Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling. Want is net dat niet de uitdaging van ons allemaal: lekker eten, elke dag, maar toch ons gewicht een beetje onder controle houden. Slaatjes zijn altijd een goed idee.
Maar dan nog moet je een beetje uitkijken met welke ingrediënten je aan de slag gaat. En ook met dressings moet je wat voorzichtig zijn. En tenslotte kan het geen kwaad om het klassieke slaatje eens op een andere manier te presenteren. Want dat maakt het nieuw en verfrissend, en nodigt uit om smakelijk te eten.
En dat is, zo leert mijn ervaring, ook zeker het geval met dit frisse gerecht: slahartjes gevuld met roze garnalen, surimi, eiwit en een lichte mayonaise met magere yoghurt. Hoe goed is dat niet? Geniet ervan.
Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer
Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Dit recept uit 2019 is een echt feestgerecht, eentje voor de kerstdagen of nieuwjaar bijvoorbeeld. Ik heb geprobeerd om een zo mooi mogelijk gerecht te maken, want aan de feesttafel mag het er toch allemaal een beetje specialer uitzien … Lees meer
Deze penne met courgetten en paddestoelen is heerlijk bij een gebakken kalfslapje. Ik maakte het lang geleden voor Weight Watchers en ik vind het nog steeds heerlijk … Lees meer
Ik ben superblij dat ik vandaag mijn nieuwe gerecht voor WW, het nieuwe Weight Watchers, aan jullie voorstellen mag: tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier … Lees meer
Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is … Lees meer
Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer