5x pizza eten in Gent

Pizza lovers spits de oren want als je op zoek bent naar dé pizzaplekken van Gent … dan hebben we voor jou nieuws! Pizza-expert Astrid Zwaenepoel is verslaafd aan alles pizza en weet als geen ander waar je in haar home town de héérlijkste pizzacreaties kan smullen. Astrid deelt met plezier haar adresjes voor #9000!

Wil je Astrid haar laatste pizza-ontdekkingen niet missen? Volg Astrid via Instagram!

1. San Marino

Astrid haar nummer 1 is zonder twijfel San Marino in de Vlaanderenstraat. Eigenlijk heet het restaurant Borsalino San Marino, 1 naam en 2 restaurants. Borsalino is het restaurant, terwijl San Marino de pizzeria is.

San Marino
Vlaanderenstraat 44-46
9000 Gent
09/225.86.94
www.borsalinosanmarino.be

2. Eat Love Pizza

Eat Love Pizza is een bekende pizza place in Gent. Eigenares Valentina Gatti serveert er smakkelijke pizza’s in een trendy interieur. Hier smul je o.a. van pizza’s als San Daniele, BLT, Fichi en Txistorra. Of zoals Astrid zegt “als je eens iets anders wil van pizza!”

Eat Love Pizza
Ajuinlei 10A
9000 Gent
0479/87.93.87
eatlovepizza.be

3. Shazanna

“Shazanna is één van de beste Italianen van Gent én die hebben sinds kort ook een pizza-oven!” aldus Astrid. “Dit is zo een plek waar een oude mama de baas is en zegt dat je geen kaas op je pasta mag doen, héérlijk!” Redenen genoeg om naar Shazanna te trekken voor een smakelijke pizza.

Shazanna
Steendam 51
9000 Gent
0494/84.90.78
Facebook Shazanna

4. Pizza Carlo

Vroeger kon je Pizza Carlo aan de Zwijnaardsesteenweg vinden maar ondertussen zijn ze verhuisd naar Sint-Martens-Latem. “Vroeger ging ik hier vaak naar toe en het is er mega lekker. Nu ze in Sint-Martens-Latem gevestigd zijn, moet ik absoluut nog een keertje langs gaan. Oh zo lekker, dus nu opnieuw op mijn to do lijstje. Opgelet enkel afhalen mogelijk op de nieuwe locatie”, vertelt Astrid.

Pizza Carlo
Golflaan 28
9830 Sint-Martens-Latem
09/336.90.99
Facebookpagina Pizza Carlo

5. La Dolce Vita

Bij La Dolce Vita mag je je verwachten aan een gezellige boel. Hier kan je terecht voor een lekkere pasta of pizza, vergezeld door een goed glas wijn of een limoncello om mee af te sluiten. Of zoals La Dolce Vita zelf zegt “Meer zal je bij ons niet vinden, want meer heeft een mens niet nodig.” Gesitueerd aan de bioscoop in Gent dus ideaal om te combineren bij een cinemabezoek. Hier smul je van klassiekers als Margherita, Calzone, 4 Formaggi en Frutti di Mare.

La Dolce Vita
Ter Platen 2
9000 Gent
09/233.38.00
restoladolcevita.be

Wil je nog meer leuke pizzaplekken ontdekken in Gent en daarbuiten? Check het Would Be Chef artikel 3 pizzaplekken om te ontdekken!