Op Would Be Chef serveren we je dagelijks de smakelijkste recepten en lekkerste restaurants. Maar we hebben sinds een paar maanden een toffe nieuwe rubriek, want we serveren naast mijn eigen ook graag de culinaire creaties van andere Would Be Chefs.
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Eén van de meest bekeken gerechten de afgelopen maanden was deze chocolade mousse met speculoos slagroom van Guest Would Be Chef Myriam Minne! Als je al een keer op het internet op zoek bent gegaan naar nieuwe recepten, dan ben je ongetwijfeld al een keer op de food blog Hap & Tap terecht gekomen. Guest Would Be Chef Myriam is het creatieve kooktalent achter deze schitterende blog.
Myriam woont in Lochristi met haar man en is mama van Lore (29) en Lennert (20). Vorig jaar won ze met Hap & Tap trouwens de Food Blog Awards voor Best Baking & Sweets. Ze kon dan ook niet anders dan een zoet recept te kiezen voor Would Be Chef. Succesgerecht op haar blog -meer dan 25.000 gelezen- is de chocolademousse met speculoosslagroom.
Of zoals Myriam het zelf zegt: “Het is een heerlijk recept waarvoor maar weinig ingrediënten nodig zijn en al helemaal geen speciale ingrediënten. Meestal heb je gewoon alles in je voorraadkast staan zodat je meteen aan de slag kunt. Bovendien was het de favoriet van mijn vader die ons dit jaar verlaten heeft. Dit is een mooi eerbetoon aan hem. Ik hoop dat ze daarboven ook chocolademousse voor hem hebben en niet alleen rijstpap.”
Neem gerust een kijkje op de Hap & Tap blog of volg Myriam via Facebook, Instagram of Pinterest. Would Be Chef is alvast grote fan van Hap & Tap!
Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer
Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer
Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer
De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer
In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer
Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer
Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer
Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer