Pita met kreeft MSC en mango #advertentie
Recept

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 diepgevroren kreeften met het MSC-label
  • 4 pitabroodjes (meerdere per persoon kan ook, als je wat minder kreeft per broodje doet)
  • 1 rijpe mango
  • 1 halve icebergsla
  • 8 el mayonaise
  • 3 el ketchup
  • Tabasco
  • Het sap van 1 limoen
  • Bieslook
  • Koriander
Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Laat de diepgevroren kreeft met MSC-label ontdooien, haal het vlees uit het pantser. Hak het kreeftenvlees wat fijner, maar zorg dat er nog voldoende hapbare stukjes zijn.

2 / 7

Snij de verse mango in kleine stukjes, of gebruik buiten het seizoen diepgevroren mango-stukjes.

3 / 7

Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de ketchup, het limoensap, wat tabasco naar smaak, en de fijngehakte bieslook.

4 / 7

Snij de iceberg-sla in reepjes en meng met de helft van de pittige dressing.

5 / 7

Maak de pitta-broodjes warm in de oven of in de toaster.

6 / 7

Meng de kreeft met de mango, en dressing naar smaak.

7 / 7

Doe deze mengeling boven in de pittabroodjes, werk af met wat koriander en zeste van limoen.

Laat het smaken.

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin. Je kunt kreeft op heel veel manieren bereiden maar soms mag je een beetje creatief uit de hoek komen, en dat lukt met deze hippe pita met kreeft zeker. De lekkere knapperige sla en de pittige dressing passen heerlijk bij de kreeft met mango. Ik heb dit recept overigens bedacht met diepgevroren kreeft die het MSC-label heeft. Omdat ik duurzaamheid toch wel belangrijk vind.

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie
Pita met kreeft MSC en mango #advertentie
Pita met kreeft MSC en mango #advertentie
Pita met kreeft MSC en mango #advertentie
Pita met kreeft MSC en mango #advertentie
Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

MSC is een non-profitorganisatie, geïnitieerd door het Wereld Natuur Fonds en Unilever, en zelfstandig uitgegroeid naar een internationaal erkend milieukeurmerk en certificeringsprogramma om overbevissing tegen te gaan en de biodiversiteit te beschermen. Om voor het MSC-keurmerk in aanmerking te komen moet een visserij voldoen aan de MSC-standaard voor duurzaam gevangen vis. Je kunt er door het keurmerk van MSC met andere woorden zeker van zijn dat de vis of de schaal- en schelpdieren die je in de winkel koopt helemaal ‘wild’ en duurzaam gevangen zijn. Op die manier help je mee om overbevissing tegen te gaan. By the way, het gaat hier over een Pittman Seafood kreeft, een MSC-partner die al twee jaar op rij de Duurzame Vis Awards heeft gewonnen in België.

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie
Pita met kreeft MSC en mango #advertentie
Pita met kreeft MSC en mango #advertentie
Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Deze kreeft heb ik altijd in de diepvriezer zitten. Ze is niet alleen duurzaam maar ook handig voorgekookt. Het enige wat je nog moet doen is ze ontdooien en je kunt ze zo verwerken. Niet enkel in deze lekkere pittabroodjes maar ook in salades, pasta’s en andere heerlijk feestelijke gerechten.

Bereiding

  1. Laat de diepgevroren kreeft met MSC-label ontdooien, haal het vlees uit het pantser. Hak het kreeftenvlees wat fijner, maar zorg dat er nog voldoende hapbare stukjes zijn.
  2. Snij de verse mango in kleine stukjes, of gebruik buiten het seizoen diepgevroren mango-stukjes.
  3. Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de ketchup, het limoensap, wat tabasco naar smaak, en de fijngehakte bieslook.
  4. Snij de iceberg-sla in reepjes en meng met de helft van de pittige dressing.
  5. Maak de pitta-broodjes warm in de oven of in de toaster.
  6. Meng de kreeft met de mango, en dressing naar smaak.
  7. Doe deze mengeling boven in de pittabroodjes, werk af met wat koriander en zeste van limoen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer