BREAKING NEWS: ANKE BUCKINX HEEFT GEKOOKT

Straffer nog: Anke, mijn culinair zeer eigenzinnige collega in de ochtendshow van Joe is overstag gegaan. Ze heeft een recept van mijn blog gekookt gisterenavond. De chicken nuggets met dorito tex mex chips. Nadat ze vorig jaar nog het kookboek dat ik haar cadeau had gedaan weggeven had aan een luisteraar, heeft ze gisteren de stap dus toch gewaagd. En ze was best tevreden over het resultaat. “Was superlekker!!!! Xxxx” stuurde ze me gisterenavond per sms.

Super gemakkelijk vond Anke het recept overigens niet, vertelde ze vanochtend in onze radioshow. Ze heeft bijvoorbeeld geen blender in huis en geen vijzel, dus ze heeft de chips kapot geduwd met de pureestamper… Ze wist niet of je enkel de groene stukjes van de rozemarijn gebruikt, of ook de takjes… (enkel de blaadjes dus). En de betekenis van “kl” moest ze toch even googelen. Tot haar verbazing en opluchting staat “kl” voor koffielepel.

Maar voor de rest geen klachten. De chicken nuggets waren een succes. Benieuwd welke recepten Anke in de toekomst nog gaat uitproberen. Ik hou jullie op de hoogte. PS: ik heb haar toch maar al even uitgelegd dat “el” voor “eetlepel” staat. Je weet maar nooit waar dat goed voor kan zijn…

Wil je de checken nuggets zelf eens maken: het recept kun je hier vinden.