“Culinair reizen” volgens Gert De Mangeleer: de tips!

Gert De Mangeleer (die vorige week jarig was en 42 werd) is één van onze allergrootste chefs ooit. Met het legendarische  Hertog Jan behaalde hij het hoogst haalbare: drie sterren in de Michelingids, en een welverdiende plek in de TOP 100 van de wereld. Vandaag is hij de drijvende kracht en grote inspirator van het fantastische L.ES.S. en het heerlijke pop-up-restaurant Bar Bulot.

Gert is ook een echte familieman die ontzettend houdt van z’n vrouw Annelies en hun vier kinderen. Hij reist sowieso al veel de wereld rond om culinaire samenwerking met de allergrootsten uit de gastronomie op poten te zetten, maar maakt ook graag tijd om met z’n gezin op vakantie te gaan. Vandaag is mijn goede vriend Gert onze gast in deze zomerreeks op Would Be Chef.

 

Wat was jullie mooiste reis ooit?

Dat was in de Algarve, langs de kust, we houden van het ruwe, nog wat ongerepte daar. Met natuurlijk mooie Portugese wijnen en fantastische seafood, wat steeds een zeer belangrijke factor is wat de keuze van onze bestemming betreft. We huren liefst een villaatje met zwembad en een buitenkeuken, waar we lekker kunnen chillen. Onze favoriete site is Nice 2 Stay.

Eten op vakantie wat moet dat zijn voor jou?

Enerzijds, lokale adresjes, zeer basic, back to the roots, waar men de lokale delicatessen en specialiteiten serveert, en waar we met het hele gezin welkom zijn. Anderzijds vind ik het fijn om de marktjes af te lopen en zelf dan wat plaatselijk specialiteiten te kopen (vis, schaal- en schelpdieren, vlees, kaas, groenten, wijn….) en dan lekker gezellig buiten te koken aan ons villaatje, met het hele gezin en wat vrienden erbij.

Wat was je favoriete vakantie restaurant ooit op vakantie?

Rei Das Praias in Algarve, daar kun je fantastische seafood eten, ze hebben een lekkere wijnkaart, en je kunt daar met de voetjes in het zand genieten van een prachtige zonsondergang!

WAAR GING DE REIS DIT JAAR NAARTOE?

Dit jaar gingen we naar Horta De San Joan, 200 km ten zuiden van Barcelona. Onze keuze is vooral genomen op basis van het prachtige huis dat we daar konden huren en de omliggende natuur, Annelies, ikzelf en de kinderen waren er op slag op verliefd en we hebben er een prachtige tijd doorgebracht.