Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

 

Dit is één van mijn favoriete burgers ooit. De combinatie van blauwe kaas en spinazie is altijd een heerlijke hit. Maar door die dan nog eens te combineren met de heerlijke rundsburgers, de rouille en wat zoete ui heb je echt een smeuïg topgerecht. Zelf heb ik wagyu-burgers gebruikt voor dit recept. Die zijn mooi met vet dooraderd wat ervoor zorgt dat ze heerlijk mals zijn.

Zoete ui is nog zo’n topingrediënt. Je denkt waarschijnlijk dat die het lekkerste is wanneer die gebakken is, maar in deze combinatie vind ik dat niet. Door de gorgonzola, de rouille en de wagyu-burgers heb je geen andere vetstoffen nodig en de zoete ui barst van de smaak als je die gewoon gaar stoomt in de combi-stoomoven van V-ZUG. Dat kun je rustig op voorhand doen, zodat je de oven nadien gebruiken kunt voor het bakken van de hamburgers. De burgers bak ik gewoon op de rooster, en met de kerntemperatuurmeter kun je ervoor zorgen dat ze lekker sappig blijven.

Zoals je weet hebben we in onze Would Be Chef keuken in Lochristi allemaal toptoestellen  van het Zwitserse merk V-ZUG. Het hele verhaal van onze samenwerking kun je lezen in het artikel “ontdek mijn nieuwe keuken met V-ZUG” waar ik het verhaal van dit bijzondere merk vertel, en jullie ook een exclusief kijkje geef in onze keuken en de verschillende toestellen voorstel die we laten installeren hebben. Ik heb trouwens ook al een lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen gemaakt samen met V-ZUG.

 

Bereiding

  1. Bak de hamburger op de rooster in de hete luchtoven op 120 graden met de kerntemperatuur op 50 graden. Gebruik de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of kies voor hete lucht in een andere oven.
  2. Eventueel kun je de burger nog even afbakken in een gloeiend hete pan.
  3. Stoom de zoete ui aan 100 graden op de geperforeerde rooster in de stoomoven.
  4. Wok de spinazie gaar op je inductievuur.
  5. Eens de burgers gebakken zijn gaan we het broodje assembleren.
  6. Onderaan doe je de onderkant van het broodje, daarop smeer je de rouille, daarop leg je de gebakken burger, daarop de gewokte spinazie, daarop een stukje lekkere gorgonzola, en daarop de gestoomde zoete ui.
  7. Leg de bovenkant van het broodje erop en stop nog enkele minuten in de hete lucht oven die je even verhoogt tot 160 graden. Gebruik daarbij de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of als alternatief gewone hete lucht.
  8. Laat de burger in de oven tot de kaas wat gesmolten is.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS GRAN RESERVA

Met deze wijn raak je mij in mijn hart. Als halve inwoner van Spanje ben ik een groot liefhebber van krachtige, sappige Spaanse rode wijn. Voor mij is dit echt een erg mooi voorbeeld van een fraai versmolten gran reserva. De bessen, karamel en getoaste eiken zorgen voor een ware smaakbeleving.

Bestel hier mijn Gran Reserva