Op crashdieet om beter te kunnen vechten tegen corona?
Nieuws

Op crashdieet om beter te kunnen vechten tegen corona?

Opvallend artikel op www.hln.be gisteren. De vraag werd gesteld of zwaarlijvige mensen eerder op intensive care belanden dan mensen zonder overgewicht. Want op de intensieve afdeling van het UZ Leuven zou op dit moment 75 procent van de mensen te zwaar zijn. En de vraag werd dan ook gesteld of het daarom een goed idee is om nu snel aan een crashdieet te beginnen.

Daarnet vertelde een dokter in mijn ochtendshow op Joe dat het toch opvallend is dat veel patiënten oudere mannen zijn met hoge bloeddruk en soms suikerziekte. Ik had het er gisterenavond nog over met een goede vriend van me die dokter is en die me op het hart drukte om zeker vaak op te roepen op de radio om je aan de regels te houden. Social distancing is zeer belangrijk, zei hij. Maar alle mensen nu op dieet zetten vond hij eerlijk gezegd een beetje flauwekul. Een echt oorzakelijk verband bewijzen tussen overgewicht en grotere gevoeligheid voor corona zal ook niet meteen mogelijk zijn.

Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat mensen die fit zijn en gezond wel meer kans hebben om dit rotvirus aan te kunnen zei hij me. Dat is ook gewoon een kwestie van logisch nadenken. Dus ja, het is goed om op je gewicht te letten. Niet alleen om corona aan te kunnen als dat zou moeten. Maar ook om alle andere medische problemen te vermijden. Je hoeft niet aan een crashdieet te beginnen, maar nu extra snoepen of extra alcohol drinken of ongezond gaan eten is ook geen goed idee.

Dus een beetje op je gewicht letten wou hij natuurlijk wel aanraden aan iedereen. Nu en zeker ook na deze corona-crisis. Ik wil je daarom graag nog even uitleggen hoe ik zelf op mijn gewicht probeer te letten.

5 TIPS OM AF TE VALLEN EN LEKKER TE BLIJVEN ETEN
Nieuws

5 tips om af te vallen en lekker te blijven eten

Vaak krijg ik de vraag: hoe blijf jij op gewicht… want je eet toch vaak lekker. Daarom wil ik jullie even vertellen hoe ik het aanpak. Laat ik beginnen met te zeggen: ik ben geen dieetgoeroe. Ik heb de waarheid dus absoluut niet in pacht. Maar een ervaringsdeskundige ben ik wel. Ik woog ooit, vooral door mijn liefde voor lekker eten, meer dan 110 kilo … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer