"Culinair reizen" volgens Gert De Mangeleer: de tips!
Nieuws

“Culinair reizen” volgens Gert De Mangeleer: de tips!

Gert De Mangeleer (die vorige week jarig was en 42 werd) is één van onze allergrootste chefs ooit. Met het legendarische  Hertog Jan behaalde hij het hoogst haalbare: drie sterren in de Michelingids, en een welverdiende plek in de TOP 100 van de wereld. Vandaag is hij de drijvende kracht en grote inspirator van het fantastische L.ES.S. en het heerlijke pop-up-restaurant Bar Bulot.

Gert is ook een echte familieman die ontzettend houdt van z’n vrouw Annelies en hun vier kinderen. Hij reist sowieso al veel de wereld rond om culinaire samenwerking met de allergrootsten uit de gastronomie op poten te zetten, maar maakt ook graag tijd om met z’n gezin op vakantie te gaan. Vandaag is mijn goede vriend Gert onze gast in deze zomerreeks op Would Be Chef.

"Culinair reizen" volgens Gert De Mangeleer: de tips!

Wat was jullie mooiste reis ooit?

Dat was in de Algarve, langs de kust, we houden van het ruwe, nog wat ongerepte daar. Met natuurlijk mooie Portugese wijnen en fantastische seafood, wat steeds een zeer belangrijke factor is wat de keuze van onze bestemming betreft. We huren liefst een villaatje met zwembad en een buitenkeuken, waar we lekker kunnen chillen. Onze favoriete site is Nice 2 Stay.

Eten op vakantie wat moet dat zijn voor jou?

Enerzijds, lokale adresjes, zeer basic, back to the roots, waar men de lokale delicatessen en specialiteiten serveert, en waar we met het hele gezin welkom zijn. Anderzijds vind ik het fijn om de marktjes af te lopen en zelf dan wat plaatselijk specialiteiten te kopen (vis, schaal- en schelpdieren, vlees, kaas, groenten, wijn….) en dan lekker gezellig buiten te koken aan ons villaatje, met het hele gezin en wat vrienden erbij.

Wat was je favoriete vakantie restaurant ooit op vakantie?

Rei Das Praias in Algarve, daar kun je fantastische seafood eten, ze hebben een lekkere wijnkaart, en je kunt daar met de voetjes in het zand genieten van een prachtige zonsondergang!

WAAR GING DE REIS DIT JAAR NAARTOE?

Dit jaar gingen we naar Horta De San Joan, 200 km ten zuiden van Barcelona. Onze keuze is vooral genomen op basis van het prachtige huis dat we daar konden huren en de omliggende natuur, Annelies, ikzelf en de kinderen waren er op slag op verliefd en we hebben er een prachtige tijd doorgebracht.

Gerelateerde nieuwsberichten

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer

D3235_stuntprijzen_social_1080x1080_ornbe_v2

Wijn Ornelis stopt! Maar dat is geen slecht nieuws…

Ik wil je iets belangrijks vertellen. Misschien was het je al opgevallen dat het de laatste tijd wat stiller was in onze wijnwinkel www.wijnornelis.be Daar hadden we ook een bijzondere reden voor … Lees meer