DE BESTE GROENTE EVER HELPT TEGEN KATERS!

Sorry voor de foto van Gilbert bij dit artikel. Foto’s van mezelf met een kater wil ik jullie niet aandoen. Dus neem ik deze foto van één van onze twee luie katers als symbolische illustratie bij hoe lusteloos een mens zich kan voelen na teveel drank. Kleine oogjes. Houten kop.

Maar “De beste groente ever helpt tegen katers” klinkt wel veelbelovend toch? Die titel? Zeker aan het begin van een lang weekend? Dat je de pijnlijke gevolgen van teveel drank de dag nadien weg kunt eten?

Veel mensen leggen sowieso een stevige fond voor ze gaan drinken, en bestrijden hun kater de dag nadien ook liefst met een vette hap. Maar toen ik, als redelijk fanatiek aspergeliefhebber, onlangs wat opzoekwerk deed naar de gezonde bijwerkingen van het witte (of groene) grondgoud stootte ik op een paar bijzondere artikels. En dit wou ik toch even met jullie delen…

Blijkbaar zijn enkele Zuid-Koreaanse onderzoekers na uitgebreide studies in 2009 tot de conclusie gekomen dat asperges ideaal zijn tegen katers. Asperges zitten vol vitamine C, B en E, maar vooral: ze zitten ook vol aminozuren en mineralen, en die laatste verdrijven redelijk efficiënt de gevolgen van teveel drinken. Ze beschermen de levercellen tegen de giftige stoffen in alcohol. En ze zorgen er dus voor dat je na een nachtje stappen gewoon rapper opgelapt bent. Ideaal dus voor mensen met wilde plannen dit weekend. En ook al neem ik zo’n onderzoeken altijd met een korreltje zout: baat het niet, het schaadt ook niet. Asperges zijn immers altijd lekker!

Daarom kun je hier alvast een prima recept vinden en vanavond post ik nog een lekker receptje met asperges. Daar klinken we toch op! Met mate.