Tartaar van Rund met kaviaar van Bert Meeuwis (Slagmolen)

Sinds vorige week brengen we elke donderdag een recept van een topchef. Vorige week mocht de godfather van de Belgische gastronomie hier al de spits afbijten. Peter Goossens maakte een mooie bereiding met oesters die je hier nog eens opnieuw kunt bekijken.

Vandaag gaan we naar Limburg, naar het fantastische twee sterrenrestaurant “Slagmolen” dat topchef Bert Meeuwis in 1994 al in het mooie Opglabbeek opende. Bert studeerde af in 1988 in Ter Duinen in Koksijde. Hij deed stages in verschillende restaurant in binnen- en buitenland (in Kasteel St.-Paul te Lummen, in Barrier in Houthalen en in La Côte Saint-Jacques in Joigny Frankrijk). En voor hij begon met restaurant “Slagmolen” deed hij nog ervaring op in Sir Anthony Vandijck in Antwerpen 1 j in Scholteshof te Stevoort 3 jaar en in ’t Fornuis te Antwerpen. Massa’s ervaring dus.

Bert is niet alleen een warme persoonlijkheid maar ook een topchef die de klassieke keuken als geen ander in de vingers heeft. Zijn dame blanche is de bijvoorbeeld de beste van het land en ver daarbuiten. What you see is what you get in Slagmolen. Topproducten, altijd eerlijk bereid, door een topgastronoom. Zelf omschrijft Bert z’n keuken als “hedendaags klassiek”. En daar hou ik wel van.

Deze klassieker uit z’n keuken deelt hij vandaag van harte met de volgers van Would Be Chef. Ik ben trouwens van plan om die dit weekend nog eens te maken!

 

Bereiding

  1. Alles goed Mengen en afsmaken.
  2. Verdelen in metalen foodring.
  3. Aanduwen en gladstrijken.
  4. Bovenop een beetje zure room smeren en vervolgens afwerken met kaviaar.
  5. Foodring vervolgens op het aardappelkoekje plaatsen en uitduwen.
  6. Zie foto.

wijntip

Sauvignon of Riesling