Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Recept

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Dit heb je nodig 2 personen

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 wagyu burgers
  • gorgonzola
  • spinazie
  • 1 zoete ui
  • Een potje rouille
  • Peper en zout
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Bak de hamburger op de rooster in de hete luchtoven op 120 graden met de kerntemperatuur op 50 graden. Gebruik de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of kies voor hete lucht in een andere oven.

2 / 8

Eventueel kun je de burger nog even afbakken in een gloeiend hete pan.

3 / 8

Stoom de zoete ui aan 100 graden op de geperforeerde rooster in de stoomoven.

4 / 8

Wok de spinazie gaar op je inductievuur.

5 / 8

Eens de burgers gebakken zijn gaan we het broodje assembleren.

6 / 8

Onderaan doe je de onderkant van het broodje, daarop smeer je de rouille, daarop leg je de gebakken burger, daarop de gewokte spinazie, daarop een stukje lekkere gorgonzola, en daarop de gestoomde zoete ui.

7 / 8

Leg de bovenkant van het broodje erop en stop nog enkele minuten in de hete lucht oven die je even verhoogt tot 160 graden. Gebruik daarbij de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of als alternatief gewone hete lucht.

8 / 8

Laat de burger in de oven tot de kaas wat gesmolten is.

Laat het smaken.

Dit is één van mijn favoriete burgers ooit. De combinatie van blauwe kaas en spinazie is altijd een heerlijke hit. Maar door die dan nog eens te combineren met de heerlijke rundsburgers, de rouille en wat zoete ui heb je echt een smeuïg topgerecht. Zelf heb ik wagyu-burgers gebruikt voor dit recept. Die zijn mooi met vet dooraderd wat ervoor zorgt dat ze heerlijk mals zijn.

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Zoete ui is nog zo’n topingrediënt. Je denkt waarschijnlijk dat die het lekkerste is wanneer die gebakken is, maar in deze combinatie vind ik dat niet. Door de gorgonzola, de rouille en de wagyu-burgers heb je geen andere vetstoffen nodig en de zoete ui barst van de smaak als je die gewoon gaar stoomt in de combi-stoomoven van V-ZUG. Dat kun je rustig op voorhand doen, zodat je de oven nadien gebruiken kunt voor het bakken van de hamburgers. De burgers bak ik gewoon op de rooster, en met de kerntemperatuurmeter kun je ervoor zorgen dat ze lekker sappig blijven.

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Zoals je weet hebben we in onze Would Be Chef keuken in Lochristi allemaal toptoestellen  van het Zwitserse merk V-ZUG. Het hele verhaal van onze samenwerking kun je lezen in het artikel “ontdek mijn nieuwe keuken met V-ZUG” waar ik het verhaal van dit bijzondere merk vertel, en jullie ook een exclusief kijkje geef in onze keuken en de verschillende toestellen voorstel die we laten installeren hebben. Ik heb trouwens ook al een lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen gemaakt samen met V-ZUG.

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Bereiding

  1. Bak de hamburger op de rooster in de hete luchtoven op 120 graden met de kerntemperatuur op 50 graden. Gebruik de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of kies voor hete lucht in een andere oven.
  2. Eventueel kun je de burger nog even afbakken in een gloeiend hete pan.
  3. Stoom de zoete ui aan 100 graden op de geperforeerde rooster in de stoomoven.
  4. Wok de spinazie gaar op je inductievuur.
  5. Eens de burgers gebakken zijn gaan we het broodje assembleren.
  6. Onderaan doe je de onderkant van het broodje, daarop smeer je de rouille, daarop leg je de gebakken burger, daarop de gewokte spinazie, daarop een stukje lekkere gorgonzola, en daarop de gestoomde zoete ui.
  7. Leg de bovenkant van het broodje erop en stop nog enkele minuten in de hete lucht oven die je even verhoogt tot 160 graden. Gebruik daarbij de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of als alternatief gewone hete lucht.
  8. Laat de burger in de oven tot de kaas wat gesmolten is.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS GRAN RESERVA

Met deze wijn raak je mij in mijn hart. Als halve inwoner van Spanje ben ik een groot liefhebber van krachtige, sappige Spaanse rode wijn. Voor mij is dit echt een erg mooi voorbeeld van een fraai versmolten gran reserva. De bessen, karamel en getoaste eiken zorgen voor een ware smaakbeleving.

Bestel hier mijn Gran Reserva

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer