Vandaag serveer ik jullie op Would Be Chef nog eens het zesde meest gelezen artikel van 2019. Het is een verhaal dat mij zelf ontzettend heeft geraakt. Het verhaal van Kevin en Sofie, twee fantastische, hardwerkende zelfstandigen, die plots heel slecht nieuws kregen. De kerngezonde slager bleek plots toch niet zo gezond te zijn.
Hun aangrijpende verhaal, samen met dat Van Noor (het dochtertje van hele goede vrienden van ons) die in het najaar van 2019 een zware hersenbloeding kreeg, en ook door het oog van de naald is gekropen, heeft mij nog meer dan ooit doen beseffen dat gezondheid echt alles is. En dat we er nooit zomaar vanuit mogen gaan dat het altijd goed blijft gaan.
Toen ik half juni hoorde wat Kevin overkomen is, was ik er echt niet goed van. Zo’n enthousiaste, hard werkende, fijne kerel, met zo’n prachtgezin. Het was gewoon oneerlijk. Je kunt het artikel van toen hieronder nog eens opnieuw lezen. En ik heb er onderdaan in het artikel een update aan toegevoegd. Verschillende mensen vroegen me de voorbije maanden immers: “hoe gaat het nog met die slager waar je vorige zomer over schreef, en z’n gezin?”
Ik heb Kevin zelf even gevraagd hoe hij zich een half jaar later nu precies voelt. Je kunt zijn sterke, en ook aangrijpend eerlijke antwoorden dus lezen in de update van onderstaand artikel. Hoe dan ook, veel sterkte, kanjers, jullie zijn een prachtgezin. En voor elk van u: een goede gezondheid gewenst!!! Iets belangrijkers bestaat er niet.
Dit is een artikel van 1 juli 2019. Onderaan het artikel lees je ook de update, nu rond kerstdag 2019. Kevin vertelt er zelf hoe het vandaag met hem gaat.
Het was stevig schrikken, een dikke week geleden. Kevin, één van de trouwste en meest attente luisteraars van onze ochtendshow plaatste een verontrustend berichtje op z’n Instagram … Lees meer
Nieuws
Sterkte Kevin en Sofie! Jullie zijn toppers.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer