Chocolade mousse met speculoos slagroom
Recept

Chocolade mousse met speculoos slagroom

Dit heb je nodig 6 personen

Ingrediënten chocolademousse
  • 5 eieren
  • 180 gr pure chocolade
ingrediënten speculoosslagroom
  • 20 cl volle room (minimum 35%)
  • 50 gr mascarpone
  • 1 el speculoospasta
  • 3 speculooskoekjes
Chocolade mousse met speculoos slagroom

Bereiding chocolademousse

6 stappen

1 / 6

Scheid de eiwitten van de dooiers.

2 / 6

Laat de chocolade smelten au bain-marie, tot hij volledig gesmolten is.

3 / 6

Laat de chocolade lauw worden en voeg de dooiers één voor één toe, terwijl je krachtig klopt.

4 / 6

Klop de eiwitten op tot sneeuw en spatel ze bij de chocolade.

5 / 6

Meng tot je een homogene mousse krijgt zonder chocoladestukjes.

6 / 6

Giet de chocolademousse in glaasjes en plaats ze minstens 4 uur in de koelkast.

Bereiding speculoosslagroom

2 stappen

1 / 2

Klop de speculoospasta los samen met de mascarpone en voeg de room toe.

2 / 2

Plaats de mengeling 20 minuten in de vriezer en klop vervolgens op tot je slagroom bekomt.

Dresseren

2 stappen

1 / 2

Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmond naar keuze en spuit een mooie toef op de chocolademousse.

2 / 2

Verkruimel net voor het serveren een paar speculooskoekjes over de glaasjes. Serveer meteen!

Laat het smaken.

Op Would Be Chef serveren we je dagelijks de smakelijkste recepten en lekkerste restaurants. Maar we hebben sinds een paar maanden een toffe nieuwe rubriek, want we serveren naast mijn eigen ook graag de culinaire creaties van andere Would Be Chefs.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Eén van de meest bekeken gerechten de afgelopen maanden was deze chocolade mousse met speculoos slagroom van Guest Would Be Chef Myriam Minne! Als je al een keer op het internet op zoek bent gegaan naar nieuwe recepten, dan ben je ongetwijfeld al een keer op de food blog Hap & Tap terecht gekomen. Guest Would Be Chef Myriam is het creatieve kooktalent achter deze schitterende blog.

Myriam woont in Lochristi met haar man en is mama van Lore (29) en Lennert (20). Vorig jaar won ze met Hap & Tap trouwens de Food Blog Awards voor Best Baking & Sweets. Ze kon dan ook niet anders dan een zoet recept te kiezen voor Would Be Chef. Succesgerecht op haar blog -meer dan 25.000 gelezen- is de chocolademousse met speculoosslagroom.

Of zoals Myriam het zelf zegt: “Het is een heerlijk recept waarvoor maar weinig ingrediënten nodig zijn en al helemaal geen speciale ingrediënten. Meestal heb je gewoon alles in je voorraadkast staan zodat je meteen aan de slag kunt. Bovendien was het de favoriet van mijn vader die ons dit jaar verlaten heeft. Dit is een mooi eerbetoon aan hem. Ik hoop dat ze daarboven ook chocolademousse voor hem hebben en niet alleen rijstpap.”

Neem gerust een kijkje op de Hap & Tap blog of volg Myriam via Facebook, Instagram of Pinterest. Would Be Chef is alvast grote fan van Hap & Tap!

Chocolade mousse met speculoos slagroom
Chocolade mousse met speculoos slagroom

Bereiding chocolademousse

  1. Scheid de eiwitten van de dooiers.
  2. Laat de chocolade smelten au bain-marie, tot hij volledig gesmolten is.
  3. Laat de chocolade lauw worden en voeg de dooiers één voor één toe, terwijl je krachtig klopt.
  4. Klop de eiwitten op tot sneeuw en spatel ze bij de chocolade.
  5. Meng tot je een homogene mousse krijgt zonder chocoladestukjes.
  6. Giet de chocolademousse in glaasjes en plaats ze minstens 4 uur in de koelkast.

Bereiding speculoosslagroom

  1. Klop de speculoospasta los samen met de mascarpone en voeg de room toe.
  2. Plaats de mengeling 20 minuten in de vriezer en klop vervolgens op tot je slagroom bekomt.

Dresseren

  1. Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmond naar keuze en spuit een mooie toef op de chocolademousse.
  2. Verkruimel net voor het serveren een paar speculooskoekjes over de glaasjes. Serveer meteen!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren … Lees meer

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Een paar maanden geleden mocht ik uitpakken met super plezant nieuws. Ik was namelijk de nieuwe ambassadeur geworden van KitchenAid. Het hele jaar mag ik jullie dus verwennen met heerlijke recepten in samenwerking met KitchenAid … Lees meer