Tartaar van Rund met kaviaar van Bert Meeuwis (Slagmolen)
Recept

Tartaar van Rund met kaviaar van Bert Meeuwis (Slagmolen)

Dit heb je nodig

  • 250 gr runderfilet Black Angus met de hand fijngesneden
  • 1 el kleine kappers beetje fijngehakt
  • 1 el fijngehakte sjalot
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el verse mayonnaise
  • paar druppels worchestershiresauce
  • peper en zout
  • zure room afgesmaakt met peper en zout en een beetje opgeklopt
  • aardappelgaletjes
  • 40 gr kaviaar Belgische Osciètra
Tartaar van Rund met kaviaar van Bert Meeuwis (Slagmolen)

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Alles goed Mengen en afsmaken.

2 / 6

Verdelen in metalen foodring.

3 / 6

Aanduwen en gladstrijken.

4 / 6

Bovenop een beetje zure room smeren en vervolgens afwerken met kaviaar.

5 / 6

Foodring vervolgens op het aardappelkoekje plaatsen en uitduwen.

6 / 6

Zie foto.

Laat het smaken.

Sinds vorige week brengen we elke donderdag een recept van een topchef. Vorige week mocht de godfather van de Belgische gastronomie hier al de spits afbijten. Peter Goossens maakte een mooie bereiding met oesters die je hier nog eens opnieuw kunt bekijken.

Vandaag gaan we naar Limburg, naar het fantastische twee sterrenrestaurant “Slagmolen” dat topchef Bert Meeuwis in 1994 al in het mooie Opglabbeek opende. Bert studeerde af in 1988 in Ter Duinen in Koksijde. Hij deed stages in verschillende restaurant in binnen- en buitenland (in Kasteel St.-Paul te Lummen, in Barrier in Houthalen en in La Côte Saint-Jacques in Joigny Frankrijk). En voor hij begon met restaurant “Slagmolen” deed hij nog ervaring op in Sir Anthony Vandijck in Antwerpen 1 j in Scholteshof te Stevoort 3 jaar en in ’t Fornuis te Antwerpen. Massa’s ervaring dus.

Tartaar van Rund met kaviaar van Bert Meeuwis (Slagmolen)

Bert is niet alleen een warme persoonlijkheid maar ook een topchef die de klassieke keuken als geen ander in de vingers heeft. Zijn dame blanche is de bijvoorbeeld de beste van het land en ver daarbuiten. What you see is what you get in Slagmolen. Topproducten, altijd eerlijk bereid, door een topgastronoom. Zelf omschrijft Bert z’n keuken als “hedendaags klassiek”. En daar hou ik wel van.

Deze klassieker uit z’n keuken deelt hij vandaag van harte met de volgers van Would Be Chef. Ik ben trouwens van plan om die dit weekend nog eens te maken!

Bereiding

  1. Alles goed Mengen en afsmaken.
  2. Verdelen in metalen foodring.
  3. Aanduwen en gladstrijken.
  4. Bovenop een beetje zure room smeren en vervolgens afwerken met kaviaar.
  5. Foodring vervolgens op het aardappelkoekje plaatsen en uitduwen.
  6. Zie foto.

wijntip

Sauvignon of Riesling

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer