Breaking News: Dit is de chef van het jaar volgens Gault&Millau!

Vanmiddag werden in Lint de punten en prijzen van restaurantgids Gault&Millau uitgereikt. Opvallend was daar alvast dat Bert Meeuwis van het fantastische twee sterrenrestaurant Slagmolen de nieuwe “Chef Van Het Jaar is”.

Bert studeerde af in 1988 in Ter Duinen in Koksijde. Hij deed stages in verschillende restaurant in binnen- en buitenland (in Kasteel St.-Paul te Lummen, in Barrier in Houthalen en in La Côte Saint-Jacques in Joigny Frankrijk). En voor hij begon met restaurant “Slagmolen” deed hij nog ervaring op in Sir Anthony Vandijck in Antwerpen 1 j in Scholteshof te Stevoort 3 jaar en in ’t Fornuis te Antwerpen. In 1994 begon hij zelf met Slagmolen in Oudsbergen in Opglabbeek. Echt een adres om te ontdekken.

Bert is niet alleen een warme persoonlijkheid maar ook een topchef die de klassieke keuken als geen ander in de vingers heeft. Zijn dame blanche is de bijvoorbeeld de beste van het land en ver daarbuiten. What you see is what you get in Slagmolen. Topproducten, altijd eerlijk bereid, door een topgastronoom. Zelf omschrijft Bert z’n keuken als “hedendaags klassiek”. En daar hou ik wel van. Dikke proficiat met deze fantastische erkenning Bert!

Onlangs deelde Bert nog een van z’n klassiekers op Would Be Chef. Probeer zijn heerlijke tartaar van rund met kaviaar zeker zelf ook eens uit!