Ik ben superblij dat ik vandaag mijn nieuwe gerecht voor WW, het nieuwe Weight Watchers, aan jullie voorstellen mag: tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier. Ik moet eerlijk zijn: varianten op dit gerecht maak ik al een tijdje, en keer op keer is het een schot in de roos. Dit gerecht zit namelijk bomvol smaak en wat calorieën betreft is het erg bescheiden. Ik maak het vaak als voorgerechtje. Ideaal dus wanneer je eens een uitgebreid etentje wil organiseren, zonder de SmartPoints meteen al dramatisch op te souperen. Je rekent namelijk 3 SmartPoints®waarden per persoon.
Mijn tip is om op zoek te gaan naar de allerlekkerste tomaten die je vinden kunt. Vraag aan de groenteboer wat hij voor je kan doen. Deze tomaten gaan niet in een saus, je eet ze puur, dus hoe meer smaak ze bevatten hoe lekkerder dit gerecht wordt. Voor de kleur is het een plezierig idee om met gele tomaten aan de slag te gaan. Maar de gewone rode, of de donkere variant, die bijna paars-zwart is, kan natuurlijk ook.
En dan komt het er op aan om een mooie verse zeebaars te scoren. De visboer helpt je zeker op weg. En er bestaan ook goede alternatieven, die misschien wat goedkoper zijn, maar zeker ook goed zullen werken. Overleg even met je visboer, en ga voor de vis met het meeste smaak tegen een goede prijs. Sowieso zal dit een stevige witte vis moeten zijn. Hoe dan ook, met dit fancy glaasje ga je big time scoren.
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer
Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer
Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer