MIJN CHILI SIN CARNE
Recept

Mijn chili sin carne

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een grote ui
  • Een teentje look
  • Een chili-pepertje
  • Vier gepelde puntpaprika’s
  • Kerstomaatjes
  • 400 gram quorn
  • 200 ml passata
  • Een blik rode bonen
  • Verse koriander en munt
  • Magere yoghurt
  • Limoenzeste
MIJN CHILI SIN CARNE

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snipper de ui, de look en het chili-pepertje, en stoof aan in de wokpan in wat plantaardige olie

2 / 8

Voeg de quorn toe en bak zacht mee, vergeet niet af te kruiden

3 / 8

Voeg de kerstomaatjes en de gepelde paprika’s toe, laat rustig mee stoven

4 / 8

Voeg de passata toe

5 / 8

Laat alles een tien minuutjes indikken

6 / 8

Voeg helemaal op het einde de uitgelekte rode bonen toe

7 / 8

Snipper veel koriander en munt, en leg een mooie lepel magere yoghurt bovenop de chili sin carne

8 / 8

Eventueel afwerken met wat zeste van een limoen

Laat het smaken.

Chili’s zijn in Amerika ontzettend populair, en eerlijk gezegd: een pittige chili con carne kan ik zelf ook wel eens waarderen. Een pittig gerecht, niet moeilijk, en zeer voedzaam.

Maar ik maak ook wel eens graag mijn snelle chili sin carne. Mijn chili con carne zonder vlees, met quorn. Geloof me, dat is ook echt lekker. En licht. En een beetje pikant. En je kunt het zelf in een mum van tijd maken in de wok (yep, in de wok!) En er komt geen vlees aan te pas, dus alle veggies kunnen er ook van genieten. Probeer maar eens.

Bereiding

  1. Snipper de ui, de look en het chili-pepertje, en stoof aan in de wokpan in wat plantaardige olie
  2. Voeg de quorn toe en bak zacht mee, vergeet niet af te kruiden
  3. Voeg de kerstomaatjes en de gepelde paprika’s toe, laat rustig mee stoven
  4. Voeg de passata toe
  5. Laat alles een tien minuutjes indikken
  6. Voeg helemaal op het einde de uitgelekte rode bonen toe
  7. Snipper veel koriander en munt, en leg een mooie lepel magere yoghurt bovenop de chili sin carne
  8. Eventueel afwerken met wat zeste van een limoen

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer