Bijzonder nieuws in de kranten van DPG Media: VTM heeft nog maar net afscheid genomen van de sympathieke Sandra Bekkari die een paar jaar lang aan de slag was als dagelijkse TV-chef, en de opvolger staat vandaag al in de krant, en komt op bezoek in de ochtendshow op Joe: Loïc Van Impe.
Ik vind dat geweldig nieuws. Ik volg de jonge Loïc al jaren op sociale media en hij is een echte topper. Loïc is eigenlijk begonnen als studentenchef, die op Youtube in plezierige filmpjes kotstudenten leerde koken onder de hashtag #KOTFOOD.
Maar de monteur van opleiding is ontzettend geëvolueerd en maakt gewoon heerlijke spontane frisse en vlotte gerechten. En hij kookt ook steeds meer als een vakman, de laatste maanden is hij bijvoorbeeld heel hard bezig met het bakken van heerlijke zuurdesembroden.
Geen focus op gezondheid, wel op goesting. Vanaf september gaat Loïc de kijkcijfersstrijd aan met Jeroen Meus. Hoe dan ook wens ik hem ontzettend veel succes, en ben ik ervan overtuigd dat hij vet scoren gaat en de harten van TV-kijkend Vlaanderen zal veroveren.
In Het Laatste Nieuws zegt Loïc vandaag: “Dit najaar mag ik eindelijk op VTM aan iedereen laten zien dat koken supertof is. Mijn keuken is altijd heel gemakkelijk, toegankelijk en lekker. Leergierigheid en improvisatie zijn voor mij het allerbelangrijkste. En toch lap ik graag de regels aan mijn laars. Maten, gewichten, hoeveelheden… Ik kook liever op het gevoel.”
Loïc was trouwens ook al eens Guest Would Be Chef hier en deelde toen z’n panpizza, een heerlijk eenvoudig maar erg lekker recept.
Dit artikel verscheen in januari. Toen wisten we nog niet dat Loïc Van Impe de opvolger van Sandra Bekkari zou worden…. Maar we deelden wel al dit artikel op de blog…
Would Be Chef staat voor inspiratie in de keuken voor beginners, experts en mensen die gewoon graag genieten aan tafel! We serveren je daarom dagelijks de smakelijkste recepten en lekkerste restaurants … Lees meer
Recept
De panpizza van Loïc
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer