Het wordt een prachtige dag, eigenlijk de eerste echte hardcore zomerdag. En daarom hebben Kürt en ik op Joe in onze ochtendshow de hashtag #iedereenkortebroek gelanceerd. Vandaag roepen we iedereen op om de zomer te vieren en met een bermuda of kort rokje naar het werk te gaan. En om zoveel mogelijk te genieten. Ga eens lekker een stukje wandelen tijdens je middagpauze. Of doe een terrasje. Je leeft maar één keer.
Ikzelf ben voor een gele bermuda gegaan, gewoon omdat het kan. Er is al zoveel grijs en grauw en donker en saai in het leven dat een beetje vrolijkheid toch moet kunnen. En ik ga ver wandelen in de late namiddag, als het al wat minder warm is, want ik zit echt wel op schema wat sporten betreft. Laten mijn wandelkuiten daar het levende bewijs van zijn.
En oh ja, ik ga vanmiddag met een goede vriend lunchen op het terras van Silo’s in Boortmeerbeek, een paar jaar geleden verkozen tot beste brasserie van het land. Lees hier mijn vorige verslag, en ontdek waarom je er ook echt eens heen moet.
En ik ga zelf dus ook in korte broek. Toch wel. Op een terras moet dat kunnen, toch? Sorry dames, maar daar ben ik van het principe: jullie een rokje, wij een korte broek! Een chique sterrenzaak, daar moet je niet binnen gaan zitten met een bebloemde short of zo.
En op reis in een all in hotel met een speedo en een blote pens aanschuiven in het buffetrestaurant is er ook wat over. Je moet een beetje aanvoelen wat kan en niet. Als het maar een beetje stijlvol is, moet er op echt zomerse dagen veel kunnen. Geniet er van jongens, en meisjes. Want. Het. Is. Zomer!!!!!!
Toen ik voor het eerst in de prachtige brasserie Silo’s in Boortmeerbeek ging dineren, was ik meteen onder de indruk. De rijksweg van Mechelen naar Leuven is misschien niet de meest fancy plek om een spectaculaire nieuwe horecazaak te openen, maar het voormalige industriële pand is prachtig en de inrichting indrukwekkend … Lees meerRestaurant
Silo’s: De brasserie van het jaar
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer