De ultieme tips voor chocolade mousse van Roger Van Damme

Het is vandaag wereldwijd de dag van de chocolade mousse. Voor veel zoetebekken een absolute feestdag. Het is en blijft nog altijd één van de populairste desserts in Vlaanderen. Maar daarom niet altijd erg makkelijk om te maken. Vaak is “chocomousse” te lopend, soms ook te zwaar of te stevig.

Vanochtend om halfzeven belden we in onze ochtendshow op Joe naar aanleiding van deze zoete feestdag reeds met Roger van Damme. Anke geeft onze luisteraars in principe elke dag een fijne huis- tuin- en keukentip, maar vandaag mocht Roger even opdraven. Als je zo vroeg nog niet wakker was, dan deel ik zijn tips voor lekkere chocolade mousse even via de blog.

GOUDEN TIPS VOOR GOEDE CHOCOLADE MOUSSE

  • Werk met opgeklopt eiwit, dan kun je de chocolade mousse niet zo erg lang bewaren, maar het is wel de beste manier om een goed stevige mousse te krijgen.
  • Anke heeft het liefst melkchocolade, maar dat vindt Roger maar niks. Volgens hem werk je het beste met donkere chocolade, die is wat bitterder en heeft een zuurtje, mooi voor een evenwichtige in de smaak is dat. De Madagascar van 72 procent is de favoriet van Roger.
  • Voeg het suiker niet in één keer toe, doe dat minstens in 3 keren.
  • Laat sowieso enkele uurtjes opstijven in de koelkast voor het serveren.

 

Ik kan je trouwens ook dit zalige recept aanbevelen. Het is van Myriam, beter bekend als Hap En Tap. Een geweldige madam en een hele goede hobbykok, en zeker in zoete gerechten is ze de topper!