3 pizzaplekken om te ontdekken!
Nieuws

3 pizzaplekken om te ontdekken!

Het beste comfort food waar je creatief mee kunt zijn blijft toch pizza! Van een pizza carpaccio tot een bloemkoolpizza of wat denk je van op een luie dag gewoon een Dr.Oetker pizza pimpen met wat lekkers? Je kunt al mijn eigen recepten hier vinden op de blog.

Maar als een Would Be Chef uit eten gaat is er maar één regel: het moet het vooral lekker zijn! En dat is wat je in deze 3 pizzatenten doet, smakelijk genieten van een pizza!

Nona

https://www.instagram.com/p/BldkhUsAKDK/

Nona staat garant voor ‘proper Neapolitan pizza’ en dat maken de pizzaboys hier met glans waar. Gelegen in de Vlaamse wijk van centrum Brussel geniet je hier van pizza’s als Margherita, Italy’s Tippy Toe, Cocozzielli of de finocchio a la Pinocchio. Allemaal gemaakt met organische producten van Belgische boeren!

Wil je meer weten over die producenten? Surf dan naar de Nona website voor meer informatie. Belangrijk is wel dat je hier niet kan reserveren op voorhand, walk-ins only. Maar geen probleem want hier gaat alles snel en bij lekker weer kan je bovendien genieten van het gezellige terras. Would Be Chef is alvast fan!

Nona
Sint-Katelijnestraat 17-19
1000 Brussel
www.nonalife.com

Otomat

https://www.instagram.com/p/BFV0cQVmTvo/

Otomat doet het goed! Want na Antwerpen kan je hen ook terug vinden in o.a. Gent, Brugge en Leuven. Otomat staat gelijk aan hemelse pizza’s  met een pizzabodem van Duvel-biergist, die maar liefst 3 dagen lang de tijd kreeg om te rijzen. Bij Otomat is sharing = caring want hier kom je gezellig genieten met je vrienden en pizzapunten uitwisselen. Eten met je handen is toegestaan!

Vegetariërs kiezen er Mega Vega of de pikante variant Las Vega. Otomat is uitermate geschikt voor lunch en diner. Als voorgerecht neem je gewoon de héérlijke burrata. Eén van de favorietjes is de Tom Selleck pizza. Terug van weg geweest combineert deze pizza 5 toppers; gepekelde ananas met jalapeño’s, beenham, gekonfijte gember en Ricotta di Bufala. Zalig!

Otomat
Van Schoonbekeplein 11
2000 Antwerpen
otomat.be

Eat Love Pizza

https://www.instagram.com/p/BW0d4LThwak/

Ondertussen al een instituut in Gent is Eat Love Pizza. Fun & fair is het motto van de pizzeria. Valentina Gatti is de bezieler achter dit concept en zij serveert heerlijke pizza’s voorzien van haar Italiaanse temperament. Valentina groeide letterlijk op in de geur van vijgen en vanille en maakte als kind al pizza’s. Het zit dus duidelijk in haar bloed!

Eat Love Pizza serveert pizza’s als San Daniele, BLT, Fichi en Txistorra. Ean absolute aanrader is de Diavola de Luxe; pizza met tomaat, mozzarella en de Iberische chorizo ‘Casalba’. Duivels lekker!

Eat Love Pizza
Ajuinlei 10A
9000 Gent
eatlovepizza.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer