Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Recept

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Dit heb je nodig 2 personen

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 wagyu burgers
  • gorgonzola
  • spinazie
  • 1 zoete ui
  • Een potje rouille
  • Peper en zout
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Bak de hamburger op de rooster in de hete luchtoven op 120 graden met de kerntemperatuur op 50 graden. Gebruik de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of kies voor hete lucht in een andere oven.

2 / 8

Eventueel kun je de burger nog even afbakken in een gloeiend hete pan.

3 / 8

Stoom de zoete ui aan 100 graden op de geperforeerde rooster in de stoomoven.

4 / 8

Wok de spinazie gaar op je inductievuur.

5 / 8

Eens de burgers gebakken zijn gaan we het broodje assembleren.

6 / 8

Onderaan doe je de onderkant van het broodje, daarop smeer je de rouille, daarop leg je de gebakken burger, daarop de gewokte spinazie, daarop een stukje lekkere gorgonzola, en daarop de gestoomde zoete ui.

7 / 8

Leg de bovenkant van het broodje erop en stop nog enkele minuten in de hete lucht oven die je even verhoogt tot 160 graden. Gebruik daarbij de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of als alternatief gewone hete lucht.

8 / 8

Laat de burger in de oven tot de kaas wat gesmolten is.

Laat het smaken.

Dit is één van mijn favoriete burgers ooit. De combinatie van blauwe kaas en spinazie is altijd een heerlijke hit. Maar door die dan nog eens te combineren met de heerlijke rundsburgers, de rouille en wat zoete ui heb je echt een smeuïg topgerecht. Zelf heb ik wagyu-burgers gebruikt voor dit recept. Die zijn mooi met vet dooraderd wat ervoor zorgt dat ze heerlijk mals zijn.

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Zoete ui is nog zo’n topingrediënt. Je denkt waarschijnlijk dat die het lekkerste is wanneer die gebakken is, maar in deze combinatie vind ik dat niet. Door de gorgonzola, de rouille en de wagyu-burgers heb je geen andere vetstoffen nodig en de zoete ui barst van de smaak als je die gewoon gaar stoomt in de combi-stoomoven van V-ZUG. Dat kun je rustig op voorhand doen, zodat je de oven nadien gebruiken kunt voor het bakken van de hamburgers. De burgers bak ik gewoon op de rooster, en met de kerntemperatuurmeter kun je ervoor zorgen dat ze lekker sappig blijven.

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Zoals je weet hebben we in onze Would Be Chef keuken in Lochristi allemaal toptoestellen  van het Zwitserse merk V-ZUG. Het hele verhaal van onze samenwerking kun je lezen in het artikel “ontdek mijn nieuwe keuken met V-ZUG” waar ik het verhaal van dit bijzondere merk vertel, en jullie ook een exclusief kijkje geef in onze keuken en de verschillende toestellen voorstel die we laten installeren hebben. Ik heb trouwens ook al een lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen gemaakt samen met V-ZUG.

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Bereiding

  1. Bak de hamburger op de rooster in de hete luchtoven op 120 graden met de kerntemperatuur op 50 graden. Gebruik de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of kies voor hete lucht in een andere oven.
  2. Eventueel kun je de burger nog even afbakken in een gloeiend hete pan.
  3. Stoom de zoete ui aan 100 graden op de geperforeerde rooster in de stoomoven.
  4. Wok de spinazie gaar op je inductievuur.
  5. Eens de burgers gebakken zijn gaan we het broodje assembleren.
  6. Onderaan doe je de onderkant van het broodje, daarop smeer je de rouille, daarop leg je de gebakken burger, daarop de gewokte spinazie, daarop een stukje lekkere gorgonzola, en daarop de gestoomde zoete ui.
  7. Leg de bovenkant van het broodje erop en stop nog enkele minuten in de hete lucht oven die je even verhoogt tot 160 graden. Gebruik daarbij de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of als alternatief gewone hete lucht.
  8. Laat de burger in de oven tot de kaas wat gesmolten is.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS GRAN RESERVA

Met deze wijn raak je mij in mijn hart. Als halve inwoner van Spanje ben ik een groot liefhebber van krachtige, sappige Spaanse rode wijn. Voor mij is dit echt een erg mooi voorbeeld van een fraai versmolten gran reserva. De bessen, karamel en getoaste eiken zorgen voor een ware smaakbeleving.

Bestel hier mijn Gran Reserva

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer

Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Zomerse salade met haring (MSC), geroosterde paprika en citrusdressing #advertentie

Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of het zomert, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer