Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten. Het is uiteraard niet de periode voor frisse slaatjes. Maar ook dan kun je nog altijd wel uitkijken welke ingrediënten je precies combineert zodat je geen caloriebommetjes verzint in de keuken.

Dit is één van mijn favoriete herfstgerechten in de keuken. Zoete aardappelen zijn sowieso heerlijk, en wij Belgen zijn gek op stoemp. En het varkenshaasje, gevuld met paddenstoelen is spannend, en lekker. Paddenstoelen zijn immers  lekker en gezond, en ze geven een mooie extra smaak en vulling aan het sappige varkenshaasje.

Als je dit gerecht dat ik speciaal voor WW ontwikkelde eens zelf zou maken, mag je altijd via de sociale media de foto’s doorsturen en WW Belgie en Would Be Chef op Instagram mentionen. Dan kunnen wij je foto delen met andere volgers. Het is namelijk fijn om te weten dat jullie deze gerechten ook uitproberen! Smakelijk eten.

Klik hier & ontdek mijn persoonlijke pagina op de WW-website, het nieuwe Weight Watchers. Hier vind je tal van artikels en WW-proof recepten die ik je met plezier wil aanraden.

Bereiding

 1. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 3 centimeter bij 3.
 2. Doe er wat olijfolie over, wat peper en zout, en stop in een oven van 170°C gedurende 25 minuten.
 3. Bak het varkenshaasje goed aan langs alle kanten.
 4. Snij het varkenshaasje open als een enveloppe.
 5. Hak de paddenstoelen samen met het sjalotje, de salie en het lookteentje fijn in de keukenrobot.
 6. Vul het opengesneden varkenshaasje met de duxelles van paddenstoelen.
 7. Sluit het gevulde varkenshaasje en stop er twee tandenstokertjes in (die je een paar uur hebt laten weken in koud water, zo verbranden ze niet in de oven) om de enveloppe dicht te houden.
 8. Garneer met een blaadje verse salie.
 9. Plaats 25 minuten in de voorverwarmde oven op 170°C.
 10. Haal de zoete aardappelblokjes uit de oven en plet ze met een aardappelstamper, voeg eventueel een scheutjes lichte room of sojaroom toe.
 11. Serveer het gevulde varkenshaasje op de stoemp van zoete aardappel.

Tips van de WW Diëtiste / Voedingsdeskundige:

Is varkensvlees ongezond? Neen hoor. Onbewerkt mager varkensvlees past in een gezonde voeding samen met andere vleessoorten, vis, peulvruchten, ei en noten. Een gezonde keuze van varkensvlees is bijvoorbeeld varkenshaasje, varkensmignonette en varkensoester.