Ad Bibendum steunt 4 Mains voor het goede doel
Nieuws

Ad Bibendum steunt 4 Mains voor het goede doel

Morgenavond is het zo ver. Zo’n veertig mensen hebben een tafeltje geboekt om de tweede verjaardag mee te komen vieren van Would Be Chef in Het Gebaar in Antwerpen. Topchef Roger van Damme gaat dan in een speciale en eenmalige “4 mains” samen met Sven Ornelis een heel menu bereiden gebaseerd op de gerechten op deze foodblog.

De opbrengst van deze avond gaat integraal naar SuperKrachtig Lekker een fantastisch goed doel. Meer info over deze avond die in anderhalf uur volledig uitverkocht was kun je vinden via deze link.

Eerder konden we al aankondigen dat Royal Belgian Caviar mee deze avond ondersteunt en de kaviaar levert voor één van de gerechten van deze speciale avond. Maar nog goed nieuws: de bekende wijninvoerder ad Bibendum van de sympathieke broers Johan en Björn Monard uit Sint-Truiden zet vol enthousiasme de schouders onder deze speciale avond en schenkt alle prachtige wijnen voor dit exclusieve menu.

ad Bibendum mag je vrij vertalen als ‘Laat ons drinken’. Maar niet van om het even wat!
Al van in 1997 verlaten ze steeds de platgetreden paden en speuren wereldwijd naar wijnmakers die, door hun nooit aflatende inzet, wijnen met karakter, spanning en emotie produceren. Diezelfde passie willen ze maar wat graag met u delen, want wijn staat nu eenmaal voor beleving, genot en plezier.

ad Bibendum kenmerkt zich door haar constante zoektocht naar verbetering, vernieuwing en verfijning. Nieuwsgierigheid en passie drijven dit mooie huis, net als kennis en expertise. En dat proeft u in hun assortiment. Tussen de eerste wijn van 1997 en het glas van vandaag hebben ze wereldwijd een assortiment van 800 referenties opgebouwd. Ze importeren wijnen uit 18 landen; van Latijns-Amerika tot Oostenrijk, van Australië en Nieuw-Zeeland tot Portugal, van Zuid-Afrika tot Spanje.

Je kunt de wijnen van ad Bibendum ontdekken via hun website, maar ook in de hoofdzetel in Sint-Truiden, of in hun winkels in Antwerpen of Gent. Morgenavond worden enkele van hun topwijnen geserveerd bij het diner ter ere van twee jaar Would Be Chef. Met grote dank, ook uit naam van het goede doel.

Ad Bibendum steunt 4 Mains voor het goede doel
Ad Bibendum steunt 4 Mains voor het goede doel
Ad Bibendum steunt 4 Mains voor het goede doel

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer