In juni vierden we de tweede verjaardag van Would Be Chef met een exclusieve 4 mains voor het goede doel in Het Gebaar bij Roger van Damme. De sterrenchef en z’n team gingen er aan de slag met de recepten van deze blog en maakten er een eigen versie van.
Een klassieker hier is de Thaise vol-au-vent. Een mooie variant op onze Belgische klassieker, maar met wat heerlijk pittige smaken uit de rijke Thaise keuken. Roger is zelf een groot liefhebber van alles wat uit Thailand komt en vond het een goed idee om er mee aan de slag te gaan.
En het resultaat was prachtig. Bekijk hieronder de versie in Het Gebaar, en klik ook even door naar mijn recept. Het is erg makkelijk om te maken, maar bijzonder smaakvol. Licht exotisch comfort food, met een pittige knipoog naar Thailand, maar met veel respect voor de klassieke Vlaamse keuken van onze mama’s.
Als je mijn recept wil vinden… het staat hieronder…
Laat ik maar met de deur in huis vallen, en eventuele criticasters vlug even voor zijn: een echte vol-au-vent is dit natuurlijk niet. Maar het is wel een toffe variant op het thema. En met de Thaise smaakjes erbij nog eens een bijzonder lekkere ook.
Ik gebruik kippenfilets en kippengehakt, en voeg er dan uiteindelijk ook enkele gekookte roze garnalen aantoe … Lees meer
Recept
Pittige thaise vol-au-vent
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer