Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel
Recept

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Dit heb je nodig 4 personen

  • 10 SmartPointswaarden per persoon
  • Ingrediënten
  • 500 gr varkenshaasjes
  • 500 gr zoete aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • 200 gr paddenstoelen
  • 1 sjalotje
  • verse salie
  • 1 lookteentje
  • 4 el soja lightroom
Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 3 centimeter bij 3.

2 / 11

Doe er wat olijfolie over, wat peper en zout, en stop in een oven van 170°C gedurende 25 minuten.

3 / 11

Bak het varkenshaasje goed aan langs alle kanten.

4 / 11

Snij het varkenshaasje open als een enveloppe.

5 / 11

Hak de paddenstoelen samen met het sjalotje, de salie en het lookteentje fijn in de keukenrobot.

6 / 11

Vul het opengesneden varkenshaasje met de duxelles van paddenstoelen.

7 / 11

Sluit het gevulde varkenshaasje en stop er twee tandenstokertjes in (die je een paar uur hebt laten weken in koud water, zo verbranden ze niet in de oven) om de enveloppe dicht te houden.

8 / 11

Garneer met een blaadje verse salie.

9 / 11

Plaats 25 minuten in de voorverwarmde oven op 170°C.

10 / 11

Haal de zoete aardappelblokjes uit de oven en plet ze met een aardappelstamper, voeg eventueel een scheutjes lichte room of sojaroom toe.

11 / 11

Serveer het gevulde varkenshaasje op de stoemp van zoete aardappel.

Laat het smaken.

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten. Het is uiteraard niet de periode voor frisse slaatjes. Maar ook dan kun je nog altijd wel uitkijken welke ingrediënten je precies combineert zodat je geen caloriebommetjes verzint in de keuken.

Dit is één van mijn favoriete herfstgerechten in de keuken. Zoete aardappelen zijn sowieso heerlijk, en wij Belgen zijn gek op stoemp. En het varkenshaasje, gevuld met paddenstoelen is spannend, en lekker. Paddenstoelen zijn immers  lekker en gezond, en ze geven een mooie extra smaak en vulling aan het sappige varkenshaasje.

Als je dit gerecht dat ik speciaal voor WW ontwikkelde eens zelf zou maken, mag je altijd via de sociale media de foto’s doorsturen en WW Belgie en Would Be Chef op Instagram mentionen. Dan kunnen wij je foto delen met andere volgers. Het is namelijk fijn om te weten dat jullie deze gerechten ook uitproberen! Smakelijk eten.

Klik hier & ontdek mijn persoonlijke pagina op de WW-website, het nieuwe Weight Watchers. Hier vind je tal van artikels en WW-proof recepten die ik je met plezier wil aanraden.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 3 centimeter bij 3.
  2. Doe er wat olijfolie over, wat peper en zout, en stop in een oven van 170°C gedurende 25 minuten.
  3. Bak het varkenshaasje goed aan langs alle kanten.
  4. Snij het varkenshaasje open als een enveloppe.
  5. Hak de paddenstoelen samen met het sjalotje, de salie en het lookteentje fijn in de keukenrobot.
  6. Vul het opengesneden varkenshaasje met de duxelles van paddenstoelen.
  7. Sluit het gevulde varkenshaasje en stop er twee tandenstokertjes in (die je een paar uur hebt laten weken in koud water, zo verbranden ze niet in de oven) om de enveloppe dicht te houden.
  8. Garneer met een blaadje verse salie.
  9. Plaats 25 minuten in de voorverwarmde oven op 170°C.
  10. Haal de zoete aardappelblokjes uit de oven en plet ze met een aardappelstamper, voeg eventueel een scheutjes lichte room of sojaroom toe.
  11. Serveer het gevulde varkenshaasje op de stoemp van zoete aardappel.

Tips van de WW Diëtiste / Voedingsdeskundige:

Is varkensvlees ongezond? Neen hoor. Onbewerkt mager varkensvlees past in een gezonde voeding samen met andere vleessoorten, vis, peulvruchten, ei en noten. Een gezonde keuze van varkensvlees is bijvoorbeeld varkenshaasje, varkensmignonette en varkensoester.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Tongrolletjes met gerookte zalm, wortelen en pompoensoep

Tongrolletjes met gerookte zalm, wortelen en pompoensoep

Sinds begin dit jaar maak ik met heel veel plezier elke maand een nieuw recept voor WW. De bedoeling is om elke keer een echt lekker gerecht te ontwikkelen dat toch zo weinig mogelijk Smart Points bevat … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Hier ben ik dan weer met een lekker recept voor WW, het nieuwe Weight Watchers. Het is intussen een traditie geworden op Would Be Chef dat ik telkens probeer een gezond, niet al te zwaar, en vooral lekker gerecht te bedenken … Lees meer

WW: Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

WW: Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

We zijn helemaal onderweg naar de zomer. En ik ben de gelukkigste man van de wereld. Nadat ik te kampen had met twee ongelukkige blessures (een spierscheurtje in mijn kuit en een gebroken grote teen) en tussendoor ook nog eens een longontsteking had, ben ik sinds een kleine maand weer lekker veel aan het sporten, en gezond aan het eten, en de kilootjes smelten … Lees meer

WW: Tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier

WW: Tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier

Ik ben superblij dat ik vandaag mijn nieuwe gerecht voor WW, het nieuwe Weight Watchers, aan jullie voorstellen mag: tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Witte asperges met een vinaigrette van witte wijnazijn, groene asperges, bieslook en graanmosterd

De derde maand al van mijn plezierige samenwerking met WW. En ik moet eerlijk zeggen: heel veel mensen bekijken hier de recepten die ik speciaal voor, en samen met de diëtisten van WW, het nieuwe Weight Watchers, heb bedacht … Lees meer

KABELJAUW MET EEN VINAIGRETTE VAN SJALOT, TOMAAT EN KOMKOMMER, OP EEN BEDJE VAN GESMOLTEN SPINAZIE

Kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer, op een bedje van gesmolten spinazie

Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer