De ultieme tips voor chocolade mousse van Roger Van Damme
Nieuws

De ultieme tips voor chocolade mousse van Roger Van Damme

Het is vandaag wereldwijd de dag van de chocolade mousse. Voor veel zoetebekken een absolute feestdag. Het is en blijft nog altijd één van de populairste desserts in Vlaanderen. Maar daarom niet altijd erg makkelijk om te maken. Vaak is “chocomousse” te lopend, soms ook te zwaar of te stevig.

Vanochtend om halfzeven belden we in onze ochtendshow op Joe naar aanleiding van deze zoete feestdag reeds met Roger van Damme. Anke geeft onze luisteraars in principe elke dag een fijne huis- tuin- en keukentip, maar vandaag mocht Roger even opdraven. Als je zo vroeg nog niet wakker was, dan deel ik zijn tips voor lekkere chocolade mousse even via de blog.

GOUDEN TIPS VOOR GOEDE CHOCOLADE MOUSSE

  • Werk met opgeklopt eiwit, dan kun je de chocolade mousse niet zo erg lang bewaren, maar het is wel de beste manier om een goed stevige mousse te krijgen.
  • Anke heeft het liefst melkchocolade, maar dat vindt Roger maar niks. Volgens hem werk je het beste met donkere chocolade, die is wat bitterder en heeft een zuurtje, mooi voor een evenwichtige in de smaak is dat. De Madagascar van 72 procent is de favoriet van Roger.
  • Voeg het suiker niet in één keer toe, doe dat minstens in 3 keren.
  • Laat sowieso enkele uurtjes opstijven in de koelkast voor het serveren.

Ik kan je trouwens ook dit zalige recept aanbevelen. Het is van Myriam, beter bekend als Hap En Tap. Een geweldige madam en een hele goede hobbykok, en zeker in zoete gerechten is ze de topper!

Chocolade mousse met speculoos slagroom
Recept

Chocolade mousse met speculoos slagroom

Op Would Be Chef serveren we je dagelijks de smakelijkste recepten en lekkerste restaurants. Maar we hebben sinds een paar maanden een toffe nieuwe rubriek, want we serveren naast mijn eigen ook graag de culinaire creaties van andere Would Be Chefs. Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer