Breaking news: Piet Huysentruyts Likoké komt weer naar België

Enkele weken terug was ik eindelijk in Les Vans, in de Ardèche, bij Piet Huysentruyt en zijn zoon Cyriel, in hun sterrenrestaurant Likoké. Het was er heerlijk eten! Mijn verslag kun je hier opnieuw lezen. Toegegeven, ik beloofd al lang aan Piet dat ik eens langs zou komen, maar het is er nu pas van gekomen omdat Likoké wel erg ver weg ligt van de plekken waar wij tegenwoordig op vakantie gaan.

Maar nu is er goed nieuws. Want als je niet in Likoké raakt, komt Likoké wel naar ons toe. Ze gaan namelijk van 14 augustus tot 22 september het drijvend restaurant “Waterfront” overnemen op een schitterende locatie op het Kattendijkdok naar aanleiding van het bruisende stadsfestival ‘Part of Antwerp‘. Vijf week lang laten vader en zoon, samen met J&M catering hun gasten proeven van gekende klassiekers. Hun restaurant Likoké in Les Vans (Frankrijk) blijft doorlopend open.

Dus als je niet naar Les Vans reizen kunt, reis dan deze zomer eens in eigen land, naar Antwerpen. En de reis mag je letterlijk én figuurlijk nemen, want om de ervaring compleet te maken, kun je Waterfront bereiken met een watertaxi. Het bootje vertrekt aan het MAS en brengt je naar een ponton van maar liefst 550 vierkante meter groot. Gasten hebben zicht op het Havenhuis, de Londenbrug en de binnenstad.

Voor het Waterfrontlunchmenu by Likoké (4 gangen) betaal je 55 euro, inclusief koffie of thee. Genieten van een 6 gangendiner, inclusief koffie of thee, doe je voor 79 euro. Dat is een scherpe prijs, en ik kan je deze verrassende keuken zeker aanraden.

Waterfront Bar & Resto
14 augustus – 22 september 2019

Openingsuren:
Maandag: van 18u tot 23u
Dinsdag en woensdag: gesloten (behalve op woensdag 14 augustus, dan is Waterfront open van 18u tot 23u) Donderdag tot en met zondag: lunch om 12u / diner van 18u tot 23u

Nog wat extra cachet toevoegen aan je diner? Gebruik dan de watertaxi! Het bootje vertrekt aan het MAS en brengt je naar en van de Waterfront. Prijs heen en terug inclusief glaasje bubbels: € 15.

Reserveren kan op www.thewaterfront.be

Het volledige programma van het stads -en havenfestival vind je op www.partofantwerp.be