COUSCOUS MET KIPPENPLAKJES
Recept

Couscous met kippenplakjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 600 gram gebraden kippenplakjes
  • 8 el Philadelphia light
  • 4 kopjes couscous en evenveel gezouten water
  • Olijfolie
  • Bieslook
  • Basilicum
  • 2 sjalotjes
  • 30 kerstomaatjes
COUSCOUS MET KIPPENPLAKJES

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Halveer de kerstomaatjes, bestrooi ze met wat peper en zout en giet er wat olijfolie over, en zet ze een kwartiertje in een oven van 180 graden. (Of maak het je zelf gemakkelijk en gebruik gewoon half zongedroogde tomaatjes uit de supermarkt…)

2 / 7

Snipper de twee sjalotjes en stoof ze rustig aan in de pan, met wat peper en zout.

3 / 7

Neem evenveel couscous als gezouten kokend water en voeg samen zoals vermeld staat op de verpakking. Dek enkele minuten af en roer alles los.

4 / 7

Meng de tomaatjes en de gestoofde sjalotjes onder de couscous, samen met enkele lepels Philadelphia met verse kruiden, (of andere kruidenkaas) en flink wat gesnipperde bieslook.

5 / 7

Voeg ook drie vierde van de kippenplakjes toe.

6 / 7

Als het geheel net iets teveel kleeft, voeg een beetje olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.

7 / 7

Werk af met een scheut olijfolie, de resterende kippenplakjes en nog wat verse bieslook en basilicum.

Laat het smaken.

Trouwe volgers weten intussen wel dat ik hou van simpele gerechten die snel klaar zijn. Als het maar lekker is, dat is toch de essentie? Ik vind het daarom ook helemaal niet zo’n ramp om wat kant- en klare ingrediënten te gebruiken. De gebraden kippenplakjes die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden zijn echt een prima basisingrediënt voor een lekker gerecht. Je hebt veel variëteiten (Italiaanse, Indische, etc…)

Combineer je die kippenplakjes met enkele andere lekkere ingrediënten dan tover je in geen tijd een lekker, gezond gerecht op tafel, dat toch nog net iets anders is dan het gebruikelijke stukje vlees met groenten en aardappeltjes. Niet dat daar iets fout mee is hoor, maar een beetje variëren maakt het toch veel plezanter. Probeer maar eens, je zult dit heel lekker vinden.

Bereiding

  1. Halveer de kerstomaatjes, bestrooi ze met wat peper en zout en giet er wat olijfolie over, en zet ze een kwartiertje in een oven van 180 graden. (Of maak het je zelf gemakkelijk en gebruik gewoon half zongedroogde tomaatjes uit de supermarkt…)
  2. Snipper de twee sjalotjes en stoof ze rustig aan in de pan, met wat peper en zout.
  3. Neem evenveel couscous als gezouten kokend water en voeg samen zoals vermeld staat op de verpakking. Dek enkele minuten af en roer alles los.
  4. Meng de tomaatjes en de gestoofde sjalotjes onder de couscous, samen met enkele lepels Philadelphia met verse kruiden, (of andere kruidenkaas) en flink wat gesnipperde bieslook.
  5. Voeg ook drie vierde van de kippenplakjes toe.
  6. Als het geheel net iets teveel kleeft, voeg een beetje olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.
  7. Werk af met een scheut olijfolie, de resterende kippenplakjes en nog wat verse bieslook en basilicum.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer