Breaking News: Dit is de chef van het jaar volgens Gault&Millau!
Nieuws

Breaking News: Dit is de chef van het jaar volgens Gault&Millau!

Vanmiddag werden in Lint de punten en prijzen van restaurantgids Gault&Millau uitgereikt. Opvallend was daar alvast dat Bert Meeuwis van het fantastische twee sterrenrestaurant Slagmolen de nieuwe “Chef Van Het Jaar is”.

Bert studeerde af in 1988 in Ter Duinen in Koksijde. Hij deed stages in verschillende restaurant in binnen- en buitenland (in Kasteel St.-Paul te Lummen, in Barrier in Houthalen en in La Côte Saint-Jacques in Joigny Frankrijk). En voor hij begon met restaurant “Slagmolen” deed hij nog ervaring op in Sir Anthony Vandijck in Antwerpen 1 j in Scholteshof te Stevoort 3 jaar en in ’t Fornuis te Antwerpen. In 1994 begon hij zelf met Slagmolen in Oudsbergen in Opglabbeek. Echt een adres om te ontdekken.

Breaking News: Dit is de chef van het jaar volgens Gault&Millau!

Bert is niet alleen een warme persoonlijkheid maar ook een topchef die de klassieke keuken als geen ander in de vingers heeft. Zijn dame blanche is de bijvoorbeeld de beste van het land en ver daarbuiten. What you see is what you get in Slagmolen. Topproducten, altijd eerlijk bereid, door een topgastronoom. Zelf omschrijft Bert z’n keuken als “hedendaags klassiek”. En daar hou ik wel van. Dikke proficiat met deze fantastische erkenning Bert!

Onlangs deelde Bert nog een van z’n klassiekers op Would Be Chef. Probeer zijn heerlijke tartaar van rund met kaviaar zeker zelf ook eens uit!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer