Opvallend en super goed nieuws deze voormiddag. Tripadvisor heeft namelijk de lijst bekend gemaakt met de beste restaurants in de wereld. De lijst wordt samengesteld op recensies en beoordelingen van de gebruikers van Tripadvisor, en het is algemeen geweten dat die wel eens kritisch kunnen zijn.
Als die mensen je in de wereldtop stemmen, dan moet je echt wel fantastisch bezig zijn… En ja hoor, het is één Belgisch restaurant gelukt om in de Top 10 terecht te komen, in de TOP 5 zelfs, namelijk The Jane in Antwerpen, van Nick Bril en Sergio Herman.
Nummer 1 in de wereld is TRB Hutong in Peking, in China. Volgens Tripadvisor goed voor een “moderne, internationale cuisine van de betere kringen, maar niet te overdreven. De schone, eenvoudige inrichting en verlichting gaan prachtig samen met de menu’s.”
Nummer 2 is geworden Epicure in Parijs. Daarover lezen we: “De hele ervaring was perfect, van het eten en de service tot de sfeer en de houding.” wij waren vorig jaar nog in Epicure, en het verslag kun je hier lezen.
De Nummer 3 van de wereld is Ristoranti Villa Crespi in Orta San Gulio. Op de vierde plaats staat een restaurant in Cancun in Mexico: Restaurante Benazuza… En inderdaad, net in de Top 5 staat The Jane in Antwerpen. Wat een onwaarschijnlijke eer voor een Belgisch restaurant! Dikke dikke proficiat en een grote pluim aan het ganse team van deze tempel van de Belgische gastronomie!
Op Would Be Chef houden we graag vast aan heerlijke tradities. Elke week selecteer ik vijf recepten die perfect zijn om samen met het gezin van te genieten … Lees meer
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd een beetje raar dat Gazpacho Day blijkbaar op 25 november valt. Midden in de winter stilstaan bij een koude zomerse soep voelt voor mij toch een beetje vreemd, bijna als een culinair grapje … Lees meer
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer