Blote benen. Op het werk? En op restaurant? Kan het of niet?
Nieuws

Blote benen. Op het werk? En op restaurant? Kan het of niet?

Het wordt een prachtige dag, eigenlijk de eerste echte hardcore zomerdag. En daarom hebben Kürt en ik op Joe in onze ochtendshow de hashtag #iedereenkortebroek gelanceerd. Vandaag roepen we iedereen op om de zomer te vieren en met een bermuda of kort rokje naar het werk te gaan. En om zoveel mogelijk te genieten. Ga eens lekker een stukje wandelen tijdens je middagpauze. Of doe een terrasje. Je leeft maar één keer.

Ikzelf ben voor een gele bermuda gegaan, gewoon omdat het kan. Er is al zoveel grijs en grauw en donker en saai in het leven dat een beetje vrolijkheid toch moet kunnen. En ik ga ver wandelen in de late namiddag, als het al wat minder warm is, want ik zit echt wel op schema wat sporten betreft. Laten mijn wandelkuiten daar het levende bewijs van zijn.

Blote benen. Op het werk? En op restaurant? Kan het of niet?

En oh ja, ik ga vanmiddag met een goede vriend lunchen op het terras van Silo’s in Boortmeerbeek, een paar jaar geleden verkozen tot beste brasserie van het land. Lees hier mijn vorige verslag, en ontdek waarom je er ook echt eens heen moet.

En ik ga zelf dus ook in korte broek. Toch wel. Op een terras moet dat kunnen, toch? Sorry dames, maar daar ben ik van het principe: jullie een rokje, wij een korte broek! Een chique sterrenzaak, daar moet je niet binnen gaan zitten met een bebloemde short of zo.

En op reis in een all in hotel met een speedo en een blote pens aanschuiven in het buffetrestaurant is er ook wat over. Je moet een beetje aanvoelen wat kan en niet. Als het maar een beetje stijlvol is, moet er op echt zomerse dagen veel kunnen. Geniet er van jongens, en meisjes. Want. Het. Is. Zomer!!!!!!

Silo's: De brasserie van het jaar
Restaurant

Silo’s: De brasserie van het jaar

Toen ik voor het eerst in de prachtige brasserie Silo’s in Boortmeerbeek ging dineren, was ik meteen onder de indruk. De rijksweg van Mechelen naar Leuven is misschien niet de meest fancy plek om een spectaculaire nieuwe horecazaak te openen, maar het voormalige industriële pand is prachtig en de inrichting indrukwekkend … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer