Ik ben superblij dat ik vandaag mijn nieuwe gerecht voor WW, het nieuwe Weight Watchers, aan jullie voorstellen mag: tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier. Ik moet eerlijk zijn: varianten op dit gerecht maak ik al een tijdje, en keer op keer is het een schot in de roos. Dit gerecht zit namelijk bomvol smaak en wat calorieën betreft is het erg bescheiden. Ik maak het vaak als voorgerechtje. Ideaal dus wanneer je eens een uitgebreid etentje wil organiseren, zonder de SmartPoints meteen al dramatisch op te souperen. Je rekent namelijk 3 SmartPoints®waarden per persoon.
Mijn tip is om op zoek te gaan naar de allerlekkerste tomaten die je vinden kunt. Vraag aan de groenteboer wat hij voor je kan doen. Deze tomaten gaan niet in een saus, je eet ze puur, dus hoe meer smaak ze bevatten hoe lekkerder dit gerecht wordt. Voor de kleur is het een plezierig idee om met gele tomaten aan de slag te gaan. Maar de gewone rode, of de donkere variant, die bijna paars-zwart is, kan natuurlijk ook.
En dan komt het er op aan om een mooie verse zeebaars te scoren. De visboer helpt je zeker op weg. En er bestaan ook goede alternatieven, die misschien wat goedkoper zijn, maar zeker ook goed zullen werken. Overleg even met je visboer, en ga voor de vis met het meeste smaak tegen een goede prijs. Sowieso zal dit een stevige witte vis moeten zijn. Hoe dan ook, met dit fancy glaasje ga je big time scoren.
Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer
Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer
Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer
Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer