Pizza lovers spits de oren want als je op zoek bent naar dé pizzaplekken van Gent … dan hebben we voor jou nieuws! Pizza-expert Astrid Zwaenepoel is verslaafd aan alles pizza en weet als geen ander waar je in haar home town de héérlijkste pizzacreaties kan smullen. Astrid deelt met plezier haar adresjes voor #9000!
https://www.instagram.com/p/Ba1sS3eH-Eh/?utm_source=ig_web_copy_link
Wil je Astrid haar laatste pizza-ontdekkingen niet missen? Volg Astrid via Instagram!
https://www.instagram.com/p/BQfaNmBl2Yw/?utm_source=ig_web_copy_link
Astrid haar nummer 1 is zonder twijfel San Marino in de Vlaanderenstraat. Eigenlijk heet het restaurant Borsalino San Marino, 1 naam en 2 restaurants. Borsalino is het restaurant, terwijl San Marino de pizzeria is.
San Marino
Vlaanderenstraat 44-46
9000 Gent
09/225.86.94
www.borsalinosanmarino.be
Eat Love Pizza is een bekende pizza place in Gent. Eigenares Valentina Gatti serveert er smakkelijke pizza’s in een trendy interieur. Hier smul je o.a. van pizza’s als San Daniele, BLT, Fichi en Txistorra. Of zoals Astrid zegt “als je eens iets anders wil van pizza!”
Eat Love Pizza
Ajuinlei 10A
9000 Gent
0479/87.93.87
eatlovepizza.be
“Shazanna is één van de beste Italianen van Gent én die hebben sinds kort ook een pizza-oven!” aldus Astrid. “Dit is zo een plek waar een oude mama de baas is en zegt dat je geen kaas op je pasta mag doen, héérlijk!” Redenen genoeg om naar Shazanna te trekken voor een smakelijke pizza.
Shazanna
Steendam 51
9000 Gent
0494/84.90.78
Facebook Shazanna
Vroeger kon je Pizza Carlo aan de Zwijnaardsesteenweg vinden maar ondertussen zijn ze verhuisd naar Sint-Martens-Latem. “Vroeger ging ik hier vaak naar toe en het is er mega lekker. Nu ze in Sint-Martens-Latem gevestigd zijn, moet ik absoluut nog een keertje langs gaan. Oh zo lekker, dus nu opnieuw op mijn to do lijstje. Opgelet enkel afhalen mogelijk op de nieuwe locatie”, vertelt Astrid.
Pizza Carlo
Golflaan 28
9830 Sint-Martens-Latem
09/336.90.99
Facebookpagina Pizza Carlo
Bij La Dolce Vita mag je je verwachten aan een gezellige boel. Hier kan je terecht voor een lekkere pasta of pizza, vergezeld door een goed glas wijn of een limoncello om mee af te sluiten. Of zoals La Dolce Vita zelf zegt “Meer zal je bij ons niet vinden, want meer heeft een mens niet nodig.” Gesitueerd aan de bioscoop in Gent dus ideaal om te combineren bij een cinemabezoek. Hier smul je van klassiekers als Margherita, Calzone, 4 Formaggi en Frutti di Mare.
La Dolce Vita
Ter Platen 2
9000 Gent
09/233.38.00
restoladolcevita.be
Wil je nog meer leuke pizzaplekken ontdekken in Gent en daarbuiten? Check het Would Be Chef artikel 3 pizzaplekken om te ontdekken!
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer