WW: Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

We zijn helemaal onderweg naar de zomer. En ik ben de gelukkigste man van de wereld. Nadat ik te kampen had met twee ongelukkige blessures (een spierscheurtje in mijn kuit en een gebroken grote teen) en tussendoor ook nog eens een longontsteking had, ben ik sinds een kleine maand weer lekker veel aan het sporten, en gezond aan het eten, en de kilootjes smelten.

Voor mij is mijn ambassadeurschap van WW ook zo motiverend. Ik spreek vaak over “my why” en leg dan uit dat een gezonde geest in een gezond lichaam de reden is waarom ik graag sport, zo veel mogelijk gezond wil eten, en liefst niet meer te zwaar wil worden. Ik wil namelijk nog lang van het leven kunnen genieten.

Elke maand mag ik een nieuw recept maken voor WW en dat heb ik nu ook weer gedaan. Omdat ik in de zomer, met de lange dagen, en het mooie weer, en de vrije tijd in de vakantie echt extra veel sport kan het ook geen kwaad om eens een iets rijker gerecht te maken. Ook als je wat op je gewicht let moet je immers voldoende blijven eten. Dit is geen overdreven stevig gerecht maar met 10 SmartPoints®waarden is het een mooie hoofdmaaltijd. Ik gebruikte trouwens deze handige spray van WW om de exacte hoeveelheid olie te bepalen. Twee keer sprayen is goed voor slechts 1 SmartPoint® Ontdek hier hoe de spray werkt en waar je die bestellen kunt.

De penne met de courgetten en paddestoelen zijn heerlijk bij het gebakken kalfslapje. Serveer er nog een flinke portie zon bij, en een snuifje uitzicht, en vergeet niet af te kruidej met een goed gesprek met vrienden rond de zomerse vakantietafel, en geniet met volle teugen. Nu al prettige vakantie!

Klik hier en ontdek de WW x Would Be Chef pagina vol inspirerende gerechten!

 

 

Bereiding

 1. Snij de paddenstoelen in vier.
 2. Snij een lookteentje in flinterdunne plakjes en stoof die in een kleine geut olijfolie met de fijngesnipperde rozemarijn in de wok.
 3. Bak vervolgens de champignons mee, tot ze mooi gebruind zijn.
 4. Snij de courgette met schil en al in brunoise en voeg toe in de wok.
 5. Eventueel een klein beetje olie toevoegen.
 6. Bak samen enkele minuten verder met de paddenstoelen.
 7. Snipper de lenteuitjes en voeg die toe wanneer de champignons en courgette gaar zijn.
 8. Kruiden met peper en zout. Je wil de verse bite vande uitjes bewaren, echt mee laten garen hoeft niet.
 9. Voeg een lepeltje graanmosterd, twee eetlepels ketchup en een geut soja light toe.
 10. Roer om, zodat je een lekkere saus krijgt.
 11. Eventueel afwerken met een flinke draai gemalen chilivlokken.
 12. Kook de penne al dente en voeg toe aan de groentjes. Indien je te weinig saus hebt, voeg dan wat kookvocht toe.
 13. Bak de kalfslapjes aan beide kanten bruin in ongeveer 1 minuut.
 14. Doe het vuur lager en bak de kalfslapjes nog eens ongeveer 3 minuten per kant.
 15. Haal de kalfslapjes uit de pan en laat ze 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
 16. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe.

Tips van de WW diëtiste/voedingsdeskundige:

 • Geen fan van volkoren pasta? Start met half volkoren of half witte pasta. In een dunne pastasoort zoals cappellini smaak je iets zachter de volkoren smaak dan in een dikkere pastasoort als penne.
 • Varieer in oliegebruik en haal het vetgehalte omlaag. Als je toch voor olie gaat, kies dan voor plantaardig en liever geen dierlijke vetten.