De heerlijke wafels van mijn mama Anny

Mijn mama is een fantastische kok. Veel minder “Would Be” dan ik. Ze is gewoon een zalige madam die houdt van lekkere, eenvoudige gerechten uit grootmoeders keuken. Geen gedoe, maar rechtaan rechtuit.

En ze maakt ook heel graag desserten, taarten, pannenkoeken en wafels. Ik mag haar heerlijke wafel-recept nu ook met jullie delen. In mijn herinneringen zijn dat de lekkerste wafels aller tijden. Probeer ze ook maar eens. Met de smakelijke groeten van mijn mama Anny.

Bereiding

  1. Breek de gist in een half kopje lauw water.
  2. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje en doe er de eierdooiers, de suiker en de gist in.
  3. Klop het eiwit stijf.
  4. Laat de boter smelten in de lauwwarme melk en giet samen met het spuitwater en de olie bij de bloem.
  5. Voeg een snufje zout toe.
  6. Meng tot een goed beslag, en voeg er het stijf geslagen eiwit aan toe.
  7. Laat het deeg een half uur rijzen op een warme plaats met een doek over.
  8. Roer na een half uur het beslag om en laat verder rijzen tot het deeg verdubbeld is in omvang.
  9. Laat het wafelijzer heet worden, en smeer het in met wat vet.
  10. Schep er een deel deeg in en laat bakken tot ze knapperig bruin zijn.