Enkele weken terug was ik eindelijk in Les Vans, in de Ardèche, bij Piet Huysentruyt en zijn zoon Cyriel, in hun sterrenrestaurant Likoké. Het was er heerlijk eten! Mijn verslag kun je hier opnieuw lezen. Toegegeven, ik beloofd al lang aan Piet dat ik eens langs zou komen, maar het is er nu pas van gekomen omdat Likoké wel erg ver weg ligt van de plekken waar wij tegenwoordig op vakantie gaan.
Maar nu is er goed nieuws. Want als je niet in Likoké raakt, komt Likoké wel naar ons toe. Ze gaan namelijk van 14 augustus tot 22 september het drijvend restaurant “Waterfront” overnemen op een schitterende locatie op het Kattendijkdok naar aanleiding van het bruisende stadsfestival ‘Part of Antwerp‘. Vijf week lang laten vader en zoon, samen met J&M catering hun gasten proeven van gekende klassiekers. Hun restaurant Likoké in Les Vans (Frankrijk) blijft doorlopend open.
Dus als je niet naar Les Vans reizen kunt, reis dan deze zomer eens in eigen land, naar Antwerpen. En de reis mag je letterlijk én figuurlijk nemen, want om de ervaring compleet te maken, kun je Waterfront bereiken met een watertaxi. Het bootje vertrekt aan het MAS en brengt je naar een ponton van maar liefst 550 vierkante meter groot. Gasten hebben zicht op het Havenhuis, de Londenbrug en de binnenstad.
Voor het Waterfrontlunchmenu by Likoké (4 gangen) betaal je 55 euro, inclusief koffie of thee. Genieten van een 6 gangendiner, inclusief koffie of thee, doe je voor 79 euro. Dat is een scherpe prijs, en ik kan je deze verrassende keuken zeker aanraden.
Waterfront Bar & Resto
14 augustus – 22 september 2019
Openingsuren:
Maandag: van 18u tot 23u
Dinsdag en woensdag: gesloten (behalve op woensdag 14 augustus, dan is Waterfront open van 18u tot 23u) Donderdag tot en met zondag: lunch om 12u / diner van 18u tot 23u
Nog wat extra cachet toevoegen aan je diner? Gebruik dan de watertaxi! Het bootje vertrekt aan het MAS en brengt je naar en van de Waterfront. Prijs heen en terug inclusief glaasje bubbels: € 15.
Reserveren kan op www.thewaterfront.be
Het volledige programma van het stads -en havenfestival vind je op www.partofantwerp.be
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer