Als ik de berichten van de slagers en de supermarkten mag geloven, als ik kijk naar het weerbericht, en als ik het enthousiasme van de mensen die ik volg op Instagram goed kan inschatten, gaat het vandaag dus echt gebeuren. Yes! Zalig.
Vlaanderen gaat massaal aan de BBQ! Dat is ook een super idee. Het is de eerste warme zondag van 2020, dus ik doe zelf ook van harte mee vanmiddag. Maar een BBQ vandaag is natuurlijk wel iets anders als een BBQ voor deze rare coronatijden. Daarom wil ik je deze 5 plezante tips meegeven.
Bij de buren gaan BBQ’n is geen optie. Dat mag niet. Maar kletsen over de haag mag wel. Zet anders dezelfde muziek op in elke tuin. Spreek een uur af om allebei de stoefkruiden op het vuur te gooen. En maak het gezellig. En goed gebakken vlezekes ruilen mag natuurlijk ook. Als je het maar veilig doet. En dus minstens anderhalve meter afstand blijft bewaren. Effe wat lekkers voor de voordeur van je buren plaatsen, belleke trek doen, en dan weglopen mag ook. Gezellig toch. Verras elkaar.
Als je tenminste nog niet de hele week van de ene Zoom-meeting, naar de andere Hangout of Whatsappero bent moeten gaan, is vandaag misschien wel het moment. Spreek online af met vrienden en familie en klets gezellig wat bij. Of ook leuk: het vuur-aansteek-moment, die drie kwartier dat de mannen rond de BBQ pintjes staan te drinken, dat kun je ook best eens online doen met je maten. Dan kun je meteen ontdekken of die stoefer die het zogezegd altijd zoveel beter kan dat ook effectief kan bewijzen aan zijn eigen BBQ in zijn eigen tuin.
Er is de voorbije weken al zoveel gepalaverd en geschreven over wat nu wel en wat niet essentiële verplaatsingen zijn. Maar één ding is duidelijk: flesjes rosé of pilsjes uit uw frigo halen is absoluut een essentiële verplaatsing. Maak het gewoon super gezellig en drink een lekker glas. Klinken op het leven en op de gezondheid van het gezin is een goed idee!
Je kunt het zomerse gevoel nog veel vergroten door de juiste muziek op te zetten bij al je lekkere eten en bij die heerlijke gekoelde drankjes. Ik heb zelf een playlist gemaakt met zwoele, jazzy, loungy, tropische liedjes, en je kunt ze gewoon de hele middag op shuffle zetten. Ik denk dat je je al een beetje op reis zult voelen. Mijn lijst heet dan wel “Summer Nights” maar je kunt ze gerust al bij het aperitiefje opzetten.
Vergeet gewoon even alle ellende van de voorbije weken. We dromen zo vaak van onthaasten en me-time. Ging je vroeger elke dag fietsen of wandelen? Nee toch? Geen tijd voor? Moest je altijd vrienden zien? Zat je te snakken naar dat bezoek van de schoonmoeder? Neen toch? Wel vandaag hoeft het niet. Verlaat uw terras eens niet. Geniet van deze me-time met je gezin. Eet lekker. Drink iets goeds. Zet wat chill-muziek op. En: enjoy the sun!
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer