Ik heb een heerlijk weekendje achter de rug. Samen met m’n ouders mochten we namelijk enkele dagen doorbrengen op het mooie Nederlandse Waddeneiland Texel. We vertrokken vrij vroeg na mijn ochtendshow vrijdagochtend voor een mooie rit naar Den Helder in het Noorden van Nederland, waar we de overzet namen naar Texel.
Zo’n overtocht met een ferry geeft toch echt meteen een leuk vakantiegevoel. De tocht duurt dan wel maar een kleine twintig minuutjes, maar je voelt je echt wel op reis… Op de boot kun je trouwens ook iets drinken of iets kleins eten, er zit zelfs een winkeltje op, maar wij wilden per se op het dek staan om het vaste land uit te wuiven, en samen met z’n vieren uit te kijken naar Texel.
Het was weliswaar een grijze en nogal donkere dag, dus het zicht vanop de boot was niet echt fantastisch, maar dat kon de pret uiteraard niet bederven, want het is winter, en we hadden dikke jassen mee, en dan voelt zo’n plekje op het dek ook een beetje avontuurlijk aan.
Aangekomen in het Grand Hotel Opduin aan De Koog kregen we te horen dat er ons een leuke upgrade werd aangeboden, want zowel m’n ouders als wijzelf kregen een suite aangeboden, een mooie ruime kamer met wat vintage elementen, een mooi salon, en uitzicht op de duinen.
Daarna wilden we een aperitiefje nemen in de bar en wat bleek: tussen halfvijf en halfzes op vrijdag is er happy hour. Dan wordt er live piano gespeeld, er zijn kleine hapjes en gratis drankjes. Aangezien we als eerste arriveerden konden we aan de gezellige open haard plaatsnemen. Dat werd dus een gezellige start van ons weekendje. Na een korte powernap en een warm badje namen we de taxi naar Bij Jef. Daar beleefden we een culinaire topavond. Het verslag daarvan kun je hieronder vinden.
Wat was het heerlijk dit weekend op Texel. Ik was hier nog nooit geweest, maar ben blij dat het er eindelijk van gekomen is. En vooral ook blij dat we samen met m’n ouders naar “Bij Jef” zijn gaan dineren, want geloof me: dat is echt een heerlijk restaurant.
Bij Jef heeft een Michelinster en een hele mooie 17,5 op 20 bij Gault Millau en geloof me, dat is helemaal terecht … Lees meer
Restaurant
Bij Jef: de culinaire topper van Texel!
De volgende dag gingen we na een uitstekend en zeer uitgebreid ontbijt wandelen met z’n viertjes. Het regende niet, maar het miezerde wel, en het was nogal fris. Maar dat maakte van de lange strandwandeling echt een heerlijk uitwaai-moment. Zo ver we konden kijken zagen we enkel strand, zee en duinen, met bijzonder weinig volk wat het nog specialer maakte. Op de terugweg wandelden we trouwens tegen de wind in, maar stapten we wel door een fantastisch duinenlandschap. Echt adembenemend.
Tegen één uur werden we verwacht in Oudeschild.Op één van de mooiste plekjes op het eiland, met fantastisch uitzicht over de haven van Oudeschild, staat Restaurant ’t Pakhuus. Daar werden we met open armen en een paar glaasjes champagne ontvangen. En ook daar werd ons een erg lekker menu aangeboden. Het verslag van dat etentje volgt later, maar ik kan je wel verzekeren: dit is een zalige plek voor visliefhebbers.
Na deze heerlijke lunch maakten we een mooie tocht met de wagen over het eiland. We hielden even halt aan de vuurtoren op de noordpunt van het eiland. En we beslisten vervolgens om terug te keren naar het hotel waar het tijd was voor een mooie siësta, terwijl mama en papa een gezellige partijtje kaart hebben gespeeld. De dag werd afgesloten met een eenvoudiger maaltijd in het restaurant van het hotel. En nadien dronken we nog een slaapmutsje met m’n ouders in de bar, waar we nog erg goed gelachen en veel gekletst hebben.
Zondag hebben we wat uitgeslapen, lekker ontbijt genomen, en zijn we rustig over het eiland naar de boot gereden, om de oversteek naar het vaste land te maken, en met een meer dan voldaan gevoel terug richting België te rijden. Een drietal uurtje later waren we thuis. Erg gelukkig en blij dat we zo’n mooie dagen mochten beleven op zo’n betoverend eiland met een mooie natuur en heel veel rust. En we hebben tegen elkaar gezegd: dit doen we zeker nog eens over. Ik kan het iedereen aanraden! Texel is niet zo ver, maar het is heerlijk om eens een weekendje of een weekje op zo’n eiland door te brengen.
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer