Vandaag 4 augustus is de verjaardag van de vorige Amerikaanse president Barack Obama. Hij wordt 58. Hij was van 2009 tot 2017 de 44ste president van de Verenigde Staten. Volgens vele kenners was hij wellicht de gezondste zittende president van Amerika, onder andere omdat hij jonger was dan de meeste andere presidenten, maar ook omdat hij er zelf ook een gezonde levensstijl op nahield. Samen met zijn vrouw Michelle heeft hij dan ook veel gepleit voor een gezonder eetpatroon en voor meer sporten bij de jeugd.
Obama heeft ook iets met lekker eten. Het is vaak strategisch niet zo slim om in de Verenigde Staten teveel uit te pakken met een verfijndere gastronomische smaak, omdat dat vaak snobistisch overkomt en de gewone middle class kiezer weg zou kunnen jagen. Je kunt beter uitpakken met je liefde voor burgers, steaks en comfort food, dan met het feit dat je graag restaurants met Michelin sterren bezoekt.
Nochtans durft Obama (zeker tegenwoordig) wel eens genieten van de iets verfijndere keuken. Speciaal voor z’n verjaardag zetten we 5 markante food facts over Obama op een rij hier bij Would Be Chef
De meeste Amerikanen drinken koffie in de ochtend, Obama niet. Hij houdt van een glas vers sinaasappelsap, van groene thee of van water. Of z’n vriend George Clooney bij wie hij enkele weken geleden in Italië op vakantie was met z’n gezin, dat als bekend koffie ambassadeur fijn vindt valt maar af te wachten.
Daarin leek de president wel op z’n landgenoten: ontbijten vinden ze in Amerika heel belangrijk. En Obama houdt van een eitje in de ochtend. Wat zeg ik? Een eitje. Volgens sommige bronnen speelde Obama elke ochtend 4 tot 6 eieren naar binnen, mèt aardappelen en toast. Hoe doen ze het toch, zoveel naar binnen spelen in de ochtend, die Amerikanen? Ik kan het niet hoor. 6 eieren? Jezus.
De 44ste president van Amerika liet tijdens z’n eerste termijn een moestuin aanleggen in de tuin van het witte huis, en daar werden verse organisch groenten gekweekt, die door z’n chefs werden gebruikt. meermaals heeft hij in interviews verteld dat hij een grote fan is van Broccoli. Gezond hoor.
Net zoals de meeste Amerikanen houdt Obama van burgers. Ook al maakte hij ooit de gigantische blunder om Dijon Mosterd op z’n burger te vragen in plaats van Ketchup. De conservatieve Amerikanen spraken schande. De Franse mosterd verkiezen boven de klassieke Amerikaanse ketchup vonden ze verschrikkelijk, snobistisch, en het bewijs dat Obama geen echte volbloed Amerikaan was. Verder heeft hij een eigen favoriet chili recept, met kalkoen, bonen, rode wijn azijn en basilicum. Een gerecht dat hij blijkbaar zelf graag maakte toen hij lang voor z’n presidentschap vrienden thuis uitnodigde om te komen eten.
Inderdaad. Enkele weken voor wij te gast waren in L’Oustau de Baumanière, at de 44ste president van de Verenigde Staten blijkbaar met z’n gezin in deze topzaak in les Baux-De-Provence. Hij zal er geweldig gegeten hebben, want het is gewoon een absolute topplek. Lees maar hoe lekker het er wel was in onderstaand verslag
Een kleine maand geleden zat oud-president Barack Obama hier nog te lunchen met z’n vrouw Michelle en hun twee dochters, en gisterenavond was het onze beurt. We gingen dineren op het prachtige terras van Oustau de Baumanière, een legendarisch twee sterrenrestaurant in les Baux de Provence.
Op de eigen website noemen ze zichzelf … Lees meer
Restaurant
Oustau de Baumanière: klassieke topkeuken in een prachtig kader
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer
Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer