Als ik de berichten van de slagers en de supermarkten mag geloven, als ik kijk naar het weerbericht, en als ik het enthousiasme van de mensen die ik volg op Instagram goed kan inschatten, gaat het vandaag dus echt gebeuren. Yes! Zalig.
Vlaanderen gaat massaal aan de BBQ! Dat is ook een super idee. Het is de eerste warme zondag van 2020, dus ik doe zelf ook van harte mee vanmiddag. Maar een BBQ vandaag is natuurlijk wel iets anders als een BBQ voor deze rare coronatijden. Daarom wil ik je deze 5 plezante tips meegeven.
Bij de buren gaan BBQ’n is geen optie. Dat mag niet. Maar kletsen over de haag mag wel. Zet anders dezelfde muziek op in elke tuin. Spreek een uur af om allebei de stoefkruiden op het vuur te gooen. En maak het gezellig. En goed gebakken vlezekes ruilen mag natuurlijk ook. Als je het maar veilig doet. En dus minstens anderhalve meter afstand blijft bewaren. Effe wat lekkers voor de voordeur van je buren plaatsen, belleke trek doen, en dan weglopen mag ook. Gezellig toch. Verras elkaar.
Als je tenminste nog niet de hele week van de ene Zoom-meeting, naar de andere Hangout of Whatsappero bent moeten gaan, is vandaag misschien wel het moment. Spreek online af met vrienden en familie en klets gezellig wat bij. Of ook leuk: het vuur-aansteek-moment, die drie kwartier dat de mannen rond de BBQ pintjes staan te drinken, dat kun je ook best eens online doen met je maten. Dan kun je meteen ontdekken of die stoefer die het zogezegd altijd zoveel beter kan dat ook effectief kan bewijzen aan zijn eigen BBQ in zijn eigen tuin.
Er is de voorbije weken al zoveel gepalaverd en geschreven over wat nu wel en wat niet essentiële verplaatsingen zijn. Maar één ding is duidelijk: flesjes rosé of pilsjes uit uw frigo halen is absoluut een essentiële verplaatsing. Maak het gewoon super gezellig en drink een lekker glas. Klinken op het leven en op de gezondheid van het gezin is een goed idee!
Je kunt het zomerse gevoel nog veel vergroten door de juiste muziek op te zetten bij al je lekkere eten en bij die heerlijke gekoelde drankjes. Ik heb zelf een playlist gemaakt met zwoele, jazzy, loungy, tropische liedjes, en je kunt ze gewoon de hele middag op shuffle zetten. Ik denk dat je je al een beetje op reis zult voelen. Mijn lijst heet dan wel “Summer Nights” maar je kunt ze gerust al bij het aperitiefje opzetten.
Vergeet gewoon even alle ellende van de voorbije weken. We dromen zo vaak van onthaasten en me-time. Ging je vroeger elke dag fietsen of wandelen? Nee toch? Geen tijd voor? Moest je altijd vrienden zien? Zat je te snakken naar dat bezoek van de schoonmoeder? Neen toch? Wel vandaag hoeft het niet. Verlaat uw terras eens niet. Geniet van deze me-time met je gezin. Eet lekker. Drink iets goeds. Zet wat chill-muziek op. En: enjoy the sun!
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer