1665 treden. Als je die op kunt wandelen zal je dus in totaal 283 calorieën verbrand hebben. Een Big Mac heeft 257 calorieën. Dan kun je dus nog 26 calorieën frietjes eten. Als je rekent dat een frietje bijna 7 calorieën telt…. dan kun je na je beklimming van de Eiffeltoren nog 4 frietjes bij je Big Mac eten. Feestje!
Laat deze cijfers je niet ontgoochelen. Een paar honderd calorieën verbranden maakt meteen wel een flink verschil. En bewegen is gezond. Dus: hoppa, die Eiffeltoren op. Of, de trap op op het werk. Succes.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer