5 funny food facts over Obama

Vandaag 4 augustus is de verjaardag van de vorige Amerikaanse president Barack Obama. Hij wordt 58. Hij was van 2009 tot 2017 de 44ste president van de Verenigde Staten. Volgens vele kenners was hij wellicht de gezondste zittende president van Amerika, onder andere omdat hij jonger was dan de meeste andere presidenten, maar ook omdat hij er zelf ook een gezonde levensstijl op nahield. Samen met zijn vrouw Michelle heeft hij dan ook veel gepleit voor een gezonder eetpatroon en voor meer sporten bij de jeugd.

Obama heeft ook iets met lekker eten. Het is vaak strategisch niet zo slim om in de Verenigde Staten teveel uit te pakken met een verfijndere gastronomische smaak, omdat dat vaak snobistisch overkomt en de gewone middle class kiezer weg zou kunnen jagen. Je kunt beter uitpakken met je liefde voor burgers, steaks en comfort food, dan met het feit dat je graag restaurants met Michelin sterren bezoekt.

Nochtans durft Obama (zeker tegenwoordig) wel eens genieten van de iets verfijndere keuken. Speciaal voor z’n verjaardag zetten we 5 markante food facts over Obama op een rij hier bij Would Be Chef

OBAMA DRINKT NOOIT KOFFIE IN DE OCHTEND

De meeste Amerikanen drinken koffie in de ochtend, Obama niet. Hij houdt van een glas vers sinaasappelsap, van groene thee of van water. Of z’n vriend George Clooney bij wie hij enkele weken geleden in Italië op vakantie was met z’n gezin, dat als bekend koffie ambassadeur fijn vindt valt maar af te wachten.

OBAMA AT WEL ALTIJD EEN STEVIG ONTBIJT

Daarin leek de president wel op z’n landgenoten: ontbijten vinden ze in Amerika heel belangrijk. En Obama houdt van een eitje in de ochtend. Wat zeg ik? Een eitje. Volgens sommige bronnen speelde Obama elke ochtend 4 tot 6 eieren naar binnen, mèt aardappelen en toast. Hoe doen ze het toch, zoveel naar binnen spelen in de ochtend, die Amerikanen? Ik kan het niet hoor. 6 eieren? Jezus.

OBAMA HOUDT VAN BROCCOLI

De 44ste president van Amerika liet tijdens z’n eerste termijn een moestuin aanleggen in de tuin van het witte huis, en daar werden verse organisch groenten gekweekt, die door z’n chefs werden gebruikt. meermaals heeft hij in interviews verteld dat hij een grote fan is van Broccoli. Gezond hoor.

OBAMA HOUDT OOK WEL EENS VAN IETS ONGEZONDER eten

Net zoals de meeste Amerikanen houdt Obama van burgers. Ook al maakte hij ooit de gigantische blunder om Dijon Mosterd op z’n burger te vragen in plaats van Ketchup. De conservatieve Amerikanen spraken schande. De Franse mosterd verkiezen boven de klassieke Amerikaanse ketchup vonden ze verschrikkelijk, snobistisch, en het bewijs dat Obama geen echte volbloed Amerikaan was. Verder heeft hij een eigen favoriet chili recept, met kalkoen, bonen, rode wijn azijn en basilicum. Een gerecht dat hij blijkbaar zelf graag maakte toen hij lang voor z’n presidentschap vrienden thuis uitnodigde om te komen eten.

OBAMA AT ENKELE WEKEN VOOR ONS IN DIT TOPRESTAURANT IN DE PROVENCE

Inderdaad. Enkele weken voor wij te gast waren in L’Oustau de Baumanière, at de 44ste president van de Verenigde Staten blijkbaar met z’n gezin in deze topzaak in les Baux-De-Provence. Hij zal er geweldig gegeten hebben, want het is gewoon een absolute topplek. Lees maar hoe lekker het er wel was in onderstaand verslag