Ik heb een heerlijk weekendje achter de rug. Samen met m’n ouders mochten we namelijk enkele dagen doorbrengen op het mooie Nederlandse Waddeneiland Texel. We vertrokken vrij vroeg na mijn ochtendshow vrijdagochtend voor een mooie rit naar Den Helder in het Noorden van Nederland, waar we de overzet namen naar Texel.
Zo’n overtocht met een ferry geeft toch echt meteen een leuk vakantiegevoel. De tocht duurt dan wel maar een kleine twintig minuutjes, maar je voelt je echt wel op reis… Op de boot kun je trouwens ook iets drinken of iets kleins eten, er zit zelfs een winkeltje op, maar wij wilden per se op het dek staan om het vaste land uit te wuiven, en samen met z’n vieren uit te kijken naar Texel.
Het was weliswaar een grijze en nogal donkere dag, dus het zicht vanop de boot was niet echt fantastisch, maar dat kon de pret uiteraard niet bederven, want het is winter, en we hadden dikke jassen mee, en dan voelt zo’n plekje op het dek ook een beetje avontuurlijk aan.
Aangekomen in het Grand Hotel Opduin aan De Koog kregen we te horen dat er ons een leuke upgrade werd aangeboden, want zowel m’n ouders als wijzelf kregen een suite aangeboden, een mooie ruime kamer met wat vintage elementen, een mooi salon, en uitzicht op de duinen.
Daarna wilden we een aperitiefje nemen in de bar en wat bleek: tussen halfvijf en halfzes op vrijdag is er happy hour. Dan wordt er live piano gespeeld, er zijn kleine hapjes en gratis drankjes. Aangezien we als eerste arriveerden konden we aan de gezellige open haard plaatsnemen. Dat werd dus een gezellige start van ons weekendje. Na een korte powernap en een warm badje namen we de taxi naar Bij Jef. Daar beleefden we een culinaire topavond. Het verslag daarvan kun je hieronder vinden.
Wat was het heerlijk dit weekend op Texel. Ik was hier nog nooit geweest, maar ben blij dat het er eindelijk van gekomen is. En vooral ook blij dat we samen met m’n ouders naar “Bij Jef” zijn gaan dineren, want geloof me: dat is echt een heerlijk restaurant.
Bij Jef heeft een Michelinster en een hele mooie 17,5 op 20 bij Gault Millau en geloof me, dat is helemaal terecht … Lees meer
Restaurant
Bij Jef: de culinaire topper van Texel!
De volgende dag gingen we na een uitstekend en zeer uitgebreid ontbijt wandelen met z’n viertjes. Het regende niet, maar het miezerde wel, en het was nogal fris. Maar dat maakte van de lange strandwandeling echt een heerlijk uitwaai-moment. Zo ver we konden kijken zagen we enkel strand, zee en duinen, met bijzonder weinig volk wat het nog specialer maakte. Op de terugweg wandelden we trouwens tegen de wind in, maar stapten we wel door een fantastisch duinenlandschap. Echt adembenemend.
Tegen één uur werden we verwacht in Oudeschild.Op één van de mooiste plekjes op het eiland, met fantastisch uitzicht over de haven van Oudeschild, staat Restaurant ’t Pakhuus. Daar werden we met open armen en een paar glaasjes champagne ontvangen. En ook daar werd ons een erg lekker menu aangeboden. Het verslag van dat etentje volgt later, maar ik kan je wel verzekeren: dit is een zalige plek voor visliefhebbers.
Na deze heerlijke lunch maakten we een mooie tocht met de wagen over het eiland. We hielden even halt aan de vuurtoren op de noordpunt van het eiland. En we beslisten vervolgens om terug te keren naar het hotel waar het tijd was voor een mooie siësta, terwijl mama en papa een gezellige partijtje kaart hebben gespeeld. De dag werd afgesloten met een eenvoudiger maaltijd in het restaurant van het hotel. En nadien dronken we nog een slaapmutsje met m’n ouders in de bar, waar we nog erg goed gelachen en veel gekletst hebben.
Zondag hebben we wat uitgeslapen, lekker ontbijt genomen, en zijn we rustig over het eiland naar de boot gereden, om de oversteek naar het vaste land te maken, en met een meer dan voldaan gevoel terug richting België te rijden. Een drietal uurtje later waren we thuis. Erg gelukkig en blij dat we zo’n mooie dagen mochten beleven op zo’n betoverend eiland met een mooie natuur en heel veel rust. En we hebben tegen elkaar gezegd: dit doen we zeker nog eens over. Ik kan het iedereen aanraden! Texel is niet zo ver, maar het is heerlijk om eens een weekendje of een weekje op zo’n eiland door te brengen.
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer
Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer