Belgisch restaurant in de TOP5 van de wereld volgens Tripadvisor!

Opvallend en super goed nieuws deze voormiddag. Tripadvisor heeft namelijk de lijst bekend gemaakt met de beste restaurants in de wereld. De lijst wordt samengesteld op recensies en beoordelingen van de gebruikers van Tripadvisor, en het is algemeen geweten dat die wel eens kritisch kunnen zijn.

Als die mensen je in de wereldtop stemmen, dan moet je echt wel fantastisch bezig zijn… En ja hoor, het is één Belgisch restaurant gelukt om in de Top 10 terecht te komen, in de TOP 5 zelfs, namelijk The Jane in Antwerpen, van Nick Bril en Sergio Herman.

Nummer 1 in de wereld is TRB Hutong in Peking, in China. Volgens Tripadvisor goed voor een “moderne, internationale cuisine van de betere kringen, maar niet te overdreven. De schone, eenvoudige inrichting en verlichting gaan prachtig samen met de menu’s.”

Nummer 2 is geworden Epicure in Parijs. Daarover lezen we: “De hele ervaring was perfect, van het eten en de service tot de sfeer en de houding.” wij waren vorig jaar nog in Epicure, en het verslag kun je hier lezen.

De Nummer 3 van de wereld is Ristoranti Villa Crespi in Orta San Gulio. Op de vierde plaats staat een restaurant in Cancun in Mexico: Restaurante Benazuza… En inderdaad, net in de Top 5 staat The Jane in Antwerpen. Wat een onwaarschijnlijke eer voor een Belgisch restaurant! Dikke dikke proficiat en een grote pluim aan het ganse team van deze tempel van de Belgische gastronomie!