Tongrolletjes met gerookte zalm, wortelen en pompoensoep
Recept

Tongrolletjes met gerookte zalm, wortelen en pompoensoep

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 SmartPoints®waarden per persoon (voor de olie)
  • Ingrediënten
  • 12 tongfilets
  • 12 plakjes gerookte zalm
  • 1 liter visbouillon
  • Gekleurde wortelen (oranje, geel, purper, …)
  • 600 gr pompoen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Bieslook
Tongrolletjes met gerookte zalm, wortelen en pompoensoep

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Pocheer de tongrolletjes heel kort in een visbouillon. Ze mogen zeker niet uit elkaar vallen.

2 / 11

Snij de gekleurde wortelen in allerlei grillige vormen en stoom ze al dente.

3 / 11

Zet mooie roosjes van tongrolletjes met een plakje zalm in een diep bord, en daar de gestoomde worteltjes bij

4 / 11

Snij voor de soep de pompoen in stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook.

5 / 11

Verhit de olie in een pan en bak de pompoen, ui en knoflook kort.

6 / 11

Voeg de helft van de visbouillon toe en breng op smaak met peper en zout.

7 / 11

Breng de soep aan de kook en laat met een deksel op de pan zachtjes koken tot de pompoen gaar.

8 / 11

Pureer de soep, breng op smaak met peper en zout.

9 / 11

Giet de soep onderin je bord, zet daar de visrolletjes in maar zorg dat het wit van de tongrolletjes en de gekleurde wortelen nog goed te zien zijn.

10 / 11

Door de warmte van de soep zullen zowel de vis als de worteltjes weer warm worden en wat verder garen.

11 / 11

Afwerken met wat bieslook.

TIPS VAN DE WW DIËTISTE /VOEDINGSDESKUNDIGE:

3 stappen

1 / 3

Aardappelen of rijst of groene groenten toevoegen indien hoofdmaaltijd/ grote honger? Eventueel kroketten?

2 / 3

Pompoenblokjes uit de diepvries, vitaminebehoud en gemak

3 / 3

Tip groene kruiden afwerking?

Laat het smaken.

Sinds begin dit jaar maak ik met heel veel plezier elke maand een nieuw recept voor WW. De bedoeling is om elke keer een echt lekker gerecht te ontwikkelen dat toch zo weinig mogelijk Smart Points bevat. Dat is sowieso al mijn focus bij de meeste van mijn gerechten, want ik ben een echte levensgenieter, maar ik wil toch op mijn gezondheid en mijn gewicht blijven letten.

Het laatste recept van 2019 is een echt feestgerecht, eentje voor de kerstdagen of nieuwjaar dus. Ik heb geprobeerd om een zo mooi mogelijk gerecht te maken, want aan de feesttafel mag het er toch allemaal een beetje specialer uitzien. De basis is een heerlijke pompoensoep, met allemaal gekleurde wortelen die je kunstig op het bord schikt, en visrolletjes met tong en gerookte zalm!

Tongrolletjes met gerookte zalm, wortelen en pompoensoep
Tongrolletjes met gerookte zalm, wortelen en pompoensoep

En weet je wat echt helemaal het fantastische aan dit lekkere gerecht is? Het bevat amper 1 SmartPoints®waarde per persoon, en dat komt omdat je een klein beetje olie gebruikt. Alle andere ingrediënten zijn super gezond en licht! Tof he? Feestelijk tafelen dus, zonder dat de SmartPoints®waarden de pan uit swingen, het kan wel degelijk dankzij dit recept voor WW! Je kunt dit gerecht trouwens als een voorgerecht serveren, maar evengoed als chique maaltijdsoep. Smakelijk eten, en prettige feestdagen gewenst.

Tongrolletjes met gerookte zalm, wortelen en pompoensoep

Klik hier & ontdek mijn persoonlijke pagina op de WW-website, het nieuwe Weight Watchers. Hier vind je tal van artikels en WW-proof recepten die ik je met plezier wil aanraden.

Bereiding

  1. Pocheer de tongrolletjes heel kort in een visbouillon. Ze mogen zeker niet uit elkaar vallen.
  2. Snij de gekleurde wortelen in allerlei grillige vormen en stoom ze al dente.
  3. Zet mooie roosjes van tongrolletjes met een plakje zalm in een diep bord, en daar de gestoomde worteltjes bij
  4. Snij voor de soep de pompoen in stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook.
  5. Verhit de olie in een pan en bak de pompoen, ui en knoflook kort.
  6. Voeg de helft van de visbouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
  7. Breng de soep aan de kook en laat met een deksel op de pan zachtjes koken tot de pompoen gaar.
  8. Pureer de soep, breng op smaak met peper en zout.
  9. Giet de soep onderin je bord, zet daar de visrolletjes in maar zorg dat het wit van de tongrolletjes en de gekleurde wortelen nog goed te zien zijn.
  10. Door de warmte van de soep zullen zowel de vis als de worteltjes weer warm worden en wat verder garen.
  11. Afwerken met wat bieslook.

TIPS VAN DE WW DIËTISTE /VOEDINGSDESKUNDIGE:

  1. Aardappelen of rijst of groene groenten toevoegen indien hoofdmaaltijd/ grote honger? Eventueel kroketten?
  2. Pompoenblokjes uit de diepvries, vitaminebehoud en gemak
  3. Tip groene kruiden afwerking?

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Hier ben ik dan weer met een lekker recept voor WW, het nieuwe Weight Watchers. Het is intussen een traditie geworden op Would Be Chef dat ik telkens probeer een gezond, niet al te zwaar, en vooral lekker gerecht te bedenken … Lees meer

WW: Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

WW: Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

We zijn helemaal onderweg naar de zomer. En ik ben de gelukkigste man van de wereld. Nadat ik te kampen had met twee ongelukkige blessures (een spierscheurtje in mijn kuit en een gebroken grote teen) en tussendoor ook nog eens een longontsteking had, ben ik sinds een kleine maand weer lekker veel aan het sporten, en gezond aan het eten, en de kilootjes smelten … Lees meer

WW: Tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier

WW: Tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier

Ik ben superblij dat ik vandaag mijn nieuwe gerecht voor WW, het nieuwe Weight Watchers, aan jullie voorstellen mag: tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Witte asperges met een vinaigrette van witte wijnazijn, groene asperges, bieslook en graanmosterd

De derde maand al van mijn plezierige samenwerking met WW. En ik moet eerlijk zeggen: heel veel mensen bekijken hier de recepten die ik speciaal voor, en samen met de diëtisten van WW, het nieuwe Weight Watchers, heb bedacht … Lees meer

KABELJAUW MET EEN VINAIGRETTE VAN SJALOT, TOMAAT EN KOMKOMMER, OP EEN BEDJE VAN GESMOLTEN SPINAZIE

Kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer, op een bedje van gesmolten spinazie

Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer