Het is vandaag wereldwijd de dag van de chocolade mousse. Voor veel zoetebekken een absolute feestdag. Het is en blijft nog altijd één van de populairste desserts in Vlaanderen. Maar daarom niet altijd erg makkelijk om te maken. Vaak is “chocomousse” te lopend, soms ook te zwaar of te stevig.
Vanochtend om halfzeven belden we in onze ochtendshow op Joe naar aanleiding van deze zoete feestdag reeds met Roger van Damme. Anke geeft onze luisteraars in principe elke dag een fijne huis- tuin- en keukentip, maar vandaag mocht Roger even opdraven. Als je zo vroeg nog niet wakker was, dan deel ik zijn tips voor lekkere chocolade mousse even via de blog.
Ik kan je trouwens ook dit zalige recept aanbevelen. Het is van Myriam, beter bekend als Hap En Tap. Een geweldige madam en een hele goede hobbykok, en zeker in zoete gerechten is ze de topper!
Op Would Be Chef serveren we je dagelijks de smakelijkste recepten en lekkerste restaurants. Maar we hebben sinds een paar maanden een toffe nieuwe rubriek, want we serveren naast mijn eigen ook graag de culinaire creaties van andere Would Be Chefs.
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen … Lees meerRecept
Chocolade mousse met speculoos slagroom
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer