Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes
Recept

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 11 SmartPoints®waarden per persoon (zonder olie)
  • Ingrediënten
  • 400 gr kippengehakt
  • 400 gr krieltjes
  • peper, zout & chilivlokken
  • 1 kg broccoli
  • 500 gr magere yoghurt
  • 3 el kurkuma
  • 180 gr gemalen light kaas (bv. 30+ kaas)
Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Kleine balletjes kippengehakt rollen.

2 / 6

Kruid de balletjes met peper, zout en voeg wat chilivlokken toe.

3 / 6

Stoom de broccoliroosjes & de aardappeltjes net niet beetgaar.

4 / 6

Meng alles samen in de magere yoghurt met wat kurkuma.

5 / 6

Verdeel alles in een ovenschotel.

6 / 6

Gratineer met gemalen kaas 5% vet.

Tips van de WW Diëtiste /Voedingsdeskundige:

2 stappen

1 / 2

Wist je dat broccoli bijna evenveel vitamine C bevat als een sinaasappel? Broccoli bevat ook veel calcium.

2 / 2

Als je SmartPoints wilt besparen kan je in plaats van kippengehakt ook gewoon kipfilet pakken en dat dan heel klein snijden met je keukenmachine of vermalen. Dit is namelijk een ZeroPoint voedingsmiddel. Met gemalen kipfilet komt het recept per persoon op 6 ipv 11.

Laat het smaken.

Hier ben ik dan weer met een lekker recept voor WW, het nieuwe Weight Watchers. Het is intussen een traditie geworden op Would Be Chef dat ik telkens probeer een gezond, niet al te zwaar, en vooral lekker gerecht te bedenken. Deze keer ga ik voor absoluut comfort food, want eten mag ook een gezellig kantje hebben. Daarom heb ik eens gekozen voor een heerlijke ovenschotel.

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een echte schotel vol lekkere smaken. En dan is er ook nog eens dat krokante kaaskorstje om het helemaal af te maken.

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes
Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes
Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Reken op 11 SmartPoints®waarden per persoon, maar als je dat nog stevig wil minderen, kijk dan eens naar de slimme tip van de WW voedingsdeskundige onderaan het recept!

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes
Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Klik hier & ontdek mijn persoonlijke pagina op de WW-website, het nieuwe Weight Watchers. Hier vind je tal van artikels en WW-proof recepten die ik je met plezier wil aanraden.

Bereiding

  1. Kleine balletjes kippengehakt rollen.
  2. Kruid de balletjes met peper, zout en voeg wat chilivlokken toe.
  3. Stoom de broccoliroosjes & de aardappeltjes net niet beetgaar.
  4. Meng alles samen in de magere yoghurt met wat kurkuma.
  5. Verdeel alles in een ovenschotel.
  6. Gratineer met gemalen kaas 5% vet.

Tips van de WW Diëtiste /Voedingsdeskundige:

  1. Wist je dat broccoli bijna evenveel vitamine C bevat als een sinaasappel? Broccoli bevat ook veel calcium.
  2. Als je SmartPoints wilt besparen kan je in plaats van kippengehakt ook gewoon kipfilet pakken en dat dan heel klein snijden met je keukenmachine of vermalen. Dit is namelijk een ZeroPoint voedingsmiddel. Met gemalen kipfilet komt het recept per persoon op 6 ipv 11.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer