Pizza lovers spits de oren want als je op zoek bent naar dé pizzaplekken van Gent … dan hebben we voor jou nieuws! Pizza-expert Astrid Zwaenepoel is verslaafd aan alles pizza en weet als geen ander waar je in haar home town de héérlijkste pizzacreaties kan smullen. Astrid deelt met plezier haar adresjes voor #9000!
https://www.instagram.com/p/Ba1sS3eH-Eh/?utm_source=ig_web_copy_link
Wil je Astrid haar laatste pizza-ontdekkingen niet missen? Volg Astrid via Instagram!
https://www.instagram.com/p/BQfaNmBl2Yw/?utm_source=ig_web_copy_link
Astrid haar nummer 1 is zonder twijfel San Marino in de Vlaanderenstraat. Eigenlijk heet het restaurant Borsalino San Marino, 1 naam en 2 restaurants. Borsalino is het restaurant, terwijl San Marino de pizzeria is.
San Marino
Vlaanderenstraat 44-46
9000 Gent
09/225.86.94
www.borsalinosanmarino.be
Eat Love Pizza is een bekende pizza place in Gent. Eigenares Valentina Gatti serveert er smakkelijke pizza’s in een trendy interieur. Hier smul je o.a. van pizza’s als San Daniele, BLT, Fichi en Txistorra. Of zoals Astrid zegt “als je eens iets anders wil van pizza!”
Eat Love Pizza
Ajuinlei 10A
9000 Gent
0479/87.93.87
eatlovepizza.be
“Shazanna is één van de beste Italianen van Gent én die hebben sinds kort ook een pizza-oven!” aldus Astrid. “Dit is zo een plek waar een oude mama de baas is en zegt dat je geen kaas op je pasta mag doen, héérlijk!” Redenen genoeg om naar Shazanna te trekken voor een smakelijke pizza.
Shazanna
Steendam 51
9000 Gent
0494/84.90.78
Facebook Shazanna
Vroeger kon je Pizza Carlo aan de Zwijnaardsesteenweg vinden maar ondertussen zijn ze verhuisd naar Sint-Martens-Latem. “Vroeger ging ik hier vaak naar toe en het is er mega lekker. Nu ze in Sint-Martens-Latem gevestigd zijn, moet ik absoluut nog een keertje langs gaan. Oh zo lekker, dus nu opnieuw op mijn to do lijstje. Opgelet enkel afhalen mogelijk op de nieuwe locatie”, vertelt Astrid.
Pizza Carlo
Golflaan 28
9830 Sint-Martens-Latem
09/336.90.99
Facebookpagina Pizza Carlo
Bij La Dolce Vita mag je je verwachten aan een gezellige boel. Hier kan je terecht voor een lekkere pasta of pizza, vergezeld door een goed glas wijn of een limoncello om mee af te sluiten. Of zoals La Dolce Vita zelf zegt “Meer zal je bij ons niet vinden, want meer heeft een mens niet nodig.” Gesitueerd aan de bioscoop in Gent dus ideaal om te combineren bij een cinemabezoek. Hier smul je van klassiekers als Margherita, Calzone, 4 Formaggi en Frutti di Mare.
La Dolce Vita
Ter Platen 2
9000 Gent
09/233.38.00
restoladolcevita.be
Wil je nog meer leuke pizzaplekken ontdekken in Gent en daarbuiten? Check het Would Be Chef artikel 3 pizzaplekken om te ontdekken!
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer