Chocolade mousse met speculoos slagroom

Op Would Be Chef serveren we je dagelijks de smakelijkste recepten en lekkerste restaurants. Maar we hebben sinds een paar maanden een toffe nieuwe rubriek, want we serveren naast mijn eigen ook graag de culinaire creaties van andere Would Be Chefs.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Eén van de meest bekeken gerechten de afgelopen maanden was deze chocolade mousse met speculoos slagroom van Guest Would Be Chef Myriam Minne! Als je al een keer op het internet op zoek bent gegaan naar nieuwe recepten, dan ben je ongetwijfeld al een keer op de food blog Hap & Tap terecht gekomen. Guest Would Be Chef Myriam is het creatieve kooktalent achter deze schitterende blog.

Myriam woont in Lochristi met haar man en is mama van Lore (29) en Lennert (20). Vorig jaar won ze met Hap & Tap trouwens de Food Blog Awards voor Best Baking & Sweets. Ze kon dan ook niet anders dan een zoet recept te kiezen voor Would Be Chef. Succesgerecht op haar blog -meer dan 25.000 gelezen- is de chocolademousse met speculoosslagroom.

Of zoals Myriam het zelf zegt: “Het is een heerlijk recept waarvoor maar weinig ingrediënten nodig zijn en al helemaal geen speciale ingrediënten. Meestal heb je gewoon alles in je voorraadkast staan zodat je meteen aan de slag kunt. Bovendien was het de favoriet van mijn vader die ons dit jaar verlaten heeft. Dit is een mooi eerbetoon aan hem. Ik hoop dat ze daarboven ook chocolademousse voor hem hebben en niet alleen rijstpap.”

Neem gerust een kijkje op de Hap & Tap blog of volg Myriam via Facebook, Instagram of Pinterest. Would Be Chef is alvast grote fan van Hap & Tap!

Bereiding chocolademousse

  1. Scheid de eiwitten van de dooiers.
  2. Laat de chocolade smelten au bain-marie, tot hij volledig gesmolten is.
  3. Laat de chocolade lauw worden en voeg de dooiers één voor één toe, terwijl je krachtig klopt.
  4. Klop de eiwitten op tot sneeuw en spatel ze bij de chocolade.
  5. Meng tot je een homogene mousse krijgt zonder chocoladestukjes.
  6. Giet de chocolademousse in glaasjes en plaats ze minstens 4 uur in de koelkast.

Bereiding speculoosslagroom

  1. Klop de speculoospasta los samen met de mascarpone en voeg de room toe.
  2. Plaats de mengeling 20 minuten in de vriezer en klop vervolgens op tot je slagroom bekomt.

Dresseren

  1. Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmond naar keuze en spuit een mooie toef op de chocolademousse.
  2. Verkruimel net voor het serveren een paar speculooskoekjes over de glaasjes. Serveer meteen!