15 jaar Tomorrowland: de verjaardagstaart van Roger van Damme

Wow. Het verhaal van Tomorrowland is één van de Belgische verhalen waar we allemaal trots op mogen zijn. Wat 15 jaar geleden relatief klein begon met net geen 9000 bezoekers is uitgegroeid tot misschien wel het strafste festival en zeker het meest toonaangevende dancefestival van de wereld. De broers Manu en Michiel Beers hebben er altijd in geloofd en in 2009 kwam het keerpunt. Toen had iedereen door: hier is iets bijzonders aan het gebeuren.

Eén van m’n beste vrienden die altijd van de partij is op Tomorrowland (hij begon trouwens z’n carrière lang geleden in Sluis zelf ook als DJ) is toppatissier Roger van Damme. Elk jaar ontwikkelt hij een fantastisch dessert, dit was bijvoorbeeld het dessert van vorig jaar.

Lees verder onder de link.

 

Schitterend. Maar gisteren deed Roger er wel een gigantische schep bovenop. Hij maakte een prachtige verjaardagstaart die weer vanuit de hele wereld vol bewondering zal bekeken worden. Het was een traditionele verjaardagstraat met biscuit, rood fruit en marsepein en vanillecrème. Maar afgewerkt zoals enkel de meester dat kan en dan nog eens voor 350 man. Urenlang hebben Roger en zijn team gewerkt aan deze unieke verjaardagstaart.

Een plaatje. Je ziet Roger dan ook stralen wanneer de taart wordt binnengebracht, en het dance-publiek staat er uiteraard met open mond (en veel goesting) naar te starten. Geweldig gedaan Roger! Vier maar goed, dit en volgend weekend, samen met de 400000 andere bezoekers daar in de Schorre in Boom.