De heerlijke wafels van mijn mama Anny
Recept

De heerlijke wafels van mijn mama Anny

Dit heb je nodig 4 personen

  • 500 gr bloem
  • 400 ml melk
  • 400 ml spuitwater
  • 1 el olie
  • 4 eieren
  • 150 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 25 gr verse gist
  • Een snuifje zout
De heerlijke wafels van mijn mama Anny

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Breek de gist in een half kopje lauw water.

2 / 10

Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje en doe er de eierdooiers, de suiker en de gist in.

3 / 10

Klop het eiwit stijf.

4 / 10

Laat de boter smelten in de lauwwarme melk en giet samen met het spuitwater en de olie bij de bloem.

5 / 10

Voeg een snufje zout toe.

6 / 10

Meng tot een goed beslag, en voeg er het stijf geslagen eiwit aan toe.

7 / 10

Laat het deeg een half uur rijzen op een warme plaats met een doek over.

8 / 10

Roer na een half uur het beslag om en laat verder rijzen tot het deeg verdubbeld is in omvang.

9 / 10

Laat het wafelijzer heet worden, en smeer het in met wat vet.

10 / 10

Schep er een deel deeg in en laat bakken tot ze knapperig bruin zijn.

Laat het smaken.

Mijn mama is een fantastische kok. Veel minder “Would Be” dan ik. Ze is gewoon een zalige madam die houdt van lekkere, eenvoudige gerechten uit grootmoeders keuken. Geen gedoe, maar rechtaan rechtuit.

En ze maakt ook heel graag desserten, taarten, pannenkoeken en wafels. Ik mag haar heerlijke wafel-recept nu ook met jullie delen. In mijn herinneringen zijn dat de lekkerste wafels aller tijden. Probeer ze ook maar eens. Met de smakelijke groeten van mijn mama Anny.

Bereiding

  1. Breek de gist in een half kopje lauw water.
  2. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje en doe er de eierdooiers, de suiker en de gist in.
  3. Klop het eiwit stijf.
  4. Laat de boter smelten in de lauwwarme melk en giet samen met het spuitwater en de olie bij de bloem.
  5. Voeg een snufje zout toe.
  6. Meng tot een goed beslag, en voeg er het stijf geslagen eiwit aan toe.
  7. Laat het deeg een half uur rijzen op een warme plaats met een doek over.
  8. Roer na een half uur het beslag om en laat verder rijzen tot het deeg verdubbeld is in omvang.
  9. Laat het wafelijzer heet worden, en smeer het in met wat vet.
  10. Schep er een deel deeg in en laat bakken tot ze knapperig bruin zijn.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer