MIJN 5 FAVORIETE AZIATISCHE RESTAURANTS IN BARCELONA

Klinkt misschien wat raar, een top 5 van Aziatische restaurants in Barcelona, maar de stad is zo groot, en er zijn duizenden en duizenden restaurants, dus ja, ook voor de liefhebbers van de Oosterse keuken is deze heerlijke wereldstad een prima reisbestemming. Zeker als je een wat langere vakantie dan een citytrip plant is het logisch dat je, tussen al de uitstekende tapa’s door, eens een andere keuken wilt uitproberen.

Deze vijf restaurantjes zijn mijn persoonlijke favorieten (in willekeurige volgorde). Doe maar m’n groeten als je er langs gaat. En laat zeker eens weten wat je er zelf van vond. Klik je trouwens op de naam van het restaurant, dan ga je meteen door naar hun website!

PAKTA

Het ge-wel-dige “Aziatische” restaurant van Albert en Ferran Adria in Barcelona. Net als hun andere restaurants in de stad is ook dit een echte culinaire tempel. Hier eet je Nikkei keuken: een combinatie van de Japanse en Peruviaanse keuken. Denk aan sushi en sashimi maar dan een stuk pittiger gebracht. Verschillende vrienden van me vinden dit het beste Aziatische restaurant van de stad. Opgelet: sommige smaken zijn hier wel zeer uitgesproken, en dus niet voor culinaire beginnelingen of mensen met weinig zin in avontuur.

IKIBANA

Ikibana is de Japanse stijl om bloemstukken te maken en  dat zie je ook aan de drie restaurants (in drie verschillende wijken van de stad is er een afdeling van deze lekker culinaire “keten”) die prachtig ingericht zijn. Ook dit is een cross-over keuken, tussen de Japanse en de Braziliaanse keuken, en ook dit levert heel lekkere gerechten op. Mooie setting, prima eten, verrassend maar niet al te ver gezocht. Niet echt goedkoop in vergelijking met Out of China en Robata.

ROBATA

Een relatief nieuwe sushibar. De naam Robata is het Japanse woord voor barbecue, en dat kun je hier dus ook eten: spiesjes rundsvlees of kip van e grill, en ook lekkere groene asperges met wat zeezout. De sashimi is fantastisch. De sushi erg funky. En het decor is heel trendy. Niet duur trouwens. Voor een meer uitgebreide recensie kun je hier terecht.

OUT OF CHINA

Voor mij de beste Chinees van de stad. Het decor is trendy, en niet zo’n oubollig Chinees interieur zoals we dat bij ons vaak zien. De kaart is heel uitgebreid en helemaal niet duur. Zeker reserveren, want het restaurant zit snel vol. Meestal starten wij met een variatie aan dim sums. De noodles zijn uitstekend. En ik ben zelf een liefhebber van Peking Duck, en die is hier ook prima.

KOY ShUNKA

Wellicht de beste Japanner van de stad. Mèt Michelinster. Het was mijn goede vriend Roger Van Damme die me eerst over dit restaurant sprak als zijnde een echte aanrader, en gelijk had ie. Je voelt je bijna in Japan wanneer je hier eten gaat, en zeker wanneer je aan de counter eten kunt en de gerechtjes vlak voor je neus bereid worden. Opgelet: wel een duurdere prijsklasse!