Het beste comfort food waar je creatief mee kunt zijn blijft toch pizza! Van een pizza carpaccio tot een bloemkoolpizza of wat denk je van op een luie dag gewoon een Dr.Oetker pizza pimpen met wat lekkers? Je kunt al mijn eigen recepten hier vinden op de blog.
Maar als een Would Be Chef uit eten gaat is er maar één regel: het moet het vooral lekker zijn! En dat is wat je in deze 3 pizzatenten doet, smakelijk genieten van een pizza!
https://www.instagram.com/p/BldkhUsAKDK/
Nona staat garant voor ‘proper Neapolitan pizza’ en dat maken de pizzaboys hier met glans waar. Gelegen in de Vlaamse wijk van centrum Brussel geniet je hier van pizza’s als Margherita, Italy’s Tippy Toe, Cocozzielli of de finocchio a la Pinocchio. Allemaal gemaakt met organische producten van Belgische boeren!
Wil je meer weten over die producenten? Surf dan naar de Nona website voor meer informatie. Belangrijk is wel dat je hier niet kan reserveren op voorhand, walk-ins only. Maar geen probleem want hier gaat alles snel en bij lekker weer kan je bovendien genieten van het gezellige terras. Would Be Chef is alvast fan!
Nona
Sint-Katelijnestraat 17-19
1000 Brussel
www.nonalife.com
https://www.instagram.com/p/BFV0cQVmTvo/
Otomat doet het goed! Want na Antwerpen kan je hen ook terug vinden in o.a. Gent, Brugge en Leuven. Otomat staat gelijk aan hemelse pizza’s met een pizzabodem van Duvel-biergist, die maar liefst 3 dagen lang de tijd kreeg om te rijzen. Bij Otomat is sharing = caring want hier kom je gezellig genieten met je vrienden en pizzapunten uitwisselen. Eten met je handen is toegestaan!
Vegetariërs kiezen er Mega Vega of de pikante variant Las Vega. Otomat is uitermate geschikt voor lunch en diner. Als voorgerecht neem je gewoon de héérlijke burrata. Eén van de favorietjes is de Tom Selleck pizza. Terug van weg geweest combineert deze pizza 5 toppers; gepekelde ananas met jalapeño’s, beenham, gekonfijte gember en Ricotta di Bufala. Zalig!
Otomat
Van Schoonbekeplein 11
2000 Antwerpen
otomat.be
https://www.instagram.com/p/BW0d4LThwak/
Ondertussen al een instituut in Gent is Eat Love Pizza. Fun & fair is het motto van de pizzeria. Valentina Gatti is de bezieler achter dit concept en zij serveert heerlijke pizza’s voorzien van haar Italiaanse temperament. Valentina groeide letterlijk op in de geur van vijgen en vanille en maakte als kind al pizza’s. Het zit dus duidelijk in haar bloed!
Eat Love Pizza serveert pizza’s als San Daniele, BLT, Fichi en Txistorra. Ean absolute aanrader is de Diavola de Luxe; pizza met tomaat, mozzarella en de Iberische chorizo ‘Casalba’. Duivels lekker!
Eat Love Pizza
Ajuinlei 10A
9000 Gent
eatlovepizza.be
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer