"Culinair reizen" volgens Gert De Mangeleer: de tips!
Nieuws

“Culinair reizen” volgens Gert De Mangeleer: de tips!

Gert De Mangeleer (die vorige week jarig was en 42 werd) is één van onze allergrootste chefs ooit. Met het legendarische  Hertog Jan behaalde hij het hoogst haalbare: drie sterren in de Michelingids, en een welverdiende plek in de TOP 100 van de wereld. Vandaag is hij de drijvende kracht en grote inspirator van het fantastische L.ES.S. en het heerlijke pop-up-restaurant Bar Bulot.

Gert is ook een echte familieman die ontzettend houdt van z’n vrouw Annelies en hun vier kinderen. Hij reist sowieso al veel de wereld rond om culinaire samenwerking met de allergrootsten uit de gastronomie op poten te zetten, maar maakt ook graag tijd om met z’n gezin op vakantie te gaan. Vandaag is mijn goede vriend Gert onze gast in deze zomerreeks op Would Be Chef.

"Culinair reizen" volgens Gert De Mangeleer: de tips!

Wat was jullie mooiste reis ooit?

Dat was in de Algarve, langs de kust, we houden van het ruwe, nog wat ongerepte daar. Met natuurlijk mooie Portugese wijnen en fantastische seafood, wat steeds een zeer belangrijke factor is wat de keuze van onze bestemming betreft. We huren liefst een villaatje met zwembad en een buitenkeuken, waar we lekker kunnen chillen. Onze favoriete site is Nice 2 Stay.

Eten op vakantie wat moet dat zijn voor jou?

Enerzijds, lokale adresjes, zeer basic, back to the roots, waar men de lokale delicatessen en specialiteiten serveert, en waar we met het hele gezin welkom zijn. Anderzijds vind ik het fijn om de marktjes af te lopen en zelf dan wat plaatselijk specialiteiten te kopen (vis, schaal- en schelpdieren, vlees, kaas, groenten, wijn….) en dan lekker gezellig buiten te koken aan ons villaatje, met het hele gezin en wat vrienden erbij.

Wat was je favoriete vakantie restaurant ooit op vakantie?

Rei Das Praias in Algarve, daar kun je fantastische seafood eten, ze hebben een lekkere wijnkaart, en je kunt daar met de voetjes in het zand genieten van een prachtige zonsondergang!

WAAR GING DE REIS DIT JAAR NAARTOE?

Dit jaar gingen we naar Horta De San Joan, 200 km ten zuiden van Barcelona. Onze keuze is vooral genomen op basis van het prachtige huis dat we daar konden huren en de omliggende natuur, Annelies, ikzelf en de kinderen waren er op slag op verliefd en we hebben er een prachtige tijd doorgebracht.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer