Vandaag serveer ik jullie op Would Be Chef nog eens het zesde meest gelezen artikel van 2019. Het is een verhaal dat mij zelf ontzettend heeft geraakt. Het verhaal van Kevin en Sofie, twee fantastische, hardwerkende zelfstandigen, die plots heel slecht nieuws kregen. De kerngezonde slager bleek plots toch niet zo gezond te zijn.
Hun aangrijpende verhaal, samen met dat Van Noor (het dochtertje van hele goede vrienden van ons) die in het najaar van 2019 een zware hersenbloeding kreeg, en ook door het oog van de naald is gekropen, heeft mij nog meer dan ooit doen beseffen dat gezondheid echt alles is. En dat we er nooit zomaar vanuit mogen gaan dat het altijd goed blijft gaan.
Toen ik half juni hoorde wat Kevin overkomen is, was ik er echt niet goed van. Zo’n enthousiaste, hard werkende, fijne kerel, met zo’n prachtgezin. Het was gewoon oneerlijk. Je kunt het artikel van toen hieronder nog eens opnieuw lezen. En ik heb er onderdaan in het artikel een update aan toegevoegd. Verschillende mensen vroegen me de voorbije maanden immers: “hoe gaat het nog met die slager waar je vorige zomer over schreef, en z’n gezin?”
Ik heb Kevin zelf even gevraagd hoe hij zich een half jaar later nu precies voelt. Je kunt zijn sterke, en ook aangrijpend eerlijke antwoorden dus lezen in de update van onderstaand artikel. Hoe dan ook, veel sterkte, kanjers, jullie zijn een prachtgezin. En voor elk van u: een goede gezondheid gewenst!!! Iets belangrijkers bestaat er niet.
Dit is een artikel van 1 juli 2019. Onderaan het artikel lees je ook de update, nu rond kerstdag 2019. Kevin vertelt er zelf hoe het vandaag met hem gaat.
Het was stevig schrikken, een dikke week geleden. Kevin, één van de trouwste en meest attente luisteraars van onze ochtendshow plaatste een verontrustend berichtje op z’n Instagram … Lees meerNieuws
Sterkte Kevin en Sofie! Jullie zijn toppers.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer