Anke wil op dieet gaan en ik weet hoe ze kan afvallen!
Nieuws

Anke wil op dieet gaan en ik weet hoe ze kan afvallen!

Mijn ochtendshow-collega Anke Buckinx wil graag een paar kilo afvallen. Ze gaat vanaf maandag op dieet, heeft ze gezegd. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker voor Anke die graag snoept en chips eet. Maar, waar een wil is, is een weg.

En ik wil Anke graag wat helpen. Met tips! Ooit ben ik zelf 40 kilo afgevallen, dus ik heb wel wat goede raad voor Anke! Geloof erin Anke, je kunt het!! En ik zal er je de komende maand nog wel eens aan herinneren…

KOOK ELKE DAG IETS LEKKERS

Natuurlijk moet je minder eten wanneer je wil afvallen, of toch minstens anders. Calorietjes tellen is dan vaak de boodschap. Maar ik maakte er zelf altijd een sport van om zelfs in de periodes dat ik keihard aan het diëten was elke dag lekker te koken. Het gaf me kracht en inspiratie, en vooral goesting om door te gaan. Wanneer diëten enkel niet eten is of enkel sla met sla eten, dan geef je snel op, geloof me. Groenten zijn prima, vis ook, vlees kan evengoed, als je maar uitkijkt wat en hoeveel je eet. Op deze blog staan een heleboel lekkere lichte gerechten. En ik ga er de komende maanden nog veel nieuwe bij zetten, in samenwerking met WW, zoals deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie.

GA ZOVEEL MOGELIJK WANDELEN

Bewegen is noodzakelijk. Hardlopen is prima. Maar begin daar maar eens aan van nul, makkelijk is dat niet. Bij wandelen is dat helemaal anders. Iedereen kan het. De ene een paar honderd meter, de andere een marathon. Ik kan enkel zeggen: begin er aan. Voetje per voetje, stap per stap beginnen, en volhouden is de boodschap. Begin met wat je aankan en drijf dan stelselmatig op. Voor je het doorhebt ben je verslaafd. Geloof me: niks is zo efficiënt om af te vallen dan wandelen.

DRINK MINDER ALCOHOL

Het is zo lekker: een glaasje wijn na de drukke dag. Of wat pintjes met de vrienden. Maar alcohol is natuurlijk een ontzettende dikmaker. Schrap je glaasjes daarom niet meteen als je er teveel van houdt, maar drink niet per se de hele fles leeg. Of drink maar om de dag een glas. Of in het weekend. En als je dan alcohol drinkt, drink dan iets goeds.

DRINK VEEL WATER

Ik ben van nature een goede drinker. Ja, wijn lust ik zeker, maar water ook. En dat is echt goed nieuws, want van water drinken blijk je af te vallen. Ik heb op kantoor altijd een fles water naast me staan, en soms drink ik een paar liter per dag.

ZONDIG AF EN TOE EENS ALL THE WAY

Bij mij hielp het ontzettend, in de periode dat ik aan het afvallen was: één keer per week zondigde ik keihard tijdens m’n afvalperiode. Dan ging ik bijvoorbeeld naar een toprestaurant, en ik zondigde niet een klein beetje, maar heel veel. Als cadeautje. Maar ook omdat dat geen kwaad kan. Psychologisch, maar ook fysiek. Wanneer je enkel heel mager eet denkt je lichaam: de derde wereldoorlog is uitgebroken, rantsoeneren is de boodschap. Wanneer je die magere periode eens stevig doorbreekt, werkt dat als een katalysator, en schiet je verbrandingsoven weer stevig in gang.

GENIET VAN DE COMPLIMENTJES

Gemakkelijk wordt het nooit, als je echt kilo’s wil verliezen. Voor mijzelf blijft het een flinke strijd, die levenslang gevoerd zal moeten worden. Maar als je volhoudt zul je complimentjes krijgen. Je weegschaal zal beetje bij beetje mooiere cijfers tonen, en dat doet deugd. Je zult maatje per maatje afvallen, en dat is leuk. En mensen zullen je complimentjes geven. Neem die trots in ontvangst. Dat stimuleert je om niet op te geven.

Gerelateerde nieuwsberichten

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer

Zo maak je de perfecte geroosterde lamsbout in de oven

Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer