In juni vierden we de tweede verjaardag van Would Be Chef met een exclusieve 4 mains voor het goede doel in Het Gebaar bij Roger van Damme. De sterrenchef en z’n team gingen er aan de slag met de recepten van deze blog en maakten er een eigen versie van.
Een klassieker hier is de Thaise vol-au-vent. Een mooie variant op onze Belgische klassieker, maar met wat heerlijk pittige smaken uit de rijke Thaise keuken. Roger is zelf een groot liefhebber van alles wat uit Thailand komt en vond het een goed idee om er mee aan de slag te gaan.
En het resultaat was prachtig. Bekijk hieronder de versie in Het Gebaar, en klik ook even door naar mijn recept. Het is erg makkelijk om te maken, maar bijzonder smaakvol. Licht exotisch comfort food, met een pittige knipoog naar Thailand, maar met veel respect voor de klassieke Vlaamse keuken van onze mama’s.
Als je mijn recept wil vinden… het staat hieronder…
Laat ik maar met de deur in huis vallen, en eventuele criticasters vlug even voor zijn: een echte vol-au-vent is dit natuurlijk niet. Maar het is wel een toffe variant op het thema. En met de Thaise smaakjes erbij nog eens een bijzonder lekkere ook.
Ik gebruik kippenfilets en kippengehakt, en voeg er dan uiteindelijk ook enkele gekookte roze garnalen aantoe … Lees meer
Recept
Pittige thaise vol-au-vent
Op Would Be Chef houden we graag vast aan heerlijke tradities. Elke week selecteer ik vijf recepten die perfect zijn om samen met het gezin van te genieten … Lees meer
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd een beetje raar dat Gazpacho Day blijkbaar op 25 november valt. Midden in de winter stilstaan bij een koude zomerse soep voelt voor mij toch een beetje vreemd, bijna als een culinair grapje … Lees meer
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer