WW: Tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier
Recept

WW: Tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier

Dit heb je nodig 2 personen

  • 3 SmartPoints®waarden per persoon
  • Ingrediënten
  • 4 gele (goed rijpe) tomaten
  • 1 potje wakamesalade uit de supermarkt (ongeveer 125 gr)
  • Peper en zout
  • 2 kl olijfolie
  • 1 grote of twee kleinere zeebaarsfilets
  • Bieslook
  • 1 limoen
WW: Tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Stop de gele tomaten kort in kokend water en haal het velletje eraf.

2 / 12

Snij in kleine brunoise.

3 / 12

Laat de tomaten uitlekken.

4 / 12

Snij de wakamesalade van de supermarkt heel fijn, en voeg toe aan de brunoise van tomaten.

5 / 12

Goed afkruiden met peper en zout.

6 / 12

Plaats de tomaten en zeewier een uurtje in de ijskast zodat de smaken goed mengen.

7 / 12

Doe wat olijfolie onder de tomatentartaar voor extra smaak.

8 / 12

Snij de verse zeebaars in hele kleine stukjes (zoals een tartaar van rund).

9 / 12

Meng er de fijngesnipperde bieslook onder.

10 / 12

Afkruiden met een beetje peper en zout en wat olijfolie.

11 / 12

Doe onderin een cocktailglas wat van de tomatentartaar. Doe daarboven een laagje de tartaar van zeebaars.

12 / 12

Werk af met wat zeste van limoen.

Laat het smaken.

Ik ben superblij dat ik vandaag mijn nieuwe gerecht voor WW, het nieuwe Weight Watchers, aan jullie voorstellen mag: tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier. Ik moet eerlijk zijn: varianten op dit gerecht maak ik al een tijdje, en keer op keer is het een schot in de roos. Dit gerecht zit namelijk bomvol smaak en wat calorieën betreft is het erg bescheiden. Ik maak het vaak als voorgerechtje. Ideaal dus wanneer je eens een uitgebreid etentje wil organiseren, zonder de SmartPoints meteen al dramatisch op te souperen. Je rekent namelijk 3 SmartPoints®waarden per persoon.

Mijn tip is om op zoek te gaan naar de allerlekkerste tomaten die je vinden kunt. Vraag aan de groenteboer wat hij voor je kan doen. Deze tomaten gaan niet in een saus, je eet ze puur, dus hoe meer smaak ze bevatten hoe lekkerder dit gerecht wordt. Voor de kleur is het een plezierig idee om met gele tomaten aan de slag te gaan. Maar de gewone rode, of de donkere variant, die bijna paars-zwart is, kan natuurlijk ook.

WW: Tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier

En dan komt het er op aan om een mooie verse zeebaars te scoren. De visboer helpt je zeker op weg. En er bestaan ook goede alternatieven, die misschien wat goedkoper zijn, maar zeker ook goed zullen werken. Overleg even met je visboer, en ga voor de vis met het meeste smaak tegen een goede prijs. Sowieso zal dit een stevige witte vis moeten zijn. Hoe dan ook, met dit fancy glaasje ga je big time scoren.

WW: Tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier

Klik hier & ontdek mijn persoonlijke pagina op de WW-website. Hier vind je tal van artikels en WW-proof recepten die ik je met plezier wil aanraden.

Bereiding

  1. Stop de gele tomaten kort in kokend water en haal het velletje eraf.
  2. Snij in kleine brunoise.
  3. Laat de tomaten uitlekken.
  4. Snij de wakamesalade van de supermarkt heel fijn, en voeg toe aan de brunoise van tomaten.
  5. Goed afkruiden met peper en zout.
  6. Plaats de tomaten en zeewier een uurtje in de ijskast zodat de smaken goed mengen.
  7. Doe wat olijfolie onder de tomatentartaar voor extra smaak.
  8. Snij de verse zeebaars in hele kleine stukjes (zoals een tartaar van rund).
  9. Meng er de fijngesnipperde bieslook onder.
  10. Afkruiden met een beetje peper en zout en wat olijfolie.
  11. Doe onderin een cocktailglas wat van de tomatentartaar. Doe daarboven een laagje de tartaar van zeebaars.
  12. Werk af met wat zeste van limoen.

Tips van de WW diëtiste/voedingsdeskundige:

  • Naargelang hoeveel honger je hebt en/of hoe actief je bent geweest die dag, kan je dit gerecht aanvullen met gestoomde krielaardappelen of een stukje (gegrild) stokbrood. Als je een grotere portie groenten wil eten, stoom of kook dan nog wat prinsessenboontjes of maak er nog een slaatje van rucola en tomaat bij. Reken voor de aardappelen, het brood en een eventuele dressing de nodige SmartPoints®waarden.
  • Vocht van tomaten opvangen en als basis gebruiken om een gazpacho of Bloody Mary te maken (nog toevoegen: één of meerdere van de volgende ingrediënten: sjalot, rode wijnazijn, geschilde komkommer, paprika, watermeloen, munt, basilicum of olijfolie).

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer