MIJN 5 FAVORIETE AZIATISCHE RESTAURANTS IN BARCELONA
Nieuws

Mijn 5 favoriete aziatische restaurants in barcelona

Klinkt misschien wat raar, een top 5 van Aziatische restaurants in Barcelona, maar de stad is zo groot, en er zijn duizenden en duizenden restaurants, dus ja, ook voor de liefhebbers van de Oosterse keuken is deze heerlijke wereldstad een prima reisbestemming. Zeker als je een wat langere vakantie dan een citytrip plant is het logisch dat je, tussen al de uitstekende tapa’s door, eens een andere keuken wilt uitproberen.

Deze vijf restaurantjes zijn mijn persoonlijke favorieten (in willekeurige volgorde). Doe maar m’n groeten als je er langs gaat. En laat zeker eens weten wat je er zelf van vond. Klik je trouwens op de naam van het restaurant, dan ga je meteen door naar hun website!

PAKTA

Het ge-wel-dige “Aziatische” restaurant van Albert en Ferran Adria in Barcelona. Net als hun andere restaurants in de stad is ook dit een echte culinaire tempel. Hier eet je Nikkei keuken: een combinatie van de Japanse en Peruviaanse keuken. Denk aan sushi en sashimi maar dan een stuk pittiger gebracht. Verschillende vrienden van me vinden dit het beste Aziatische restaurant van de stad. Opgelet: sommige smaken zijn hier wel zeer uitgesproken, en dus niet voor culinaire beginnelingen of mensen met weinig zin in avontuur.

IKIBANA

Ikibana is de Japanse stijl om bloemstukken te maken en  dat zie je ook aan de drie restaurants (in drie verschillende wijken van de stad is er een afdeling van deze lekker culinaire “keten”) die prachtig ingericht zijn. Ook dit is een cross-over keuken, tussen de Japanse en de Braziliaanse keuken, en ook dit levert heel lekkere gerechten op. Mooie setting, prima eten, verrassend maar niet al te ver gezocht. Niet echt goedkoop in vergelijking met Out of China en Robata.

ROBATA

Een relatief nieuwe sushibar. De naam Robata is het Japanse woord voor barbecue, en dat kun je hier dus ook eten: spiesjes rundsvlees of kip van e grill, en ook lekkere groene asperges met wat zeezout. De sashimi is fantastisch. De sushi erg funky. En het decor is heel trendy. Niet duur trouwens. Voor een meer uitgebreide recensie kun je hier terecht.

OUT OF CHINA

Voor mij de beste Chinees van de stad. Het decor is trendy, en niet zo’n oubollig Chinees interieur zoals we dat bij ons vaak zien. De kaart is heel uitgebreid en helemaal niet duur. Zeker reserveren, want het restaurant zit snel vol. Meestal starten wij met een variatie aan dim sums. De noodles zijn uitstekend. En ik ben zelf een liefhebber van Peking Duck, en die is hier ook prima.

KOY ShUNKA

Wellicht de beste Japanner van de stad. Mèt Michelinster. Het was mijn goede vriend Roger Van Damme die me eerst over dit restaurant sprak als zijnde een echte aanrader, en gelijk had ie. Je voelt je bijna in Japan wanneer je hier eten gaat, en zeker wanneer je aan de counter eten kunt en de gerechtjes vlak voor je neus bereid worden. Opgelet: wel een duurdere prijsklasse!

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer