Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Recept

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Dit heb je nodig 2 personen

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 wagyu burgers
  • gorgonzola
  • spinazie
  • 1 zoete ui
  • Een potje rouille
  • Peper en zout
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Bak de hamburger op de rooster in de hete luchtoven op 120 graden met de kerntemperatuur op 50 graden. Gebruik de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of kies voor hete lucht in een andere oven.

2 / 8

Eventueel kun je de burger nog even afbakken in een gloeiend hete pan.

3 / 8

Stoom de zoete ui aan 100 graden op de geperforeerde rooster in de stoomoven.

4 / 8

Wok de spinazie gaar op je inductievuur.

5 / 8

Eens de burgers gebakken zijn gaan we het broodje assembleren.

6 / 8

Onderaan doe je de onderkant van het broodje, daarop smeer je de rouille, daarop leg je de gebakken burger, daarop de gewokte spinazie, daarop een stukje lekkere gorgonzola, en daarop de gestoomde zoete ui.

7 / 8

Leg de bovenkant van het broodje erop en stop nog enkele minuten in de hete lucht oven die je even verhoogt tot 160 graden. Gebruik daarbij de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of als alternatief gewone hete lucht.

8 / 8

Laat de burger in de oven tot de kaas wat gesmolten is.

Laat het smaken.

Dit is één van mijn favoriete burgers ooit. De combinatie van blauwe kaas en spinazie is altijd een heerlijke hit. Maar door die dan nog eens te combineren met de heerlijke rundsburgers, de rouille en wat zoete ui heb je echt een smeuïg topgerecht. Zelf heb ik wagyu-burgers gebruikt voor dit recept. Die zijn mooi met vet dooraderd wat ervoor zorgt dat ze heerlijk mals zijn.

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Zoete ui is nog zo’n topingrediënt. Je denkt waarschijnlijk dat die het lekkerste is wanneer die gebakken is, maar in deze combinatie vind ik dat niet. Door de gorgonzola, de rouille en de wagyu-burgers heb je geen andere vetstoffen nodig en de zoete ui barst van de smaak als je die gewoon gaar stoomt in de combi-stoomoven van V-ZUG. Dat kun je rustig op voorhand doen, zodat je de oven nadien gebruiken kunt voor het bakken van de hamburgers. De burgers bak ik gewoon op de rooster, en met de kerntemperatuurmeter kun je ervoor zorgen dat ze lekker sappig blijven.

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Zoals je weet hebben we in onze Would Be Chef keuken in Lochristi allemaal toptoestellen  van het Zwitserse merk V-ZUG. Het hele verhaal van onze samenwerking kun je lezen in het artikel “ontdek mijn nieuwe keuken met V-ZUG” waar ik het verhaal van dit bijzondere merk vertel, en jullie ook een exclusief kijkje geef in onze keuken en de verschillende toestellen voorstel die we laten installeren hebben. Ik heb trouwens ook al een lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen gemaakt samen met V-ZUG.

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Bereiding

  1. Bak de hamburger op de rooster in de hete luchtoven op 120 graden met de kerntemperatuur op 50 graden. Gebruik de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of kies voor hete lucht in een andere oven.
  2. Eventueel kun je de burger nog even afbakken in een gloeiend hete pan.
  3. Stoom de zoete ui aan 100 graden op de geperforeerde rooster in de stoomoven.
  4. Wok de spinazie gaar op je inductievuur.
  5. Eens de burgers gebakken zijn gaan we het broodje assembleren.
  6. Onderaan doe je de onderkant van het broodje, daarop smeer je de rouille, daarop leg je de gebakken burger, daarop de gewokte spinazie, daarop een stukje lekkere gorgonzola, en daarop de gestoomde zoete ui.
  7. Leg de bovenkant van het broodje erop en stop nog enkele minuten in de hete lucht oven die je even verhoogt tot 160 graden. Gebruik daarbij de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of als alternatief gewone hete lucht.
  8. Laat de burger in de oven tot de kaas wat gesmolten is.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS GRAN RESERVA

Met deze wijn raak je mij in mijn hart. Als halve inwoner van Spanje ben ik een groot liefhebber van krachtige, sappige Spaanse rode wijn. Voor mij is dit echt een erg mooi voorbeeld van een fraai versmolten gran reserva. De bessen, karamel en getoaste eiken zorgen voor een ware smaakbeleving.

Bestel hier mijn Gran Reserva

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer