Belgisch restaurant in de TOP5 van de wereld volgens Tripadvisor!
Nieuws

Belgisch restaurant in de TOP5 van de wereld volgens Tripadvisor!

Opvallend en super goed nieuws deze voormiddag. Tripadvisor heeft namelijk de lijst bekend gemaakt met de beste restaurants in de wereld. De lijst wordt samengesteld op recensies en beoordelingen van de gebruikers van Tripadvisor, en het is algemeen geweten dat die wel eens kritisch kunnen zijn.

Als die mensen je in de wereldtop stemmen, dan moet je echt wel fantastisch bezig zijn… En ja hoor, het is één Belgisch restaurant gelukt om in de Top 10 terecht te komen, in de TOP 5 zelfs, namelijk The Jane in Antwerpen, van Nick Bril en Sergio Herman.

Nummer 1 in de wereld is TRB Hutong in Peking, in China. Volgens Tripadvisor goed voor een “moderne, internationale cuisine van de betere kringen, maar niet te overdreven. De schone, eenvoudige inrichting en verlichting gaan prachtig samen met de menu’s.”

Nummer 2 is geworden Epicure in Parijs. Daarover lezen we: “De hele ervaring was perfect, van het eten en de service tot de sfeer en de houding.” wij waren vorig jaar nog in Epicure, en het verslag kun je hier lezen.

De Nummer 3 van de wereld is Ristoranti Villa Crespi in Orta San Gulio. Op de vierde plaats staat een restaurant in Cancun in Mexico: Restaurante Benazuza… En inderdaad, net in de Top 5 staat The Jane in Antwerpen. Wat een onwaarschijnlijke eer voor een Belgisch restaurant! Dikke dikke proficiat en een grote pluim aan het ganse team van deze tempel van de Belgische gastronomie!

Belgisch restaurant in de TOP5 van de wereld volgens Tripadvisor!

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer