De voorbije twee weken heb ik nog eens radio mogen maken samen met Maite Goossens. Ik ken Maite al 19 jaar, toen is ze begonnen bij Q-Music. We hebben jarenlang samen ochtendradio gemaakt samen met Erwin Deckers en vandaag werken we samen op Joe. Maite is normaal de vaste nieuwsstem van Raf en Rani in de avondspits. Maar in de paasvakantie hebben we nog eens radio mogen maken samen in de ochtend, en dat was superfijn. Merci Maite voor de goede zorgen.
Alleen jammer dat we niet echt fysiek in elkaars buurt mochten zijn om radio te maken, want als je met Maite samenwerkt, dan krijg je om de paar dagen wel één van haar heerlijke taarten te proeven. Herinner je je het recept Maite’s Mystery Cake nog? Net omdat Maite Goossens een bakprinses is, dacht ik dat het tijd was om nog een keer één van haar gerechten te delen via Would Be Chef! Maite is bijzonder nuchter dus ze zal zich zeker geen prinses noemen in de keuken, maar het is genoeg om te weten dat haar cheesecake beroemd en berucht is op Medialaan net omdat ze zo lekker is!
“Soms zit het in kleine dingen. Zo is het ook voor mij en mijn favoriete hobby, bakken, gegaan. Ik was altijd al een zoetekauw, maar ik had er nooit aan gedacht om zelf taarten te bakken. Dat veranderde in het vijfde middelbaar toen ik iets zocht om me te ontspannen tijdens de examenperiode. Omdat ik wel zin had in een stukje cake, sloeg ik het kookboek van de KVLV open en besloot ik om zelf, voor de allereerste keer, een quatre-quarts te bakken. Tot mijn grote verbazing was het niet alleen gelukt, ik vond ook het bakproces fantastisch: dingen exact afwegen, alles mengen tot een smeuïge massa, in de oven zetten en 45 minuten later komt er – ongelofelijk maar waar – een lekkere cake uit de oven”, vertelt Maite. Voor haar voelde het altijd een beetje als toveren en zo ontstond haar nieuwe hobby! Nu, ongeveer 23 jaar later, kan bakken haar nog altijd ontzettend ontspannen.
Maite beschouwt zichzelf niet als de grote bak-stèr. Ze is dan ook geen specialist in prachtig versierde en originele feesttaarten. Wel is ze gek van het klassieke gebak. “Ik vind mijn recepten zowat overal: bij vriendinnen, buren, in een bakboek of tijdschrift. Zo viel mijn oog enkele jaren geleden op een kaastaart in Libelle. Ik kende wel de ‘koude’ kaastaart van m’n mama, die dankzij de gelatine opstijft in de koelkast, maar een echte ‘gebakken’ kaastaart had ik nog niet gegeten. Dus, probeerde ik het recept uit en intussen mag ik wel zeggen dat ‘Maites Cheesecake’ mijn handelsmerk is geworden.”
Nog 3 belangrijke baktips van Maite waar je rekening mee moet houden:
Als collega’s bij Joe of Medialaan vragen om een taart te bakken, dan volgt al snel in de tweede zin ‘je weet wel, de cheesecake’. Vanwege het gigantische succes mocht dit gerecht dan ook niet ontbreken op Would Be Chef. “Ik moet het toegeven, ik vind het een geslaagd en bovendien eenvoudig recept. De taart is niet te zuur, niet te zoet, niet te stijf en ook niet te zwaar. Kortom, het is de lekkere, frisse kaastaart die je verwacht en de combinatie met de speculaas-notenbodem maakt het gewoonweg PERFECT. Ik deel graag mijn succesrecept zodat je die overheerlijke smaak zelf kan ervaren. Succes gegarandeerd!” benadrukt Maite.
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer
De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer
In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer
Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer