Het is vandaag wereldwijd de dag van de chocolade mousse. Voor veel zoetebekken een absolute feestdag. Het is en blijft nog altijd één van de populairste desserts in Vlaanderen. Maar daarom niet altijd erg makkelijk om te maken. Vaak is “chocomousse” te lopend, soms ook te zwaar of te stevig.
Vanochtend om halfzeven belden we in onze ochtendshow op Joe naar aanleiding van deze zoete feestdag reeds met Roger van Damme. Anke geeft onze luisteraars in principe elke dag een fijne huis- tuin- en keukentip, maar vandaag mocht Roger even opdraven. Als je zo vroeg nog niet wakker was, dan deel ik zijn tips voor lekkere chocolade mousse even via de blog.
Ik kan je trouwens ook dit zalige recept aanbevelen. Het is van Myriam, beter bekend als Hap En Tap. Een geweldige madam en een hele goede hobbykok, en zeker in zoete gerechten is ze de topper!
Op Would Be Chef serveren we je dagelijks de smakelijkste recepten en lekkerste restaurants. Maar we hebben sinds een paar maanden een toffe nieuwe rubriek, want we serveren naast mijn eigen ook graag de culinaire creaties van andere Would Be Chefs.
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen … Lees meer
Recept
Chocolade mousse met speculoos slagroom
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer