15 jaar Tomorrowland: de verjaardagstaart van Roger van Damme
Nieuws

15 jaar Tomorrowland: de verjaardagstaart van Roger van Damme

Wow. Het verhaal van Tomorrowland is één van de Belgische verhalen waar we allemaal trots op mogen zijn. Wat 15 jaar geleden relatief klein begon met net geen 9000 bezoekers is uitgegroeid tot misschien wel het strafste festival en zeker het meest toonaangevende dancefestival van de wereld. De broers Manu en Michiel Beers hebben er altijd in geloofd en in 2009 kwam het keerpunt. Toen had iedereen door: hier is iets bijzonders aan het gebeuren.

Eén van m’n beste vrienden die altijd van de partij is op Tomorrowland (hij begon trouwens z’n carrière lang geleden in Sluis zelf ook als DJ) is toppatissier Roger van Damme. Elk jaar ontwikkelt hij een fantastisch dessert, dit was bijvoorbeeld het dessert van vorig jaar.

Lees verder onder de link.

DE CULINAIRE STER VAN TOMORROWLAND: ROGER VAN DAMME
Nieuws

De culinaire ster van tomorrowland: roger van damme

Het was met gepaste trots dat mijn goede vriend, beroemd patissier èn sterrenchef van Het Gebaar in Antwerpen, Roger van Damme mij bovenstaand fotootje doorstuurde. Roger is, net als Sergio Herman, sinds jaar en dag één van de topchefs die van Tomorrowland in Boom meer dan enkel een muzikaal festival maken, door ook prachtige gerechten te verzinnen voor het grootste en mooiste dancefestival van de wereld … Lees meer

Schitterend. Maar gisteren deed Roger er wel een gigantische schep bovenop. Hij maakte een prachtige verjaardagstaart die weer vanuit de hele wereld vol bewondering zal bekeken worden. Het was een traditionele verjaardagstraat met biscuit, rood fruit en marsepein en vanillecrème. Maar afgewerkt zoals enkel de meester dat kan en dan nog eens voor 350 man. Urenlang hebben Roger en zijn team gewerkt aan deze unieke verjaardagstaart.

Een plaatje. Je ziet Roger dan ook stralen wanneer de taart wordt binnengebracht, en het dance-publiek staat er uiteraard met open mond (en veel goesting) naar te starten. Geweldig gedaan Roger! Vier maar goed, dit en volgend weekend, samen met de 400000 andere bezoekers daar in de Schorre in Boom.

15 jaar Tomorrowland: de verjaardagstaart van Roger van Damme
15 jaar Tomorrowland: de verjaardagstaart van Roger van Damme
15 jaar Tomorrowland: de verjaardagstaart van Roger van Damme
15 jaar Tomorrowland: de verjaardagstaart van Roger van Damme
15 jaar Tomorrowland: de verjaardagstaart van Roger van Damme
15 jaar Tomorrowland: de verjaardagstaart van Roger van Damme

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer