Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen
Recept

Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 kalfslapjes
  • 240 gr volkoren penne
  • 500 gr Parijse champignons
  • 250 ml sojalight
  • 1 courgette
  • 1 lookteentje
  • Rozemarijn
  • 2 lenteuitjes
  • Chilivlokken
  • 1 el graanmosterd
  • 2 el ketchup
  • 2 kl olijfolie
Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

Bereiding

16 stappen

1 / 16

Snij de paddenstoelen in vier.

2 / 16

Snij een lookteentje in flinterdunne plakjes en stoof die in een kleine geut olijfolie met de fijngesnipperde rozemarijn in de wok.

3 / 16

Bak vervolgens de champignons mee, tot ze mooi gebruind zijn.

4 / 16

Snij de courgette met schil en al in brunoise en voeg toe in de wok.

5 / 16

Eventueel een klein beetje olie toevoegen.

6 / 16

Bak samen enkele minuten verder met de paddenstoelen.

7 / 16

Snipper de lenteuitjes en voeg die toe wanneer de champignons en courgette gaar zijn.

8 / 16

Kruiden met peper en zout. Je wil de verse bite vande uitjes bewaren, echt mee laten garen hoeft niet.

9 / 16

Voeg een lepeltje graanmosterd, twee eetlepels ketchup en een geut soja light toe.

10 / 16

Roer om, zodat je een lekkere saus krijgt.

11 / 16

Eventueel afwerken met een flinke draai gemalen chilivlokken.

12 / 16

Kook de penne al dente en voeg toe aan de groentjes. Indien je te weinig saus hebt, voeg dan wat kookvocht toe.

13 / 16

Bak de kalfslapjes aan beide kanten bruin in ongeveer 1 minuut.

14 / 16

Doe het vuur lager en bak de kalfslapjes nog eens ongeveer 3 minuten per kant.

15 / 16

Haal de kalfslapjes uit de pan en laat ze 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.

16 / 16

Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe.

Laat het smaken.

Deze penne met courgetten en paddestoelen is heerlijk bij een gebakken kalfslapje. Ik maakte het lang geleden voor Weight Watchers en ik vind het nog steeds heerlijk!

WW: Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen
WW: Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

Bereiding

  1. Snij de paddenstoelen in vier.
  2. Snij een lookteentje in flinterdunne plakjes en stoof die in een kleine geut olijfolie met de fijngesnipperde rozemarijn in de wok.
  3. Bak vervolgens de champignons mee, tot ze mooi gebruind zijn.
  4. Snij de courgette met schil en al in brunoise en voeg toe in de wok.
  5. Eventueel een klein beetje olie toevoegen.
  6. Bak samen enkele minuten verder met de paddenstoelen.
  7. Snipper de lenteuitjes en voeg die toe wanneer de champignons en courgette gaar zijn.
  8. Kruiden met peper en zout. Je wil de verse bite vande uitjes bewaren, echt mee laten garen hoeft niet.
  9. Voeg een lepeltje graanmosterd, twee eetlepels ketchup en een geut soja light toe.
  10. Roer om, zodat je een lekkere saus krijgt.
  11. Eventueel afwerken met een flinke draai gemalen chilivlokken.
  12. Kook de penne al dente en voeg toe aan de groentjes. Indien je te weinig saus hebt, voeg dan wat kookvocht toe.
  13. Bak de kalfslapjes aan beide kanten bruin in ongeveer 1 minuut.
  14. Doe het vuur lager en bak de kalfslapjes nog eens ongeveer 3 minuten per kant.
  15. Haal de kalfslapjes uit de pan en laat ze 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  16. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer