Dit is één van mijn favoriete burgers ooit. De combinatie van blauwe kaas en spinazie is altijd een heerlijke hit. Maar door die dan nog eens te combineren met de heerlijke rundsburgers, de rouille en wat zoete ui heb je echt een smeuïg topgerecht. Zelf heb ik wagyu-burgers gebruikt voor dit recept. Die zijn mooi met vet dooraderd wat ervoor zorgt dat ze heerlijk mals zijn.
Zoete ui is nog zo’n topingrediënt. Je denkt waarschijnlijk dat die het lekkerste is wanneer die gebakken is, maar in deze combinatie vind ik dat niet. Door de gorgonzola, de rouille en de wagyu-burgers heb je geen andere vetstoffen nodig en de zoete ui barst van de smaak als je die gewoon gaar stoomt in de combi-stoomoven van V-ZUG. Dat kun je rustig op voorhand doen, zodat je de oven nadien gebruiken kunt voor het bakken van de hamburgers. De burgers bak ik gewoon op de rooster, en met de kerntemperatuurmeter kun je ervoor zorgen dat ze lekker sappig blijven.
Zoals je weet hebben we in onze Would Be Chef keuken in Lochristi allemaal toptoestellen van het Zwitserse merk V-ZUG. Het hele verhaal van onze samenwerking kun je lezen in het artikel “ontdek mijn nieuwe keuken met V-ZUG” waar ik het verhaal van dit bijzondere merk vertel, en jullie ook een exclusief kijkje geef in onze keuken en de verschillende toestellen voorstel die we laten installeren hebben. Ik heb trouwens ook al een lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen gemaakt samen met V-ZUG.
Met deze wijn raak je mij in mijn hart. Als halve inwoner van Spanje ben ik een groot liefhebber van krachtige, sappige Spaanse rode wijn. Voor mij is dit echt een erg mooi voorbeeld van een fraai versmolten gran reserva. De bessen, karamel en getoaste eiken zorgen voor een ware smaakbeleving.
Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer
Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst … Lees meer
Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer
Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer
Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer
Wanneer het lente is of het zomert, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer
Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer
Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer