Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt
Recept

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Dit heb je nodig 4 personen

  • 150 gr surimi
  • 150 gr roze garnalen
  • 4 eieren (enkel het wit)
  • 2 el light mayonaise
  • 2 el magere yoghurt
  • Peper en zout
  • 8 slahartjes (coeur de laitue)
  • Enkele takjes bieslook
Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Kook je eieren hard en gebruik enkel het eiwit.

2 / 8

Meng de light mayonaise met de magere yoghurt en de bieslook.

3 / 8

Snij de surimi, de roze garnalen en het eiwit fijn en meng met de mayonaise-yoghurt.

4 / 8

Afkruiden met peper en zout.

5 / 8

Snij de slahartjes doormidden en haal wat van de middelste blaadjes eruit.

6 / 8

Vul de slahartjes met de garnalen en surimi-mix.

7 / 8

Leg er de andere helft van de slahartjes bovenop.

8 / 8

Eventueel vastzetten met een tandenstokertje of een prikkertje.

Laat het smaken.

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling. Want is net dat niet de uitdaging van ons allemaal: lekker eten, elke dag, maar toch ons gewicht een beetje onder controle houden. Slaatjes zijn altijd een goed idee.

Maar dan nog moet je een beetje uitkijken met welke ingrediënten je aan de slag gaat. En ook met dressings moet je wat voorzichtig zijn. En tenslotte kan het geen kwaad om het klassieke slaatje eens op een andere manier te presenteren. Want dat maakt het nieuw en verfrissend, en nodigt uit om smakelijk te eten.

En dat is, zo leert mijn ervaring, ook zeker het geval met dit frisse gerecht: slahartjes gevuld met roze garnalen, surimi, eiwit en een lichte mayonaise met magere yoghurt. Hoe goed is dat niet? Geniet ervan.

Bereiding

  1. Kook je eieren hard en gebruik enkel het eiwit.
  2. Meng de light mayonaise met de magere yoghurt en de bieslook.
  3. Snij de surimi, de roze garnalen en het eiwit fijn en meng met de mayonaise-yoghurt.
  4. Afkruiden met peper en zout.
  5. Snij de slahartjes doormidden en haal wat van de middelste blaadjes eruit.
  6. Vul de slahartjes met de garnalen en surimi-mix.
  7. Leg er de andere helft van de slahartjes bovenop.
  8. Eventueel vastzetten met een tandenstokertje of een prikkertje.

Tips van de WW Diëtiste / Voedingsdeskundige:

  • Naargelang hoeveel honger je hebt en/of hoe actief je bent geweest die dag, kan je dit gerecht aanvullen met een hardgekookt eitje en/of gerookte zalm, en/of met gestoomde krielaardappelen. Reken hiervoor de nodige SmartPoints® waarden (2 SmartPoints waarden per 100 g aardappelen).
  • Door mayonaise te mengen met magere yoghurt, maak je je eigen light versie van mayonaise. Je kan de dressing nog verder afwerken door verse kruiden zoals basilicum, bieslook, koriander en/of munt te hakken en erdoor te mengen. Voor een frisse toets kan je limoen of mosterd toevoegen. Kruid indien nodig jouw creatie af met peper en zout.
  • Je kunt dit ook als leuk bijgerecht bij bijvoorbeeld een BBQ serveren.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Tongrolletjes met gerookte zalm, wortelen en pompoensoep

Tongrolletjes met gerookte zalm, wortelen en pompoensoep

Sinds begin dit jaar maak ik met heel veel plezier elke maand een nieuw recept voor WW. De bedoeling is om elke keer een echt lekker gerecht te ontwikkelen dat toch zo weinig mogelijk Smart Points bevat … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Hier ben ik dan weer met een lekker recept voor WW, het nieuwe Weight Watchers. Het is intussen een traditie geworden op Would Be Chef dat ik telkens probeer een gezond, niet al te zwaar, en vooral lekker gerecht te bedenken … Lees meer

WW: Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

WW: Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

We zijn helemaal onderweg naar de zomer. En ik ben de gelukkigste man van de wereld. Nadat ik te kampen had met twee ongelukkige blessures (een spierscheurtje in mijn kuit en een gebroken grote teen) en tussendoor ook nog eens een longontsteking had, ben ik sinds een kleine maand weer lekker veel aan het sporten, en gezond aan het eten, en de kilootjes smelten … Lees meer

WW: Tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier

WW: Tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier

Ik ben superblij dat ik vandaag mijn nieuwe gerecht voor WW, het nieuwe Weight Watchers, aan jullie voorstellen mag: tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier … Lees meer

KABELJAUW MET EEN VINAIGRETTE VAN SJALOT, TOMAAT EN KOMKOMMER, OP EEN BEDJE VAN GESMOLTEN SPINAZIE

Kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer op een bedje van gesmolten spinazie

Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer