Het wordt een prachtige dag, eigenlijk de eerste echte hardcore zomerdag. En daarom hebben Kürt en ik op Joe in onze ochtendshow de hashtag #iedereenkortebroek gelanceerd. Vandaag roepen we iedereen op om de zomer te vieren en met een bermuda of kort rokje naar het werk te gaan. En om zoveel mogelijk te genieten. Ga eens lekker een stukje wandelen tijdens je middagpauze. Of doe een terrasje. Je leeft maar één keer.
Ikzelf ben voor een gele bermuda gegaan, gewoon omdat het kan. Er is al zoveel grijs en grauw en donker en saai in het leven dat een beetje vrolijkheid toch moet kunnen. En ik ga ver wandelen in de late namiddag, als het al wat minder warm is, want ik zit echt wel op schema wat sporten betreft. Laten mijn wandelkuiten daar het levende bewijs van zijn.
En oh ja, ik ga vanmiddag met een goede vriend lunchen op het terras van Silo’s in Boortmeerbeek, een paar jaar geleden verkozen tot beste brasserie van het land. Lees hier mijn vorige verslag, en ontdek waarom je er ook echt eens heen moet.
En ik ga zelf dus ook in korte broek. Toch wel. Op een terras moet dat kunnen, toch? Sorry dames, maar daar ben ik van het principe: jullie een rokje, wij een korte broek! Een chique sterrenzaak, daar moet je niet binnen gaan zitten met een bebloemde short of zo.
En op reis in een all in hotel met een speedo en een blote pens aanschuiven in het buffetrestaurant is er ook wat over. Je moet een beetje aanvoelen wat kan en niet. Als het maar een beetje stijlvol is, moet er op echt zomerse dagen veel kunnen. Geniet er van jongens, en meisjes. Want. Het. Is. Zomer!!!!!!
Toen ik voor het eerst in de prachtige brasserie Silo’s in Boortmeerbeek ging dineren, was ik meteen onder de indruk. De rijksweg van Mechelen naar Leuven is misschien niet de meest fancy plek om een spectaculaire nieuwe horecazaak te openen, maar het voormalige industriële pand is prachtig en de inrichting indrukwekkend … Lees meer
Restaurant
Silo’s: De brasserie van het jaar
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer