Tot aan nieuwjaar zet ik voor jullie nog eens de 10 meest gelezen artikels van 2019 op Would Be Chef op een rij. Op de negende plaats een artikel van niet zo lang geleden. De mensen van het Brugse restaurant Phare de Vie werden plots het slachtoffer van extreem slechte recensies omdat ze nog foie gras durfden te serveren. Het was een groep extreme veganisten die vonden dat alle middelen goed zijn om mensen die het niet met hun visie eens zijn, het moeilijk te maken. Ik vond dat toen zeer oneerlijk en schreef er het volgende, zeer veel gelezen artikel over.
Het zijn geen fijne dagen voor de eigenaars en het personeel van restaurant Phare De Vie in Brugge. Op hun Facebookpagina en op diverse beoordelingssites zijn ze sinds kort het slachtoffer van extreme veganisten die een haatcampagne tegen hen hebben opgezet omdat ze foie gras serveren. De ene na de andere zelfverklaarde recensent breekt het restaurant, het eten en de service af, zonder ooit een voet in het restaurant gezet te hebben … Lees meer
Nieuws
Brugs restaurant slachtoffer van haatcampagne door extreme veganisten
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer