Wow. Het verhaal van Tomorrowland is één van de Belgische verhalen waar we allemaal trots op mogen zijn. Wat 15 jaar geleden relatief klein begon met net geen 9000 bezoekers is uitgegroeid tot misschien wel het strafste festival en zeker het meest toonaangevende dancefestival van de wereld. De broers Manu en Michiel Beers hebben er altijd in geloofd en in 2009 kwam het keerpunt. Toen had iedereen door: hier is iets bijzonders aan het gebeuren.
Eén van m’n beste vrienden die altijd van de partij is op Tomorrowland (hij begon trouwens z’n carrière lang geleden in Sluis zelf ook als DJ) is toppatissier Roger van Damme. Elk jaar ontwikkelt hij een fantastisch dessert, dit was bijvoorbeeld het dessert van vorig jaar.
Lees verder onder de link.
Het was met gepaste trots dat mijn goede vriend, beroemd patissier èn sterrenchef van Het Gebaar in Antwerpen, Roger van Damme mij bovenstaand fotootje doorstuurde. Roger is, net als Sergio Herman, sinds jaar en dag één van de topchefs die van Tomorrowland in Boom meer dan enkel een muzikaal festival maken, door ook prachtige gerechten te verzinnen voor het grootste en mooiste dancefestival van de wereld … Lees meer
Nieuws
De culinaire ster van tomorrowland: roger van damme
Schitterend. Maar gisteren deed Roger er wel een gigantische schep bovenop. Hij maakte een prachtige verjaardagstaart die weer vanuit de hele wereld vol bewondering zal bekeken worden. Het was een traditionele verjaardagstraat met biscuit, rood fruit en marsepein en vanillecrème. Maar afgewerkt zoals enkel de meester dat kan en dan nog eens voor 350 man. Urenlang hebben Roger en zijn team gewerkt aan deze unieke verjaardagstaart.
Een plaatje. Je ziet Roger dan ook stralen wanneer de taart wordt binnengebracht, en het dance-publiek staat er uiteraard met open mond (en veel goesting) naar te starten. Geweldig gedaan Roger! Vier maar goed, dit en volgend weekend, samen met de 400000 andere bezoekers daar in de Schorre in Boom.
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer