We zijn helemaal onderweg naar de zomer. En ik ben de gelukkigste man van de wereld. Nadat ik te kampen had met twee ongelukkige blessures (een spierscheurtje in mijn kuit en een gebroken grote teen) en tussendoor ook nog eens een longontsteking had, ben ik sinds een kleine maand weer lekker veel aan het sporten, en gezond aan het eten, en de kilootjes smelten.
Voor mij is mijn ambassadeurschap van WW ook zo motiverend. Ik spreek vaak over “my why” en leg dan uit dat een gezonde geest in een gezond lichaam de reden is waarom ik graag sport, zo veel mogelijk gezond wil eten, en liefst niet meer te zwaar wil worden. Ik wil namelijk nog lang van het leven kunnen genieten.
Elke maand mag ik een nieuw recept maken voor WW en dat heb ik nu ook weer gedaan. Omdat ik in de zomer, met de lange dagen, en het mooie weer, en de vrije tijd in de vakantie echt extra veel sport kan het ook geen kwaad om eens een iets rijker gerecht te maken. Ook als je wat op je gewicht let moet je immers voldoende blijven eten. Dit is geen overdreven stevig gerecht maar met 10 SmartPoints®waarden is het een mooie hoofdmaaltijd. Ik gebruikte trouwens deze handige spray van WW om de exacte hoeveelheid olie te bepalen. Twee keer sprayen is goed voor slechts 1 SmartPoint® Ontdek hier hoe de spray werkt en waar je die bestellen kunt.
De penne met de courgetten en paddestoelen zijn heerlijk bij het gebakken kalfslapje. Serveer er nog een flinke portie zon bij, en een snuifje uitzicht, en vergeet niet af te kruidej met een goed gesprek met vrienden rond de zomerse vakantietafel, en geniet met volle teugen. Nu al prettige vakantie!
Klik hier en ontdek de WW x Would Be Chef pagina vol inspirerende gerechten!
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer
Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer