Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!
Nieuws

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

Vrijdagen zijn absolute feestdagen. De week is voorbij, en we mogen lekker genieten van een vrij weekend. Voor veel mensen wil dat vanavond zeggen: languit zakken voor de TV, en frietjes en “vlezekes” halen in de frituur. Wat een zalig vooruitzicht toch?

Maar ik heb voor jullie toch vijf kleine tips om van vanavond echt een feestavond te maken, voor als je eens iets anders uit wil proberen als frietjes.

BOEK LAST MINUTE nog vlug EEN RESTAURANTJE

Ik weet wel dat je wellicht zin hebt om lekker onderuit te zakken. Maar je hoeft niet per se te koken vanavond. Je kunt ook op restaurant. De meeste restaurants zitten wellicht vol geboekt, maar als je last minute wat begint rond te bellen kun je zeker nog ergens terecht. Bel naar een restaurant waar je goede herinneringen aan hebt, of probeer eens een zotte andere stijl of keuken.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

ZET DIE SMARTPHONE vanavond eens vrijwillig UIT

Echt genieten zonder smartphone is grote luxe. Eerder deze week vielen Facebook en Instagram uit, en zelfs Whatsapp. Dat was vervelend, maar dat hebben we toch ook overleefd. Je kunt het heft ook in eigen handen nemen en je met je gezin en een lekkere film afsluiten van de buitenwereld. Gordijnen dicht. Kaarsjes aan. Smartphone uit, en genieten.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

ORGANISEER EEN BARBECUE, het kan echt nog

Het is oktober, ik weet het, en de dagen korten. Maar echt koud is het nog niet en tegen koude kun je je sowieso wapenen. En het gaat vanavond niet regenen. Dus waarom geen lekkere barbecue organiseren, gewoon met het gezin. Of nodig wat buren of vrienden uit. Haal wat lekkere dingen om te grillen, en vier onverwacht het leven.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

APERITIEF eens lekker TOT AAN BEDTIJD

Ik ken een keitof gezin dat één keer per maand een aperitief-avond organiseert op vrijdag. Ik weet dat de kinderen voor de vrijdagmiddag zelfs een boterhammetje minder dan normaal meenemen naar school, en de ouders houden het ook op een soepje ‘s middags dan. De reden: van zes uur af tot aan bedtijd aperitieven ze. Soms spelen ze gezelschapsspelletjes, soms kijken ze een film, maar de hele avond doen ze hapjes. En dat kan echt vanalles zijn, maar dan in het klein. Geen ganse gerechten, maar heerlijke aperitief-hapjes, koud en warm, tot elf uur ‘s avonds. Dan eindigen ze vaak met zoete hapjes. Het zijn de topavonden van het gezin.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

BAK DE BESTE WAFELS OF PANNENKOEKEN VAN DE WERELD

Kijk, als je niet voor de frietjes, de pizza’s of de aperitief-hapjes kiest, ga dan gewoon voor een zoete avond. Ook lekker hoor, nu de dagen aan het korten zijn. Pannenkoeken zijn heerlijk. Wafels zijn dat ook. Met een kop hete chocolade, en dekentjes over de knieën. Ik geef je nog eens twee heerlijke recepten mee. De pannenkoeken van Roger van Damme, en de wafels van mijn mama Anny. Geniet van de vrijdag, en van het weekend!

MAAK EENS DE PANNENKOEKEN VAN ROGER VAN DAMME
Recept

Maak eens de pannenkoeken van roger van damme

Eén van die mensen waarvoor ik oneindig veel respect heb is Roger van Damme. Sterrenchef op topniveau, beste Pastry Chef In The World, maar ook een hele warme mens. Zijn borden zijn stuk voor stuk kunstwerkjes voor het oog die vol verrassende maar altijd lekkere smaken zitten. In zijn restaurant “Het Gebaar” in Antwerpen eet je echt indrukwekkend lekker … Lees meer

De heerlijke wafels van mijn mama Anny
Recept

De heerlijke wafels van mijn mama Anny

Mijn mama is een fantastische kok. Veel minder “Would Be” dan ik. Ze is gewoon een zalige madam die houdt van lekkere, eenvoudige gerechten uit grootmoeders keuken. Geen gedoe, maar rechtaan rechtuit. En ze maakt ook heel graag desserten, taarten, pannenkoeken en wafels. Ik mag haar heerlijke wafel-recept nu ook met jullie delen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer