Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten. Het is uiteraard niet de periode voor frisse slaatjes. Maar ook dan kun je nog altijd wel uitkijken welke ingrediënten je precies combineert zodat je geen caloriebommetjes verzint in de keuken.
Dit is één van mijn favoriete herfstgerechten in de keuken. Zoete aardappelen zijn sowieso heerlijk, en wij Belgen zijn gek op stoemp. En het varkenshaasje, gevuld met paddenstoelen is spannend, en lekker. Paddenstoelen zijn immers lekker en gezond, en ze geven een mooie extra smaak en vulling aan het sappige varkenshaasje.
Als je dit gerecht dat ik speciaal voor WW ontwikkelde eens zelf zou maken, mag je altijd via de sociale media de foto’s doorsturen en WW Belgie en Would Be Chef op Instagram mentionen. Dan kunnen wij je foto delen met andere volgers. Het is namelijk fijn om te weten dat jullie deze gerechten ook uitproberen! Smakelijk eten.
Is varkensvlees ongezond? Neen hoor. Onbewerkt mager varkensvlees past in een gezonde voeding samen met andere vleessoorten, vis, peulvruchten, ei en noten. Een gezonde keuze van varkensvlees is bijvoorbeeld varkenshaasje, varkensmignonette en varkensoester.
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer
Sinds begin dit jaar maak ik met heel veel plezier elke maand een nieuw recept voor WW. De bedoeling is om elke keer een echt lekker gerecht te ontwikkelen dat toch zo weinig mogelijk Smart Points bevat … Lees meer
Hier ben ik dan weer met een lekker recept voor WW, het nieuwe Weight Watchers. Het is intussen een traditie geworden op Would Be Chef dat ik telkens probeer een gezond, niet al te zwaar, en vooral lekker gerecht te bedenken … Lees meer
We zijn helemaal onderweg naar de zomer. En ik ben de gelukkigste man van de wereld. Nadat ik te kampen had met twee ongelukkige blessures (een spierscheurtje in mijn kuit en een gebroken grote teen) en tussendoor ook nog eens een longontsteking had, ben ik sinds een kleine maand weer lekker veel aan het sporten, en gezond aan het eten, en de kilootjes smelten … Lees meer
Ik ben superblij dat ik vandaag mijn nieuwe gerecht voor WW, het nieuwe Weight Watchers, aan jullie voorstellen mag: tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier … Lees meer
Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is … Lees meer
Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer