Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken. Ik daagde jullie uit om creatief aan de slag te gaan met deze zalige lekkernij en mezelf en een gespecialiseerde jury van mosseltelers uit Zeeuws Vlaanderen te verrassen met een fantastisch recept.
Vandaag mag ik de winnares bekend maken. Het recept van de uiterst sympathieke Miet Schraepen uit Diepenbeek, een gepassioneerde hobbykok die houdt van klassieke gerechten met een originele twist, die niks liever doet dan vrienden en familie verwennen met lekkere gerechten, is door de jury uitgeroepen tot winnaar: Zeeuwse mosselen in tapas-versie met witloof en Fourchette.
Ik ging onlangs op bezoek bij Miet, die me absoluut verwende met echt zalig lekkere mosselen, een recept dat je thuis zeker ook eens moet proberen. De video en het recept kun je hier terugvinden.
Als winnaar mag Miet nu trots de titel “Mosselrecept 2023” boven haar recept zetten. En ze wint een culinair weekend in Zeeuws Vlaanderen: een heerlijke overnachting voor 2 in Philippine, een mosselmaaltijd voor 2 personen in Philippine en op de koop toe een mosselpakket voor 4 personen incl. 3 kilo mosselen!
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer
Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer
Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer
Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer
Onlangs mocht ik aankondigen dat ik de nieuwe ambassadeur ben geworden van Hoogstraten. Roger van Damme, mijn goede vriend, is sinds jaar en dag ambassadeur van de heerlijke aardbeien van Hoogstraten, en ik ga voortaan de zalige groenten promoten … Lees meer