WW: Tongrolletjes met gerookte zalm, wortelen en pompoensoep

Sinds begin dit jaar maak ik met heel veel plezier elke maand een nieuw recept voor WW. De bedoeling is om elke keer een echt lekker gerecht te ontwikkelen dat toch zo weinig mogelijk Smart Points bevat. Dat is sowieso al mijn focus bij de meeste van mijn gerechten, want ik ben een echte levensgenieter, maar ik wil toch op mijn gezondheid en mijn gewicht blijven letten.

Het laatste recept van 2019 is een echt feestgerecht, eentje voor de kerstdagen of nieuwjaar dus. Ik heb geprobeerd om een zo mooi mogelijk gerecht te maken, want aan de feesttafel mag het er toch allemaal een beetje specialer uitzien. De basis is een heerlijke pompoensoep, met allemaal gekleurde wortelen die je kunstig op het bord schikt, en visrolletjes met tong en gerookte zalm!

En weet je wat echt helemaal het fantastische aan dit lekkere gerecht is? Het bevat amper 1 SmartPoints®waarde per persoon, en dat komt omdat je een klein beetje olie gebruikt. Alle andere ingrediënten zijn super gezond en licht! Tof he? Feestelijk tafelen dus, zonder dat de SmartPoints®waarden de pan uit swingen, het kan wel degelijk dankzij dit recept voor WW! Je kunt dit gerecht trouwens als een voorgerecht serveren, maar evengoed als chique maaltijdsoep. Smakelijk eten, en prettige feestdagen gewenst.

Klik hier & ontdek mijn persoonlijke pagina op de WW-website, het nieuwe Weight Watchers. Hier vind je tal van artikels en WW-proof recepten die ik je met plezier wil aanraden.

Bereiding

  1. Pocheer de tongrolletjes heel kort in een visbouillon. Ze mogen zeker niet uit elkaar vallen.
  2. Snij de gekleurde wortelen in allerlei grillige vormen en stoom ze al dente.
  3. Zet mooie roosjes van tongrolletjes met een plakje zalm in een diep bord, en daar de gestoomde worteltjes bij
  4. Snij voor de soep de pompoen in stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook.
  5. Verhit de olie in een pan en bak de pompoen, ui en knoflook kort.
  6. Voeg de helft van de visbouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
  7. Breng de soep aan de kook en laat met een deksel op de pan zachtjes koken tot de pompoen gaar.
  8. Pureer de soep, breng op smaak met peper en zout.
  9. Giet de soep onderin je bord, zet daar de visrolletjes in maar zorg dat het wit van de tongrolletjes en de gekleurde wortelen nog goed te zien zijn.
  10. Door de warmte van de soep zullen zowel de vis als de worteltjes weer warm worden en wat verder garen.
  11. Afwerken met wat bieslook.

TIPS VAN DE WW DIËTISTE /VOEDINGSDESKUNDIGE:

  1. Aardappelen of rijst of groene groenten toevoegen indien hoofdmaaltijd/ grote honger? Eventueel kroketten?
  2. Pompoenblokjes uit de diepvries, vitaminebehoud en gemak
  3. Tip groene kruiden afwerking?