Back to school? Would Be Chef helpt je!

Ja hoor, het is weer zover. De mooie lange zomer en vooral die mooie lange zomervakantie zijn definitief over en uit. Maandag 2 september wordt het leven weer helemaal anders. De routine is terug. En dat is misschien niet zo slecht ook. Ik hoorde de afgelopen weken steeds meer vrienden vertellen dat de inspiratie om de kinderen leuk te blijven entertainen een beetje op was. Dan slaat al snel de verveling toe. En zelfs mijn nichtjes en neefjes en de kinderen van onze buren en vrienden zeiden het zelf al: ze wilden weer naar school. En kijk, het is weer zover.

Alle ouders bevestigen me dat er maar één manier is om de gekte van de start van het schooljaar met z’n allen te overleven: “organisatie”, “planning” en “inspiratie”. Want je wil natuurlijk dat je kinderen netjes gewassen, met propere kleren aan, zonder al teveel stress, op tijd op school arriveren en opgehaald worden. Of je wil hen uitleggen hoe ze de bus of de trein moeten nemen. Je wil dat ze al hun schoolboeken hebben. Je wil hun buitenschoolse activiteiten een beetje doenbaar georganiseerd krijgen. Dat is al een heel gedoe.

Maar je wil je kinderen natuurlijk ook een goed en gezond ontbijt geven. Je wil ze ook graag iets lekkers en gezonds meegeven in de lunchbox. En je wil ze elke avond verwennen met een degelijke maaltijd. Dat is een heel gedoe. En waar haal je al je inspiratie? Hier! De Would Be Chef gaat de komende weken een heleboel makkelijke en gezonde ideetjes met je delen, om de gigantische chaos waar zoveel gezinnen doormoeten bij de start van het schooljaar wat te verlichten. Op de special pagina “Back To School” staan massa’s fijne tips! Probeer ze gerust uit. En veel succes en plezier de komende tien maanden. Niet vergeten: eind juni 2020 is het weer zomer!