Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Hier ben ik dan weer met een lekker recept voor WW, het nieuwe Weight Watchers. Het is intussen een traditie geworden op Would Be Chef dat ik telkens probeer een gezond, niet al te zwaar, en vooral lekker gerecht te bedenken. Deze keer ga ik voor absoluut comfort food, want eten mag ook een gezellig kantje hebben. Daarom heb ik eens gekozen voor een heerlijke ovenschotel.

 

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een echte schotel vol lekkere smaken. En dan is er ook nog eens dat krokante kaaskorstje om het helemaal af te maken.

Reken op 11 SmartPoints®waarden per persoon, maar als je dat nog stevig wil minderen, kijk dan eens naar de slimme tip van de WW voedingsdeskundige onderaan het recept!

Klik hier & ontdek mijn persoonlijke pagina op de WW-website, het nieuwe Weight Watchers. Hier vind je tal van artikels en WW-proof recepten die ik je met plezier wil aanraden.

Bereiding

  1. Kleine balletjes kippengehakt rollen.
  2. Kruid de balletjes met peper, zout en voeg wat chilivlokken toe.
  3. Stoom de broccoliroosjes & de aardappeltjes net niet beetgaar.
  4. Meng alles samen in de magere yoghurt met wat kurkuma.
  5. Verdeel alles in een ovenschotel.
  6. Gratineer met gemalen kaas 5% vet.

 

Tips van de WW Diëtiste /Voedingsdeskundige:

  1. Wist je dat broccoli bijna evenveel vitamine C bevat als een sinaasappel? Broccoli bevat ook veel calcium.
  2. Als je SmartPoints wilt besparen kan je in plaats van kippengehakt ook gewoon kipfilet pakken en dat dan heel klein snijden met je keukenmachine of vermalen. Dit is namelijk een ZeroPoint voedingsmiddel. Met gemalen kipfilet komt het recept per persoon op 6 ipv 11.