Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken. Ik daagde jullie uit om creatief aan de slag te gaan met deze zalige lekkernij en mezelf en een gespecialiseerde jury van mosseltelers uit Zeeuws Vlaanderen te verrassen met een fantastisch recept.
Vandaag mag ik de winnares bekend maken. Het recept van de uiterst sympathieke Miet Schraepen uit Diepenbeek, een gepassioneerde hobbykok die houdt van klassieke gerechten met een originele twist, die niks liever doet dan vrienden en familie verwennen met lekkere gerechten, is door de jury uitgeroepen tot winnaar: Zeeuwse mosselen in tapas-versie met witloof en Fourchette.
Ik ging onlangs op bezoek bij Miet, die me absoluut verwende met echt zalig lekkere mosselen, een recept dat je thuis zeker ook eens moet proberen. De video en het recept kun je hier terugvinden.
Als winnaar mag Miet nu trots de titel “Mosselrecept 2023” boven haar recept zetten. En ze wint een culinair weekend in Zeeuws Vlaanderen: een heerlijke overnachting voor 2 in Philippine, een mosselmaaltijd voor 2 personen in Philippine en op de koop toe een mosselpakket voor 4 personen incl. 3 kilo mosselen!
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer
Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer