AFVALLEN? ZO DOEN MODELLEN DAT BLIJKBAAR!
Nieuws

Afvallen? zo doen modellen dat blijkbaar!

Twee jaar geleden ben ik twee keer een grote wandeling gaan maken in Barcelona met Gijs Depoortere. Gijs is afkomstig uit het West-Vlaamse Geluwe, maar woont nu in Hong Kong waar hij als fotomodel aan de slag is, maar hij reist de wereld rond en heeft al voor de grootste merken geposeerd en op de catwalk gestaan; een naam om in de gaten te houden. Gijs is bijzonder sportief, en brengt wellicht evenveel uren in de fitness door als ik in mijn keuken, maar met het wandelen kon ik hem nog behoorlijk bijbenen. Oef, voor een bijna-pepe als ik niet slecht.

Laat ik meteen duidelijk zijn: ik heb absoluut geen ambities (meer) om fotomodel te worden, ik heb de leeftijd, het lichaam en de weelderige haardos wat tegen (onder andere). Maar het was wel bijzonder om eens te horen hoe topmodellen met gezond eten en drinken omgaan. Als je elke dag fit en strak voor de lens van topfotografen moet staan of op de catwalk moet lopen is gezond leven essentieel.

Nu had ik wel vaker gehoord dat het drinken van citroen en gemberthee in de ochtend een ideale manier is om je lichaam te reinigen en vet te verbranden, maar Gijs bevestigde me ook dat heel veel collega’s modellen net als hijzelf zo aan de dag beginnen, dus heb ik even opgezocht wat daar nu zo goed aan is.

Eigenlijk zijn alle experten het erover eens: wondermiddelen bestaan niet. Afvallen of strak blijven is altijd hard werken. Maar dat gezegd zijnde, komt een flinke kop van die fameuze citroen- en gemberthee wel aardig in de buurt van een wondermiddeltje. Zowel gember als citroen stimuleren blijkbaar uitstekend de thermogenese of warmteproductie in je lichaam waardoor je gewoon meer vet gaat verbranden. Gember is ook zeer geneeskrachtig en ontstekingsremmend en de antioxidanten en vitamine C van citroen reinigen je lichaam. Super gezond dus.

Ik ben helemaal verkocht! Maar ik maak het mezelf makkelijk. ‘s Avonds voor het slapen gaan snijd ik een halve duim gember in schijfjes. Ik pers er een volledige citroen bij. En ik bewaar de gember en het citroensap in een Tupperware-doosje in de ijskast. ‘s Morgens zet ik nog voor ik de douche inspring de waterkoker aan en voor ik in m’n auto stap, onderweg naar Joe, doe ik de gember met het citroensap met kokend water in m’n thermosbeker. En onderweg sip ik van het lekker zure drankje, en ik voel dat het gewoon erg zuiverend werkt. Niet dat ik nu per se een modellen lichaam probeer te krijgen (onhaalbaar), maar alle beetjes helpen.

Verder hou ik me weer heel goed aan deze regelshttps://wouldbechef.be/nieuws/5-tips-om-af-te-vallen/ en binnen enkele weken zit ik weer helemaal op streefgewicht…

AFVALLEN? ZO DOEN MODELLEN DAT BLIJKBAAR!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer